Харпон за опънати тавани



Днес всяка инсталация, свързана с монтажа и закрепването на опънати тавани, вече не е нещо особено и трудно постижимо. Въпреки това, според повечето експерти, значителна заслуга в това е принадлежността към най-надеждната и висококачествена система за закрепване, която е система за харпун за обезопасяване на опънати тавани.
След това ще обсъдим точно какъв е хармоановият метод за фиксиране на опънати тавани, неговите предимства и недостатъци, както и как харпунът участва в фиксирането на опънатия таван върху стената или тавана.

Какво се състои от харпуна за тавана?

По този начин, харпунът за опънати тавани играе ролята на закрепващ елемент и има формата на профил, направен с помощта на поливинилхлорид, използващ подсилваща технология (PVC). Този профил трябва да бъде фиксиран около периметъра на тавана.
Профилът се закрепва чрез заваряване, направено от производителя, поради което такъв индикатор като силата на харпуна е много висока.
Харпонова система за окачване
В своята форма, укрепването на опънати тавани в харпуна варира от производител до производител, но често този елемент изглежда като плоча, оборудвана с една или серия изпъкналости като куки. Високата гъвкавост на тази плоча се дължи на факта, че висококачествената монтажна харпуна трябва да има добра еластичност, в противен случай няма да работи, за да изпълни инсталацията, отговаряща на всички посочени стандарти за качество.
Независимо от това, недвусмислено е да се каже, че системата от харпуни на опънати тавани е безусловна гаранция за качество, разбира се, че е невъзможно.
Структурата на всяка харпунна система включва два основни елемента:
  1. Заварени по периметъра на монтираната облицовка за тавана на харпуна.
  2. Профилът на алуминия, фиксиран върху такива части на апартамента като стени и таван. Важно е вътрешният канал на този профил да има форма, която е идентична на формата на вложката на харпуна.
Харпоново закрепване на опънати тавани
Ако двете части са избрани и инсталирани правилно, системата за монтиране на харпуна ще осигури най-надеждното и трайно фиксиране на опъна на тавана.

Предимства на харпуновия метод за закрепване на опънати тавани

Както вече споменахме, методът на харпун за фиксиране на опънати тавани е широко разпространен, главно поради широкия спектър от предимства, които притежава. Те включват следното:
  • инсталирането на опънат таван с помощта на технологията за закрепване на харпуна е бърз и лесен процес;
  • окончателният резултат от инсталацията гарантира наличието на отлична повърхност, така че на тавана няма гънки, а елементите, изработени от PVC, не са склонни да се изплъзват и да се простират през целия живот на продукта;
  • благодарение на скритата инсталация таванът има естетически вид;
  • С помощта на харпуна винаги е възможно частично и напълно да се премахне опънатия таван;
  • Използването на метода за прикрепване на харпуна ви позволява да подредите опънати тавани на няколко нива.
как да монтирате харпун за опънати тавани
В допълнение, трябва да се помни, че използването на тази технология ще ви позволи да съберете картини с напълно различна текстура на същото ниво на тавана. За тази цел, специален профил за опъвам таван, функциониращ като отделящ се. В нея от двете страни има специални жлебове, предназначени за харпуна.

Монтаж на тавани, използвайки харпуновия метод за закрепване

Разбира се, положителен резултат след инсталирането на тавана за опън може да бъде постигнат само чрез внимателно спазване на всички правила за инсталиране и подготовка на основата.
Процедурата за инсталиране на опъната тавана, използваща метода на монтаж на харпуна, е както следва:
  1. Първият етап е да се приложат измерване на опъна таван, по-специално - измерване на периметъра на помещението, където се предполага инсталиране на опънат таван. Поради факта, че харпунът е заварен от производителя към тавана на опън, важно е да запомните, че точността на измерванията е изключително важна тук. В хода на работата се препоръчва да се използват рулеви сгради и лазерни нива. След това материалът, предназначен за таванното устройство, се нарязва според направените измервания и самият плат е снабден с харпунна вложка, обработена с полимери.
система за таванно окачване на харпун
  • Същността на втория етап е монтирането на фиксиращ алуминиев профил, който трябва да се постави върху стените съгласно предварително направената маркировка в първия етап на работа. На много профили вече са подготвени дупки, така че в този случай е необходимо само да се направи дупка в стената с перфоратор и да се фиксира профил с помощта на дюбели. Харпонът трябва да бъде подреден в профил с помощта на шпатули за монтаж, а тъканта на подредения таван трябва да се простира под тавана. Подравнете го с топлинен пистолет.
  • Последният етап от работата е инсталирането на технологични дупки в тавана и монтажа на вложки в тях с подсилващи свойства (виж също: "Декоративна вложка за опънати тавани - видове и варианти").
  • Инструмент за фиксиране на харпуна, вижте видеото:

    Други методи за приготвяне на скрепителни елементи

    Методът на харпун за фиксиране на опънати тавани не е уникален, има и други фиксиращи системи. Така че, най-популярните от тях са зашеметяващата система, както и системата на клин.
    Стилен метод за закрепване
    Основата на системата за закрепване на зърна се състои от следните елементи:
    1. Профил от алуминиева багета, фиксиран върху повърхността на стената или тавана.
    2. Поставете.
    3. Плочи от дърво или пластмаса.
    Продължете, както следва: първа профил е фиксирана франзела, и след това се простират на платното, в края на който трябва да влезе в жлеба на натискане с помощта на стъклодържатели. След края на напрежението, всички излишни части на платното трябва да бъдат отрязани, а краищата са покрити с декоративни багети.
    За да направите монтажа на тавана на опън, използвайки системата за фиксиране на панела, няма спешна необходимост от точни данни относно измерванията. Освен това, по-често срещаният вариант е, когато използваната кърпа се снема приблизително с 10-15 см повече, отколкото се изисква. Това се прави, за да се гарантира, че опъването му е възможно най-качествено.
    Харпоново закрепване на опънати тавани инсталация
    Метод за монтиране на клин
    Тази система за закрепване е много подобна на остъклената система, като единствената разлика е, че ролята на остъкленото зърно по време на инсталацията се играе от клин със специална форма.
    Основното предимство на това изпълнение фиксиране - възможността за използването му в сложна конструкция и конфигурация на повърхности, тъй като цокъл елемент позволява гъвкавост приляга плътно към стената и клина на свой ред определя мрежата здраво към перваз.
    Направено заключение, може да се отбележи, че всеки от опъващите тавани е добър по свой начин, важно е само да се вземат предвид условията за неговото приложение. Всяка подробна информация, свързана с инсталирането на опънати тавани, винаги може да бъде намерена в интернет, където има много снимки и видеоклипове от целия работен процес.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Устройство за опъване на тавана - монтажна технологияУстройство за опъване на тавана - монтажна технология
    Как да инсталираме опънати таваниКак да инсталираме опънати тавани
    Таван рамка за опъвам таваниТаван рамка за опъвам тавани
    Простри тавани тип PVC и примери за употребаПростри тавани тип PVC и примери за употреба
    Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
    Как да направите таван с вашите ръце?Как да направите таван с вашите ръце?
    Наречен таван подреден?Наречен таван подреден?
    Монтаж на опънати таваниМонтаж на опънати тавани
    Начините за фиксиране на опънати таваниНачините за фиксиране на опънати тавани
    Как да изберем опъвам таванКак да изберем опъвам таван
    » » Харпон за опънати тавани
    © 2021 BggeHat.com