Правила за монтаж на таван за разтягане

Правила за монтаж на таван за разтягане

Преди да инсталирате такива тавани, е необходимо да поставите лепило върху стените на стаята, багет, който впоследствие допълнително се фиксира с винтове или дюбели. Между винтовете трябва да поддържате разстояние от около 8 см и тире 1 см, ако винтът съвпада с ръба на профила. Прикрепена към такъв профил на схемата, може да издържи натоварването на опъвания таван. Преди да фиксирате багета, трябва да изчислите най-ниския ъгъл, на нивото на което, след това да го прикрепите. Също така е необходимо да се гарантира, че несъответствията с хоризонталата не са повече от 2 mm.

След фиксирането на багета помещенията са подготвени за основните работи. Ако е възможно, всички излишни елементи се изваждат от стаята, особено тези, които се страхуват от високи температури, тъй като ще трябва да се донесат с топлинен пистолет до 40 градуса. Във връзка с необходимостта да се поддържа този температурен режим за известно време, инсталирането на опънат таван се извършва след завършване на основните ремонти.

Преди монтирането на тавана, PVC бельо (поливинилхлорид) се загрява до 60 градуса. При тази температура филмът придобива по-голяма еластичност, което значително ще улесни разтягането му. Въпреки избрания вариант за фиксиране, таванът на опън се закрепва първо в някой от ъглите, след това диагонално в противоположния ъгъл и подобно по диагонал в другите два ъгъла. След укрепване на платното в ъглите е необходимо внимателно да го избутате в багета (фиксиращ профил), с интервал от 8 см, по периметъра по цялата стена. Само след това, с помощта на шпатула, останалите ръбове се поставят в равномерни зони и мрежата най-накрая се разтяга.



При монтажа на тавана с камера или клин метод, издаващите се части на филма са спретнати. С образуването на малки гънки, можете да ги подредите, затопляне на сградата сешоар. Когато в стаята температурата на въздуха спадне до стандартна температура от 20-25 градуса, филмът се простира малко по-дълго. Когато лентата е опъната в стаи с дължина или широчина по-голяма от 5 метра, увисването на лентата е допустимо за 2-4 см.

Когато окачен таван е инсталиран от тъканта, работата се извършва по подобен начин. Единствената разлика е, че няма нужда от допълнително отопление на стаята. Огромен плюс при инсталирането на тавана е, че работата отнема малко време и накрая почти няма мръсотия и отломки.

Е, всичко за окислението на самочувствието ще намерите, като посетите сайта krepmetiz.ru. Само там ще намерите качествени самобръснати винтове на изгодни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Технология на методите за монтаж на опънати таваниТехнология на методите за монтаж на опънати тавани
Как да направите монтаж на опънати тавани със собствените си ръцеКак да направите монтаж на опънати тавани със собствените си ръце
Устройство за опъване на тавана - монтажна технологияУстройство за опъване на тавана - монтажна технология
Технология на монтаж на опънати таваниТехнология на монтаж на опънати тавани
Как да инсталирате основни правила на таванната стрелкаКак да инсталирате основни правила на таванната стрелка
Какво първо - опъвам таван или тапет инсталиране и залепванеКакво първо - опъвам таван или тапет инсталиране и залепване
Монтаж на инструкции за опънати тавани за работаМонтаж на инструкции за опънати тавани за работа
Как да инсталираме опънати таваниКак да инсталираме опънати тавани
Таван рамка за опъвам таваниТаван рамка за опъвам тавани
Простри тавани тип PVC и примери за употребаПростри тавани тип PVC и примери за употреба
» » Правила за монтаж на таван за разтягане
© 2021 BggeHat.com