Опънати тавани плюсове и минуси

Наскоро монтажът на тавани на покритието за разтягане стана по-популярен, може да се направи както от поливинилхлориден филм, така и от специална тъкан. Подобно на всеки строителен материал, опънатите тавани са с много предимства, но не са идеални и не са без недостатъци (които често произтичат от тези много предимства).

От плюсове е възможно да се разпредели достатъчно дълъг живот без загуба на първоначален вид - повече от 15 години. Въпреки това, за толкова дълго време, същите цветове на тавана може да podnadoest и рисуване на мода - тя е отрицателна.

Не е най-високата цена - това, разбира се, положителна собственост на опънати тавани, с течение на времето цената на опъната тъкан е значително намалена. Това се дължи на факта, че за инсталирането на този тип таван не са необходими други материали или инструменти. Обаче, обратната страна на евтиността може да бъде шанс да се препънем върху искрено нискокачествения материал на съмнителен производител (обикновено китайски), продаван дори с отстъпка или с акции.

Друго несъмнено предимство на PVC или плата тавани е пълна безопасност за човешкото здраве, екологична чистота. Разбира се, говорим само за материали, сертифицирани по стандартите на ЕС. Китай е фалшив може да служи като източник на алергии, така че изберете окачен таван -http: //kayrosblog.ru/brendy-natyazhnyx-potolkov-na-sovremennom-rynke трябва да бъдат много внимателни. Освен това, чисто нов филм от PVC може да има фабричен "химически" мирис, който като правило е изсъхнал в рамките на няколко дни. Ако това не се случи - материалът, уви, ниско качество.



Предимството в полза на този вид тавани е тяхната отлична способност да не оставят влагата вътре. Благодарение на този имот, те могат да бъдат инсталирани във влажни зони, като бани, както и не се страхуват от изтичане от съседите - водата просто събира в тях, както и в голяма чанта, а след това евакуиран входящото лице. Въпреки това, тук се крие недостатък - като с вода, PVC - и тавани не позволяват въздуха - те са напълно затворени. Смята се, че не само стените в стаята, но на тавана трябва да "диша", което е невъзможно в случай на таваните на стрии, които могат да доведат до "стагнация" на въздуха в помещението, както и поражението на мухъл гъбички поради липса на вентилация.

Може би единственото предимство на опънати тавани, без да обърнете минус, можете да се обадите на лекотата на грижите за тях. От собствениците не се нуждаят от никакви трикове за поддържане на тавана в перфектно състояние - просто се нуждаете от мек леко влажен парцал, който от време на време ще бъде премахнат прах и натрупано замърсяване.

Инсталирането на тавана е много бързо, доста буквално 4-5 часа - и работата се извършва без мръсотия, без строителни остатъци или прах. Таваните могат да бъдат изтеглени последната стъпка, след като тапетът е бил поставен и мебелите са подредени. Но има и сериозен недостатък - не можете да направите такава работа сами (неправилно опънати тавани могат да се срутят или дори да се откъснат), всички инсталации трябва да се извършват от специалисти.

За красиви и чисти тавани можете да скриете всички видове нискоестетични кабели, както и да прикриете недостатъците на оригиналния капак. Въпреки това самите платна (особено за големи помещения) може да нямат много привлекателни шевове.

Цветове и текстури в опънати тавани - голямо разнообразие: от велур до гладка матова повърхност, от метал до мрамор. Това, разбира се, е плюс. Но за да разберете цялото това разнообразие и да изберете правилно цвета на таванната кърпа за останалата част от интериора, е желателно да наемете професионален дизайнер, което ще доведе до някои материални разходи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Простри тавани плюсове и минуси, че си струва да се разгледаПростри тавани плюсове и минуси, че си струва да се разгледа
Простри тавани и недостатъциПростри тавани и недостатъци
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
Комплексен ремонт на апартаменти за дълго времеКомплексен ремонт на апартаменти за дълго време
Плюсове и минуси на опънати таваниПлюсове и минуси на опънати тавани
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Излагане на мита за вреда на здравето на опънати таваниИзлагане на мита за вреда на здравето на опънати тавани
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
» » Опънати тавани плюсове и минуси
© 2021 BggeHat.com