Устройство за опъване на тавана - монтажна технология



Сред възможностите за довършване на таванните тавани най-модерните се считат за таванно устройство.
Популярността на тези конструкции се обяснява с редица причини, сред които:
  • скорост на монтаж;
  • липса на много мръсотия и прах;
  • възможност за въплъщение на различни дизайнерски идеи, благодарение на разнообразие от цветови и текстови решения.
Устройство за опъване на тавана
Привидно простата инсталация на PVC платна е много сложна и няколко нюанса, така че не е желателно опънати тавани да бъдат построени от специалисти. Предоставяните от професионалистите услуги са за предпочитане, тъй като строителството се извършва от строители със значителен опит в тази област, те разполагат със специално оборудване и всички необходими инструменти.
Създаването на дизайн на опънати тавани е напълно възможно с желание и конструктивни умения, но без помощта на специалисти по монтажа не можете да го направите: трябва да извършите правилните измервания, в противен случай не можете да избегнете проблеми. В допълнение, PVC-ленти от някои размери са направени на специални машини в индустриални условия.

Строителни материали и скрепителни елементи

Тъй като технологията на опънати тавани осигурява при монтажа е необходимо да имате на разположение:
  • багет (профил) за фиксиране на PVC фолио;
  • решетка, изработена от PVC материал - отделни парчета са заварени заедно и хармонично съединение е прикрепено около периметъра;
  • декоративен плинт (филе) за затваряне на пролуката между структурата на тавана и стените;
  • винтове и дюбели - тези крепежни елементи са необходими за фиксиране на багета върху основата или стените. Прочетете също: "Закрепване на багет за опънати тавани".
технология на опънати тавани

Профил за опъващи конструкции

Производствените фирми предлагат не само PVC багети, но и алуминий за монтаж на таванни системи. Обикновено те се произвеждат на дължина от 2,5 метра, но ако е необходимо, могат лесно да бъдат изрязани от българи.
В зависимост от метода на фиксиране профилът е разделен на следните типове:
  • стена - счита се за най-популярното закрепване, тя е монтирана на стените. Според метода на монтаж тази багета прилича на водещ профил, използван за конструкцията на окачени таванни конструкции, изработени от гипсокартон;
  • отгоре профил за опъвам таван - фиксира се към основата и се използва, когато няма възможност за монтиране на профила върху стените;
  • разделяне - е свързваща багетица, използва се за изработване на опънати тавани, чието устройство се извършва в големи помещения (от 60 "квадратчета). В този случай е вероятно поливинилхлоридната облицовка да бъде окачена под собственото си тегло, така че да се монтират като отделни таванни системи.
Технология за опъвам таван
Според технология за монтаж на опънати тавани, първо на стените или тавана по периметъра на стаята закрепете багетичката и след това монтирайте PVC плата.

Платно и харпун

Поливинилхлориден филм се използва за производство на платно, което е на рула, а материалите с лъскава текстура се произвеждат с широчина 1,3, 1,5 и 1,8 метра, а матовите изделия - 1,5, 2,0 и 2,7 метра. Предварително нарязани сегменти с желаната дължина от един и същи цвят или сянка, а след това те са свързани с HDTV машини в едно платно, както е на снимката.
Шепът след прилепването е прав и тънък, почти невидим. Моделът на платното се прави по-малко от площта на тавана с около 5-15. Това е необходимо, за да се получи качествен резултат, тъй като материалът е опънат, за да се получи идеално равна повърхност.
Технология на тавана на харпун
Когато устройството работи технология за опъване на тавани предполага закрепването на PVC фолио с помощта на метода на харпуна. Харпонът е твърда пластмасова плоча, която има специална форма, която се фиксира чрез заваряване около периметъра на платното. Този закрепващ елемент е необходим за фиксиране на филма в багета.

Харпонът е силен продукт, който без много усилия просто се вкарва в монтирания профил. Така че този елемент е кръстен поради голямата прилика с риболовните принадлежности (повече:Харпонова система за окачване").
Според експерти, закрепването на харпуна се отнася до надежден и траен метод за монтаж на тъканта, той е в състояние да издържи не само натоварването, създадено от тежестта на опъващата структура, но и да се образува в резултат на допълнителен удар. Това може да е голямо количество вода, ако съседите, които живеят отгоре, са наводнени.
Монтиране на опъвам таван, погледнете видеото:

Редът на инсталиране на система за опъване

Когато се инсталира устройство за окачен таван, технологията определя следната последователност от действия:
  1. На стените около периметъра на помещението маркировките се правят под формата на хоризонтална линия, според която багетата е фиксирана. За да осигурите висококачествен резултат, използвайте нивото на сградата и холдинга.
  2. На маркираната маркировка с помощта на самонарязващи се винтове е монтиран профил.
  3. PVC фолио се окачва на багета със специални куки - "крокодили". Стаята, в която се извършва инсталирането, се загрява до висока температура от около 50-60 градуса, като се използва топлинен пистолет, работещ с газ за тази цел. След известно време филмът става мек и еластичен и лесно се опъва.
удължително таванно устройство със собствена технология за ръце
  • Така платното е готово за монтаж. Филмът е опънат, елементите на закрепването на харпуна със строителна шпатула са запълнени в багет. Когато харпунът се охлади, той ще се изправи вътре в профила, образувайки силна връзка. След като стаята се охлади до стайна температура, филмът се опъне в резултат на компресията. Тогава материалът напълно ще получи правилния размер, а повърхността на конструкцията ще стане абсолютно равна - ще придобие красив външен вид.
  • На последния етап устройството за таванно удължение е завършено - технологията изисква покриване на празнината между багета и стените. Върху профилът се фиксира перваза с помощта на предвидените за двата ключалки зъба. Декоративният елемент е изработен от същия материал, от който се произвежда харпунът. Обикновено се купува едновременно с платното.
  • След като статията описва технологията на монтаж на опъната тавана, е възможно да се оцени тяхната способност за самостоятелно монтиране на конструкцията.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да направите монтаж на опънати тавани със собствените си ръцеКак да направите монтаж на опънати тавани със собствените си ръце
    Stretch таван в банята - надежден и практиченStretch таван в банята - надежден и практичен
    Материал за опънати тавани - най-доброто решениеМатериал за опънати тавани - най-доброто решение
    Простри тавани тип PVC и примери за употребаПростри тавани тип PVC и примери за употреба
    Технология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтажТехнология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтаж
    Опънати тавани плюсове и минусиОпънати тавани плюсове и минуси
    Видове опънати тавани - уникален интериорВидове опънати тавани - уникален интериор
    Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
    Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
    Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
    » » Устройство за опъване на тавана - монтажна технология
    © 2021 BggeHat.com