Определяме дефекта на тавана с мазилка

Определяме дефекта на тавана с мазилка

Таванът, това е най-важната част от стаята и е постоянно поразителен. Е, когато повърхността на тавана е идеална, но често се дължи на температурни промени и кондензация, повърхността се разрушава. За да се премахнат видимите дефекти и да се даде на тавана естетически вид, е необходимо да се извърши ремонт.

Има много начини за ремонт, сред многото видове най-евтините и неусложнени се считат за мазилка. Мазилка с циментово-пясъчен разтвор - класическа. Или текстурна мазилка. Какъв вид мазилка е по-добре, изберете за вас, всичко зависи от вашите предпочитания и възможности!

По-специално, той е идеален за частично възстановяване на тавана. Преди да се пристъпи към измазване на повърхността, е необходима визуална проверка на повърхността. И подгответе повърхността за мазилка.

Подготовка на повърхността.

Така че, ние започваме с най-основните, това е повърхностни стриптиране с помощта на шпатула и груба четка. Можете да вземете четка за метал. За да улесните работата с шпатула, вземете чук и почукайте върху мазилката в местата, където тя се е отдалечила от основата. От удара на чука, мазилният слой изчезва. Ще останете с шпатула, за да почистите повърхността на остатъците от мазилката.



Повърхността, където петната е засегната от мухъл или гъбички, се отстранява с метална четка и се измива с вода с добавяне на хлор или меден сулфат, изсушава се и се грундира със специален противогъбичен състав с дълбоко проникване. Желателно е да се грундира няколко пъти, за да се образува силен слой.

Ако цялата площ на тавана е покрита с циментово-пясъчен разтвор, тогава тавите трябва да се нанасят и от такова решение.

Готовият разтвор се нанася със шпатула върху повърхността и се изравнява. За укрепване на слоя желязо. Ако имате нужда от мазилка достатъчно голяма площ от тавана на повърхността, настроена на фарове и върху тях произвеждат мазилка на повърхността. Благодарение на маяците, лесно е да навигирате каква дебелина, трябва да приложите решение.

След като повърхността е напълно суха, трябва да се шлайфа с шкурка, за да се изгладят преходите. Грунд и боя на района в тон с основната повърхност. Ако сянката стане по-тъмна или по-лека от основната, таванът отново се пребоядиса.

Съвет! Грунд грунд и боя на водна основа най-добре се купуват от една марка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво и как правилно да измаза таванаКакво и как правилно да измаза тавана
Декоративна мазилка на тавана нюанси на изпълнениетоДекоративна мазилка на тавана нюанси на изпълнението
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Мазилка Knauf RotbandМазилка Knauf Rotband
Възстановяване на стара мазилкаВъзстановяване на стара мазилка
Вътрешно покритие и неговите характеристикиВътрешно покритие и неговите характеристики
Характеристики на венецианска мазилкаХарактеристики на венецианска мазилка
Работи по зидарияРаботи по зидария
Декоративна мазилкаДекоративна мазилка
Декоративна мазилка като опция за довършителни работиДекоративна мазилка като опция за довършителни работи
» » Определяме дефекта на тавана с мазилка
© 2021 BggeHat.com