Петна на тавана след причините за боядисване



Много често тези, които извършват ремонти у дома, се сблъскват с проблемите на образованието. Най-често този проблем възниква след боядисване. И понякога петна върху тавана след боядисване се появяват дори при пълно съответствие с технологията на прилагане на оцветители. Някои се опитват бързо да покриват грозни места, което го прави още по-лошо: в бъдеще то се разпространява и само се увеличава. Ако се сблъскате с проблема за образуването на петна, не бива да мислите, че няма какво да решите и всичко е изгубено. Разбира се, петна върху тавана след боядисване не биха могли да се появят, ако по време на работата някои правила са били наблюдавани. Ето защо ще разгледаме грешките, които най-често се допускат при боядисване на тавана и как може да бъде фиксиран след свършената работа.
таван след боядисване петна

Причините, поради които след боядисване на тавана имаше петна

Има 4 основни причини, които допринасят за появата на петна:
  1. Неподготвена повърхност на тавана. Ако имате подозрение, че поради тази причина повърхността е станала уязвима, ще трябва да върнете изцяло работата от подготвителния етап.
  2. Неправилно осветление в стаята. Определянето дали светлината причинява зацапване е много лесно. Достатъчно е да гледате редовно на тавана през деня и да наблюдавате петна. Ако се движат или променят формата си много с течение на времето, тогава си заслужава да мислите за други начини за осветяване на стаята или за друго подреждане на източници на светлина.
  3. Разграбената боя или нейната фалшива. Ако решите да опитате стари боя или да използвате услугите на неконтролирани магазини, тогава има голяма вероятност да сте подхлъзнали нестандартен продукт. За решаването на този проблем е възможно, чрез размиване на слой лоша боя и след изсъхване, като се постави нов.
  4. Грешен избор на плочата. За правилното нанасяне на оцветители върху повърхността на тавана се използва пяна или велур. Запишете си останалите видове за останалата част от работата.
как да премахнете петна върху тавана след боядисване
Можете също така да подчертаете редица други грешки, които ще доведат до факта, че таванът след боядисване с петна ще се покрие и ще стане грозен:
  • много дебел или дебел слой боя;
  • сол на тавана или ръжда, които не са били почистени преди работа (вижте също: "Как да премахнете варовика от тавана");
  • нанасяне на боя върху суха повърхност;
  • лошо залепване на повърхността на тавана;
  • боя, съдържаща нестабилни пигменти.
Как да избера боя и боя на тавана, подробности за видео:

Как да се определи таван след боядисване петна

Ако времето не е над правилата и тавана изглежда са наблюдавани петна, остава само да отмие боята със специални разтварящи вещества да се изчака за изсушаване на повърхността и отново да свърши работата (да се чете: "Как да се определи тавана след боядисване: полезни съветиРазбира се, първо се уверете, че има проблеми поради неправилно осветление, тъй като този проблем е по-лесен за отстраняване.
По време на самата работа, редовно се спускайте от стълбите и проверявайте равномерността на нанасянето на боята върху тавана. Веднага след боядисването дефектите могат да бъдат елиминирани по-лесно, отколкото след известно време. Нанесете боята равномерно и бързо, но внимателно.
Таванът след боядисването предизвиква петна
Можете да сте сигурни, че като следвате тези съвети, ще направите таваните си красиви и те ще останат така за дълго време.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръцеБоядисване на тавана от гипсокартон със собствени ръце
Боядисване с предимства на водната таванна бояБоядисване с предимства на водната таванна боя
Подреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работиПодреждане на тавана преди боядисване на подготвителните работи
Ролка за боядисване на тавана и неговите видовеРолка за боядисване на тавана и неговите видове
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Как да нарисувате тавана в банята направи изборКак да нарисувате тавана в банята направи избор
Как и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боятаКак и как да нарисуваме тавана, с който да изберем боята
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
Как да се определи тавана след боядисване полезни съветиКак да се определи тавана след боядисване полезни съвети
Как да подготвим повърхността на тавана за боядисванеКак да подготвим повърхността на тавана за боядисване
» » Петна на тавана след причините за боядисване
© 2021 BggeHat.com