Какво първо - опъвам таван или тапет инсталиране и залепване



Важна роля по време на ремонта е редът на извършената работа. Това пряко влияе върху качеството и цената на завършване на стаята. И за да се разбере, че в началото - таван или тапет, е необходимо да се разбере технологията за изпълнение на двете процедури, техните взаимоотношения и да се определят използваните материали.
опъвам тавани, когато лепене тапет

Тавани и тапети

Взаимодействието между тези два вида довършителни работи е, че един от процесите може да има отрицателен ефект върху завършеното покритие. В същото време, вторият процес, до известна степен, пречи на изпълнението на други видове довършителни работи. За да се разбере реда, по който е необходимо да се инсталират опънати тавани при залепване на тапети, е необходимо да се изследва ефектът от тези два вида работа един върху друг.

Как да лепене тапет под опъвам таван

Как да лепене тапет? Първо трябва да подготвите повърхността на стената, т.е. да я направите равномерна. За изравняване се използва гипсокартон, шпакловка или мазилка. Ако вече имате окачени тавани, не може да се говори за изравняване на стените. Първо, има голяма вероятност разтворът да замърси виниловия филм. На второ място, е много трудно да се изравни стената до самия връх, тъй като контактът с мазилката не е разрешен.
как да лепене тапет под разтягане таван
По този начин, въпросът "какво първо stretch таван или тапет?" Може да се отговори с увереност - първо трябва да изравни стените. По същия начин е невъзможно да се изравнят стените с гипсокартон, ако таванът е вече инсталиран. Фактът, че профилът, към които са прикрепени листове от гипскартон (CD), по периметъра на друга рамка профил (UD), която трябва да бъде закрепен неподвижно към пода, тавана и стените. И дори ако сте решили да направите без втория тип профил, а след това на конюгатния ъгъл, вие все още се нуждаете от твърда връзка, която е просто невъзможна с мек винилов филм.
Тогава може би трябва да промените реда на опънати тавани с тапети? За монтиране на монтажната багета е необходима гладка стена. Това означава, че в този аспект всичко е наред, тъй като тапетът все още не е поставен. Продължете да спорите по-нататък в каналните опънати тавани и залепени тапети. За да поставите тапета на стената, трябва да се грундира, тъй като строителният прах няма да позволи правилното лепене на материала и тапетът може да падне във времето (прочетете: "Как да лепене тапети на тавана - препоръкиГрундирането на стените се извършва близо до тавана и тъй като не може да бъде замърсено, лентата за боя се залепва към повърхността, за да се избегне това.
Опънати тавани и лепене на тапети
Сега помислете за финала на стените и разберете кога можете да лепене тапет, преди или след инсталиране на опъвам таван. За да се фиксира лентата от материал върху стената, тя се разпръсква с лепило. Въпреки че в зависимост от структурата тапетите могат да бъдат залепени и сухи. За да се приложи лепило към стената, е необходимо да се свържете с тавана, тъй като лепилото трябва напълно да покрие повърхността на стената. Този контакт с таванния филм е нежелан. Ето защо, на повърхността лепило лента боя. И допълнителните части на тапета, които се припокриват с тавана, просто се отрязват с нож.
Тапетите могат да бъдат залепени едновременно с подравняване на горната линия, но това се отнася само за едноцветно покритие. Ако има картина върху тях, лентата с тапети трябва да бъде нарязана на няколко сантиметра повече, отколкото е необходимо. Това се прави, за да се побере по модела. След поставянето, горната и долната част на тапета се нарязват с нож (прочетете също: "Как да лепене тапети на тавана: описание на процеса").

Монтаж на опънати тавани

Монтаж на тавани се пресича със стени в две точки - монтаж на багет, а също и нагряване на кърпа и стая. За да разберете този първи таван или тапет, трябва да разгледате тези точки на контакт.
За да инсталирате метални и пластмасови профили, е необходимо да пробивате дупки в стената, което по никакъв начин не се отразява на покритието, тъй като това място ще бъде затворено с багет. По този начин финалът изглежда така - опънати тавани след залепване на тапетите.
тапети за залепване в опънати тавани
Има мнение, че работата с топлинен пистолет, който е необходим за нагряване на PVC бельо, лесно може да повреди тапетите по стените. И в някои отношения това наистина е вярно. Но в същото време, финалът може да бъде повреден, като мебели в стаята - това е всичко зависи от точността на работата. Дори и най-лекият и деликатен тапет не се деформира под въздействието на температурата, която е необходима за нагряване на винила. Това означава, че тапетът може лесно да издържи на 70-80 градуса, а при правилна работа стените просто не загряват до такива стойности. В този случай, разбира се, пламъкът не може да бъде насочен директно към вертикални повърхности (виж също: "Как да лепи опъвам таван - опции").
Съседен тапет до тавана на опъване, подробно видео:

Тапетиране с опънати тавани

Определяйки какво трябва да се направи на първо място - за монтиране на тавани или за залепване на тапети, вие сами можете да вземете решение по един или друг начин. Но все пак, ако преценим всички положителни и отрицателни аспекти на двата различни подхода, става ясно, че тапетирането е направено преди всичко. При инсталирането на тавани ще се причинят минимални щети на тапета, които не могат да бъдат сравнени с тези неудобства, възникнали по време на обратния процес. Тези думи имат пряко потвърждение - майсторите в повечето случаи първо залепват тапета, а след това вече монтират таваните.
опъвам тавани, когато лепене тапет
Е, решихме, че тапетът е първо залепен под окачения таван и само след това отидете на монтажа на опъващи конструкции. Но такъв подход е вярно само в случаите, когато фиксиращата багета е фиксирана на стената, а не на островите на фигурирания таван от гипсокартон. Но във всеки случай тази поредица не само покрива тапета. Таванът за опъване е последният етап от ремонта. Този подход се дължи на минимално запушване на помещението и по-малко труд за отстраняване на дребни дефекти по ремонта. Прочетете също: "Тапетиране на тавана: последователността на действията".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Тапети на тавана звездно небе - видове материалиТапети на тавана звездно небе - видове материали
Поставяне на тапета с тапетПоставяне на тапета с тапет
Как да лепене тапети на таванаКак да лепене тапети на тавана
Как да лепене тапети на тавана - препоръкиКак да лепене тапети на тавана - препоръки
Тапет Стикер на тавана - инструкцияТапет Стикер на тавана - инструкция
Мога ли да тапет на моя тапет?Мога ли да тапет на моя тапет?
Как да тапет тапетКак да тапет тапет
Тапетиране на собствените си ръцеТапетиране на собствените си ръце
Течен тапет ред на монтаж работаТечен тапет ред на монтаж работа
Линкрус ТапетЛинкрус Тапет
» » Какво първо - опъвам таван или тапет инсталиране и залепване
© 2021 BggeHat.com