Как да подготвим повърхността на тавана за боядисване

За някои хора един от най-популярните и рентабилни начини за козметичен ремонт на тавана е нейният цвят. Популярността и целесъобразността на този метод се обяснява с факта, че таванът може да бъде боядисан във всеки цвят, който ви харесва, а също така да изберете необходимия нюанс, подходящ за общата картина на интериора и дизайна на стаята.

В допълнение, боядисани таван е практично решение за стаи, в които високо ниво на влажност, като тоалетна, баня, кухня и така нататък. Въпреки това, преди да завърши повърхността с боя и лакови материали, тя трябва да бъде компетентно и качествено подготвена и подравнена. Как да направите това е описано в статията по-долу.

Първият етап от подготовката на таванната повърхност за боядисване е да се оцени нивото на дефективността на тавана. В случай, че на тавана има кос от не повече от 1-2 сантиметра или има незначителни дефекти, като например малки чипове и пукнатини, най-добрият за своя изравняване и изглаждане е използването на пълнители. Ако изкривеният таван е повече, тогава трябва да използвате гипсокартон. Тази статия разглежда възможността за изравняване с помощта на гипсокартон.



Вторият етап е изборът и проверката на наличието на необходимите материали, както и инструменти. За изравняване и подготовка на тавана ще ви е необходима: шпатула-мистрия-шпакловъчна смес - ниво на строителството - смес от грунд - стълбище - дебела четка или ролка. Освен това ще ви трябва много вестници или голям целофан. Вестниците и целофанът ще бъдат необходими за защита на подовата повърхност от падащи замазки или други остатъци от строителни материали.

Третият етап включва премахването на всички мебели и ненужни неща от помещенията, които в бъдеще ще се намесват само в подготвителната работа по оцветяването. След като стаята е изпразнена, защитен слой вестници и целофан се разпространява по цялата повърхност на пода, таванът се почиства от мръсотия и прах и също се накисва с вода. След завършване на почистването на тавана, във всеки контейнер, било кофа или басейн, сместа се смесва. За да направите това, изсипете суха смес в контейнера и разредете с вода, след това го разбъркайте със шпатула, докато накрая се получи плътна, сива и равномерна маса.

Получената гъста маса усилването на мистрия, стане стълба и се прилага с помощта на шпатула върху проблема на тавана, където пукнатината или Спол. По този начин напълнете жлеба и го изравнете с тавана. В този случай таванът е изкривен, след това сместа за замазка се нанася върху цялата повърхност на тавана, като постепенно се изравнява. След прилагане на шпакловка се оставя да изсъхне в продължение на двадесет и четири часа, и при завършване на подготвителната работа на целия таван повърхност на праймер смес се прилага към гъста четка или валяк.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюансиБоядисването на тавана с боя на водна основа има свои собствени нюанси
Как да нарисувате тавана с важни нюансиКак да нарисувате тавана с важни нюанси
Подготовка на тавана за боядисване на бележкиПодготовка на тавана за боядисване на бележки
Как да нарисуваме таван за разтягане - препоръкиКак да нарисуваме таван за разтягане - препоръки
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Как да направите къща ремонт?Как да направите къща ремонт?
Как да изберем тапет за тавана за боядисванеКак да изберем тапет за тавана за боядисване
Петна на тавана след причините за боядисванеПетна на тавана след причините за боядисване
Оптичен ефект срещу дефекти в дизайнаОптичен ефект срещу дефекти в дизайна
Как да нарисувате тавана первази от себе сиКак да нарисувате тавана первази от себе си
» » Как да подготвим повърхността на тавана за боядисване
© 2021 BggeHat.com