Таван рамка за опъвам тавани



Хората често наричат ​​пластмасова багета или пяна от пяна, докато всъщност една багета е бар за направата на рамкови рамки за структура на опън. Това е таванната багета за опънати тавани, която ви позволява да фиксирате платното. Настенната или тавана монтирана конструкция образува тавана.

Видове багети на тавана

Понякога се случва, че на нивото на окачения таван е невъзможно да завинтвате винтовете в стената.
Това може да се дължи на няколко причини:
  • слаба мазилка;
  • скрити комуникации.
В такива случаи се използва таванна багета за опънати тавани. Тя вече не е прикрепена към стената, а към тавана, изпълняваща същата функция.
алуминиева багета за опънати тавани
Красив таван може да бъде създаден, използвайки не само висококачествено бельо, но и добри компоненти, които отговарят за задържането му.
В тази статия се разглеждат три основни вида закрепване на багета за опънати тавани:
  • харпун;
  • клин (зашеметяващ);
  • камера.

Барбекю за таван за монтаж на таван на харпун

За този тип закрепване, пластмасови или алуминиева багета за опънати тавани. И двата материала са достатъчно гъвкави, за да повтарят лесно контурите на фигурата. Задължително условие за профила на тавана е плоската основа, тъй като мрежата е опъната на същата равнина като монтажната багета под окачения таван.
Сред трите вида ленти, харпунът е най-надеждният, тъй като лопатката с форма на харпун по ръба на острието е фиксирана здраво в таван багет, това не позволява да отслабнете или да скочи. Харпоуната има една подвижна част. Когато влиза в жлеба на профила, той се свива като пружина и след преминаване през жлеба в жлеба се разгъва и отново се закачва на тази перваза.
Много е лесно да се разрушат тези тавани. За да направите това, е необходимо да натиснете една пружинна част на харпуна със шпатула или друг плосък обект и постепенно да го издърпате по целия периметър на жлеба. В този случай платното остава недокоснато и неповредено, което прави възможно абсолютно безвреден демонтаж на тънък филм от поливинилхлорид.
baguet pvc за опънати тавани
Основният недостатък на този метод на закрепване е леко отнемане на време на инсталация на багет за опъвам таван. Това се дължи на факта, че харпун за опънати тавани залепени към изрязаната тъкан във фабриката.
По този начин инсталирането на багета за опънати тавани изглежда така:
  • капитанът прави измервания;
  • изпраща резултатите до завода;
  • там, една харпуна е запоена на килима;
  • завършеният материал се изпраща на получателя.
Всички тези комуникации и предаването на информация и материали отнема известно време. Но ако решите да чакате малко, уверете се, че този тип закопчалка ще осигури дълъг, много повече от другите два, живота на структурата на тавана.

Таванни корнизи за монтаж на клин

Най-често срещаният е клинът или, както се нарича и основния метод за закрепване на острието. Той е силен и лесен за инсталиране. За да се създаде, се използва пластмасова багета за опънати тавани.
Таванът се фиксира, както следва:
  • сгънати два пъти платното се вмъква в профила на жлеба. Между слоевете се забива клин;
  • След това в съседния жлеб се монтира декоративна ивица от цокъл, която притиска клина, закрепвайки тавана.
инсталиране на багет за таван за опъване
Този метод на монтаж ни позволява да изрязваме PVC бельо директно в апартамента на клиента, като по този начин спестяваме време за монтаж, а производството на багет за опънати тавани се извършва във фабриката, което гарантира високо качество на закрепване. Но такава инсталация има и един съществен недостатък: кърпата, захваната от панела, се деформира и следователно демонтирането на такива платове не е желателно и се извършва само в случай на авария.

Принципът на задържане на тавана за опъване в багета на тавана

Най-непретенциозните са багетите под окачения таван с монтирано с гърбица закопчаване. Този дизайн не е необходимо да бъде покрит с декоративна лента, а самата платня е инсталирана много просто. Декоративна багета за опънати тавани има закопчаване, което се състои от две гърбици - фиксирани и подвижни, фиксират платното. След като материалът бъде избутан между челюстите, той започва да дърпа подвижния елемент. Под действието на тази сила, подвижната гърбица се притиска още по-здраво срещу неподвижното, като по този начин фиксира тавана на филма още по-здраво.
Но този метод не се отличава с висока твърдост, така че колана на гърба на окачения таван не се препоръчва, ако площта е повече от 20 кв.м. Ако размерът е голям, могат да се образуват бръчки върху платното.
разделяне на багета за опънати тавани
Проточните потоци, фиксирани с багети с приспособление за гърбица, трябва да бъдат допълнително подсилени. Като допълнителен елемент на фиксация може да служи като свещ полилей, за монтаж в ос на тавана предварително инсталирайте конзолата.
При монтажа на тавани с голяма площ от тъканта е необходимо да се използва разделителна багета за опънати тавани. Това ще предотврати образуването на бръчки и плачещи платна. По този начин, такива багети се използват за свързване на две съседни части на материала. Използва се и за удари на колони.
Монтиране на багета за опъвам таван, погледнете видео:

заключение

Ако използвате PVC багаж на тавана за опънати тавани, това не означава, че не можете да кандидатствате таванни первази за опънати тавани. Пластмасовите или пневматични пластмасови тавани могат винаги да бъдат отлично допълнение към опънати тавани.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на методите за монтаж на опънати таваниТехнология на методите за монтаж на опънати тавани
Устройство за опъване на тавана - монтажна технологияУстройство за опъване на тавана - монтажна технология
Технология на монтаж на опънати таваниТехнология на монтаж на опънати тавани
Едностепенни опънати тавани - престижни и модерниЕдностепенни опънати тавани - престижни и модерни
Как да инсталирате основни правила на таванната стрелкаКак да инсталирате основни правила на таванната стрелка
Монтаж на инструкции за опънати тавани за работаМонтаж на инструкции за опънати тавани за работа
Как да разглобявате таван с вашите ръцеКак да разглобявате таван с вашите ръце
Как да инсталираме опънати таваниКак да инсталираме опънати тавани
Простри тавани тип PVC и примери за употребаПростри тавани тип PVC и примери за употреба
Технология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтажТехнология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтаж
» » Таван рамка за опъвам тавани
© 2021 BggeHat.com