Технология на методите за монтаж на опънати тавани



Нека да поговорим за това, какви различни опънати тавани: технологията за закрепване, разбира се, е основната им функция за дизайн. Всички останали - разликите в дизайна и различните опции за текстурата на покритието.
Вариантите на закрепване на опънати тавани се свеждат до три основни типа:
  • харпун;
  • shtapikovoe;
  • Clip.
технология за опънати тавани
Има фирми за ремонт, които извършват всички видове закопчалки. И има хора, които се специализират в никого. Естествено, всяка такава високоспециализирана фирма похвали предимствата само по свой начин. За да разберем обективно, нека да разгледаме по-отблизо и трите варианта. Това ще ви помогне да разберете коя опъваща тавана технология ви подхожда най-добре (вижте също:На колко пада таванът").

Характеристики на монтаж на опънати тавани

Плат за опъвам таван Тя е фиксирана около периметъра на стаята със специална багета, която е профилирана релса, която е монтирана към стените. За разлика от декоративната багета, която се поставя между стените и тавана за вътрешно обзавеждане, този профил изпълнява функцията за закрепване. Ето защо за производството му се използва алуминий или твърда пластмаса. Отвън, на снимката или с директна проверка, няма разлика между декоративната и фигуриращата багета. Разликата е в якостта на материала.
В зависимост от използваната технология на опънати тавани, последователността от действия за напрежение в мрежата се различава. Също така не всички технология за монтаж на опънати тавани изисква затопляне на стаята. По принцип всички видове фиксиране на тавана на опън предполагат подобен ред на работа.
опънати тавани нови технологии
По-често багетата, върху която ще се разтегля платното, е фиксирана към стените (по-подробно:Закрепване на багет за опънати тавани"). Но има случаи, когато профилът на инсталацията е целесъобразно да се определи тавана. В самата тъкан може да има различна текстура и да бъдат от различни видове материали. Тези фактори допринасят за това, как ще се използва таван напрежение монтажната технология. За пример, процедурата за инсталирането на покрития от плат и поливинилхлорид не съвпада на някои етапи (по-подробно: "Технология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтаж").

Опънати тавани - технология за закрепване

Както вече казахме, има три възможности за определяне на опънати тавани. Платното може да се монтира както на цялата площ на стаята, така и на тавана, ако останалото пространство е завършено с други материали.
Типът крепежни елементи зависи от няколко фактора:
  • материал, от който е направена тъканта;
  • тавана;
  • височина на тавана;
  • наличността и разположението на лампите и други допълнителни елементи на декор.
нова таванна технология
Така че, нека да разгледаме по-отблизо всеки от видовете закрепване.

Харпонова система за окачване

Този тип закрепване е само за PVC филм. Елементът е заварен към платното по ръбовете, наподобяващ харпун във форма. С помощта му платното се фиксира в профила. Харпон за опънати тавани Той се поставя в гнездото за багета и се закрепва сигурно там, като се залепва към задната част на профила.
За монтажа на харпуновата конструкция се използват профили от алуминий. Пропастта между ръба на носилка и стената е покрита със специална пластмасова лента, която е избрана за цвета на тавана или стената (виж също: "Грилатов таван: инструкции за монтаж").
опънати тавани
Схемата за закрепване на харпуна е съвсем проста. Той включва:
  1. Харпоуната държи плата, който е плътно заварен към виниловия лист и образува едно цяло с него.
  2. Монтажен профил (същата багетица), върху която се държи цялата структура на опъвания таван. Тя е прикрепена към стената и обикновено е с височина 2,5 см. Като се има предвид вдлъбнатината, окачената конструкция намалява височината на помещението с най-малко 3 см.
  3. Простри плат, който всъщност се нарича опъвам таван.
  4. Основен таван, чиято повърхност е покрита с напречен филм.
  5. Декоративна лента, поставена между стената и опънатия филм. Затваря технологичната пропаст на багета.
  6. Стената служи като основа за фиксиране на алуминиевия профил.
Харпунната система е една от първите технологии за фиксиране на винилов филм. По-късно имаше и други опънати тавани - новите технологии позволиха процесът на тяхната инсталация да стане по-бърз и по-евтин. Въпреки това харпунните крепежни елементи продължават да се използват поради високата си надеждност (вижте също:Монтаж на опънати тавани: инструкция за работа").
Инсталиране на опъвам таван, подробно за видео:

