Независима инсталация на опънати тавани

Независима инсталация на опънати тавани

Напоследък се наблюдава увеличаване на популярността на така наречените окачени тавани. Това, като цяло, не е изненадващо, тъй като инсталирането на такива интериорни елементи наистина прави стаята по-уютна и модерна.

Инсталационните услуги обикновено се извършват от специализирани строителни фирми. Възможно е само инсталиране. Струва си да се отбележи, че има две системи за монтиране на тавани. Първата система включва използването на профилна рамка, върху която платното се опъва с помощта на клинове. Тази структура е обработена със сешоар за строителството и наличният излишък е премахнат. Тази система всъщност се нарича клин. Втората система се основава на използването на тъкан с завършен твърд кант, наречен харпун или граница. В този случай височината на тавана се измерва предварително и въз основа на тези измервания се произвежда мрежа. Харпонът по време на инсталацията е поставен в профилна рамка (багета) и също така е обработен със строителна сешоар. Това кара мрежата да се простира и да приеме необходимия размер.

Монтирането на окачен тавана на тавана е немислимо без използването на различни устройства и устройства. Те включват: шпатули с различни ширини, перфоратор, прахосмукачка, строителна сешоар. За последващата облицовка на стената са необходими устройства за работа с дюбели и дърво (отвертка и уред за разрязване), пигментирани влакна. В допълнение, ние също се нуждаят от вторични инструменти - винтове, пластмасови панели, листове от шперплат, лепило. Е, съответно, рамка за закрепване на профил и платформа за окачване на тавана. Монтирането на тавана не е лесно, но такива трудности оправдават целта. Появата на стаята след работата ще бъде напълно различна.



Преди да започнете работа, основният таван е подготвен. Повърхността на тавана се почиства, почиства от вар, тапети, различни видове замърсители. След това се извършва грундиране.

Директно монтиране на окачения таван се състои от измервания на площта на първия етап и монтаж на багети, фитинги, филм на втория. Особено внимание трябва да се обърне на параметрите на тези места на стената, където ще бъде фиксирана профилната рамка. След това багета може да бъде прикрепена към стените или тавана. Използването на конструктивен лазер за определяне на най-доброто място за закрепване на корнизи не е трудно. В повечето случаи настилката на корниз от тавана е не повече от 5 сантиметра, но с използването на лампи ще е необходимо да се оттеглите още 2 сантиметра.

Багетичката е монтирана от ъглите. Предварително изрязаният профил, който има заобляне на 45 градуса на всеки край, е фиксиран към стената с самонарезни винтове. Стените преди това трябва да бъдат леко нарязани там, където се планира да се укрепи самата багетица. Когато инсталирате, трябва да обърнете голямо внимание на ъглите. Ако планирате да инсталирате лампи, първо трябва да инсталирате кутии за тях. Необходимо условие е равновесието на температурата на околния въздух и самата мрежа. След това, равномерно нагряване на филма, той може да бъде подреден. Изглаждането на пукнатините се извършва с помощта на газов генератор. Блясък също се извършва. Ако се използва система от харпуни, самата платня се фиксира в багета със специални брави. Ако има кликване, можем да сме сигурни - заключването е затворено. Полагането на бельото започва с ъгъл. В същото време противоположният ъгъл е следващото място за фиксиране. И така с всички ъгли. Последният етап на укрепване се извършва на самите стени. Таван кърпа на последния етап отново изложени на изграждането на сешоар, за да се премахнат напълно гънки. Когато платът се охлади, той ще получи финална форма. Сега можете да продължите да инсталирате приставките. За тази цел специални пръстени са прикрепени към кутиите, прикрепени към основния таван. След като регулирате височината, лампата се свързва и таванът се почиства. В резултат на всички работи има красива и модерна стая. Е, повече по тази тема тук - technoprok.ru. Точно там ще намерите всичко за хидроизолация на мазето и много други.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на методите за монтаж на опънати таваниТехнология на методите за монтаж на опънати тавани
Харпон за опънати таваниХарпон за опънати тавани
Устройство за опъване на тавана - монтажна технологияУстройство за опъване на тавана - монтажна технология
Технология на монтаж на опънати таваниТехнология на монтаж на опънати тавани
Таван рамка за опъвам таваниТаван рамка за опъвам тавани
Простри тавани тип PVC и примери за употребаПростри тавани тип PVC и примери за употреба
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Как да направите таван с вашите ръце?Как да направите таван с вашите ръце?
Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
» » Независима инсталация на опънати тавани
© 2021 BggeHat.com