Технология на монтаж на опънати тавани



Информацията по темата "Stretch тавани: инсталация - технология" е широко представена в Интернет и в специализираната литература. Ето защо, преди да поправите тавана, препоръчително е да се запознаете с поръчката и технологична инсталация на опънати тавани, дори ако работата ще бъде изпълнена от строители. Това е необходимо, за да се гарантира качеството на тавана.

Характеристики на монтажа на напрегнати структури

Тази технология монтаж на опънати тавани с използването на поливинилхлорид филм е ясно, на първо място, че е необходимо да се запознаят с характеристиките на този материал. Виниловото платно се произвежда с лъскава, сатенена или матова структура. PVC платно може да бъде както с наличието на шев, така и без него. Към багета се прикрепва с опции за монтиране с гърбица, клин или харпун.
технология за монтаж на опънати тавани
За да фиксирате филма върху багетите, той трябва да бъде опънат и това изисква топлинен пистолет. Поливинилхлоридната подложка се загрява до 70 градуса през цялото време, докато се извършва инсталирането.
Преди да започнете с монтажа на тавана, определете дълбочината на таванната конструкция в зависимост от състоянието на основата и наличието на осветителни устройства.
В случай, че се планира инсталирането на вградени прожектори, размерът на пространството между тавана трябва да съответства на тяхната дължина. Необходимо е да се измери тази част от устройството за осветление, разположено в дълбочината на конструкцията, плюс добавка 1,0-1,5 cm, ще бъде необходима за удобство при свързване и връщане на топлинната вълна, излъчвана от лампата.
монтаж на технология за опънати тавани
Когато е необходимо да се извършат окабеляването под PVC фолио, проводниците се отстраняват към кабелния канал под формата на гофрирана тръба и се закрепват към основата, така че да не докосват лентата.

Методи за фиксиране на PVC филм

Ако е инсталиран окачен таван - технологията за монтаж зависи от опцията за монтаж на плата.
  1. Cam метод. Това предполага използването на профилно устройство с неподвижни и пружиниращи елементи (гърбици). Краят на филма, който е сгънат наполовина, е поставен между тях с помощта на специална шпатула, можете да използвате обикновена шпатула. Когато лентата е опъната, материалът оказва натиск върху подвижната гърбица и в резултат на това този елемент е по-силно притиснат към стационарната част.
начини за фиксиране на опъна таван
  • клин или ледников метод. Позовава се на широко разпространената версия на прикрепването на носилка. На багета има два канала. Едната от тях е предназначена за остъкляване, а втората се използва за декоративни первази. Платното се полага в жлеба и се закръглява по целия периметър с топчета. В съседната кухина поставете щангата за довършване - тя придава допълнителна здравина на закрепването. Преди да започнете с монтирането на декоративния елемент, парчета винил се залепват с помощта на нож за строителството.
    Харпонов метод за фиксиране на опънатия таван
  • Режим "Харпун". Смята се за най-популярната и висококачествена опция за фиксиране на PVC филм. По периметъра на платното, който е нарязан според размерите на тавана, във фабриката е заварен профил под формата на харпун. Технологията за монтаж на опънати тавани по този начин осигурява, че куката, когато се вкарва в жлеба на багета, се захваща с предвидената в нея издатина и по този начин се фиксира. Тогава профилът е декориран с таванна перваза. Този вариант на панелния монтаж е удобен и изгоден, тъй като, ако е необходимо, той може да бъде демонтиран, без да го повреди, например, когато съседите са били наводнени. След като елиминира причината за изтичане и водата се източи, материалът се изсушава и се връща на мястото (виж:Как да източвате водата от таванния прозорец сами").
  • Монтаж на опънати тавани, подробно видео:

    Монтаж на система за опъване на тавани

    Когато се създават опънати тавани - технологията на монтаж на конструкцията е както следва.
    1. На стената, на необходимата височина, поставете знак и с помощта на нивото на сградата го прехвърлете в ъглите на стаята. Съгласно тези насоки, контролните линии се отстраняват от Choclain.
    2. На приложения контур е създадена багета за закрепване на кърпа, например на снимка. За монтажа на профила използвайте 6 мм пластмасови дюбели и винтове, с диаметър 4-5 мм. При фиксирането на багета трябва да внимавате и да внимавате, тъй като окачването може да се постави в стената. Когато профил не може да бъде инсталиран по стените, монтирайте подобен, но само таван.
    технология на инсталационните тавани
  • За закрепването на осветителните тела са необходими конзоли. Те могат да бъдат направени сами или закупени под печат. За да създадете конзола, ще ви е необходима печатна платка или дебел шперплат.
  • Валидната платна за отопление се вкарва в стаята, разгъва се и с помощта на специални кърпички - "крокодили" фиксират филма върху багета във всеки ъгъл на стаята. Преди това от стаята премахнете всички предмети от околната среда, които могат да повредят високата температура, над 60 градуса. За загряване на филма топлинният пистолет е свързан с газов цилиндър и материалът се нагрява до 70 градуса. Работата трябва да се извърши внимателно, спазвайки правилата за безопасност. Прочетете също: "Простри тавани без нагряване: за и против".
    монтаж на опънати тавани със собствена технология за ръце
  • След приготвянето на PVC фолио, то започва да се фиксира в багета, като се използва или специална шпатула, или метална шпатула. Техниката на инсталиране е различна за специалистите, въпреки че при инсталирането на окачени тавани - технологията се използва по същия начин.
  • На последния етап след инсталирането на PVC плоскости между тавана и стената има празно пространство, което е покрито с декоративна плоскости. Наличието на гънки не трябва да се разстройва, те изчезват след като филмът се охлади.
  • В местата, където са монтирани конзоли за фиксиране на осветителните тела, запечатайте уплътнителните пръстени и след това изрежете отворите с конструктивен нож с рязко заострено острие. Когато се свържат осветителните тела и полилеи, работата по създаването на структура за опъване на тавана се счита за завършена.
  • инсталационна технология и устройства
    Технологията за създаване на опъвам таван не е трудна - трябва да имате умения за извършване на строителни работи и специални инструменти. Едноетажна таванна конструкция е инсталирана на закрито за 2 -3 часа, а след инсталацията няма почти никакъв прах и отломки.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Технология на методите за монтаж на опънати таваниТехнология на методите за монтаж на опънати тавани
    Харпон за опънати таваниХарпон за опънати тавани
    Устройство за опъване на тавана - монтажна технологияУстройство за опъване на тавана - монтажна технология
    Монтаж на инструкции за опънати тавани за работаМонтаж на инструкции за опънати тавани за работа
    Как да инсталираме опънати таваниКак да инсталираме опънати тавани
    Простри тавани - какво е това описание на материалаПростри тавани - какво е това описание на материала
    Таван рамка за опъвам таваниТаван рамка за опъвам тавани
    Простри тавани тип PVC и примери за употребаПростри тавани тип PVC и примери за употреба
    Технология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтажТехнология на монтаж на опънати тавани - етапи на монтаж
    Дизайнерски опънати тавани - творчески декорДизайнерски опънати тавани - творчески декор
    » » Технология на монтаж на опънати тавани
    © 2021 BggeHat.com