Стаплетна (клинна) система за закрепване на опънати тавани

Глазурата е пластмасов клин, който фиксира кърпата и го фиксира в профила. Следователно, технологията за инсталиране на опънати тавани, въз основа на използването на този елемент, се нарича щапела или клин. Самият профил, както и в предишния случай, е маскиран с таванна перваза.
Схемата на панела е външно подобна на схемата на харпуна. Въпреки това формата на профила и техниката за фиксиране на мрежата се различават до известна степен. Като цяло схемата е, както следва:
  1. Stapik, който фиксира платното в профила и го поддържа под напрежение.
  2. U-образен профил, завинтен към стената с винтове. На него лежи цялото натоварване на структурата на опън. Технологията на щапелни материали позволява използването на профил с височина само 1,5 см.
  3. Удължете кърпата, която е видимата повърхност на таванния участък.
  4. Основният таван, скрит зад платното.
  5. Декоративен наслояващ се цокъл, вмъкнат в профила и напълно скрит от очите. Ако е необходимо, той може лесно да бъде премахнат и след това да бъде върнат обратно.
  6. Стената на стаята.
технология за опъване на тавани
Тази технология за опъване на тавана е подходяща както за винилови филми, така и за тъкани. Този метод на закрепване е по-евтин поради факта, че не изисква работа по запояване на харпуна на платното.
Така че, нека да изброим основните предимства на скобата за закрепване:
  • по-ниска цена в сравнение с системата на харпуна;
  • универсалност - с помощта на този тип крепежни елементи можете да инсталирате винил и плат;
  • малка вдлъбнатина от основния таван - височината на помещението намалява само с един и половина до два сантиметра.

Закрепване на опънати тавани

Сглобяването с клипс ви позволява да инсталирате само опънати тавани - технологията на закрепване по-надеждно поддържа текстилната мрежа. Багет за този тип крепежни елементи е изработен от трайна пластмаса. Прочетете също: "Как да се фиксира окачен таван".
Системата с клип не изисква използването на декоративна перваза.
технология за монтаж на опънати тавани
Този тип закрепване има най-простата схема:
  1. Багаж-клип, изработен от пластмаса. Той се завинтва към стената и държи платното.
  2. Платно тъкани таван плат.
  3. Основният таван зад платното.
  4. Стената, на която е завинтен профил.
Основното предимство на системата за клипове е нейната простота монтаж на опъвам таван.

данни

Така че, ние разгледахме характеристиките на трите системи на опънати тавани. Всеки от тях има своите особености. Така че системата на харпуна е най-подходяща за поставяне на винилов филм. Stapic - за винил и лека тъкан. За фиксиране на тавани на тъкани се използва система с клипс.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Устройство за опъване на тавана - монтажна технологияУстройство за опъване на тавана - монтажна технология
Технология на монтаж на опънати таваниТехнология на монтаж на опънати тавани
Таван рамка за опъвам таваниТаван рамка за опъвам тавани
Простри тавани тип PVC и примери за употребаПростри тавани тип PVC и примери за употреба
Технология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтажТехнология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтаж
Какво представляват опънатите тавани - класификацияКакво представляват опънатите тавани - класификация
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Как да направите таван с вашите ръце?Как да направите таван с вашите ръце?
Какви са предимствата на опънатите таваниКакви са предимствата на опънатите тавани
Как да изберем опъвам таван?Как да изберем опъвам таван?
» » Технология на методите за монтаж на опънати тавани
© 2021 BggeHat.com