Вътрешно покритие и неговите характеристики

Има само два вида вътрешна декорация на стаята, това е предварителното довършване и завършване. И няма значение къде точно завършването на стените и тавана, независимо дали в апартамент или в селска къща, завършването започва непременно с груба работа.

Ако стената е изработена от дърво, тухла или бетон, тогава е възможно да се извърши мазилка върху нея. Мазилката има не само огнеустойчиви свойства, но също така изпълнява перфектно функцията на изолация, всякакви други видове покрития имат почти същите функции, но в цената са с порядък по-висок.

Преди да започнете измазване на повърхността на стената от камък или тухла, е необходимо да се направи повърхността на стената по-груба, тя ще се увеличи сцеплението на мазилката на повърхността на стената. За да се създаде грапавост, трябва да се създадат малки канали, дълбоки не повече от 15 мм, след това стените да бъдат добре почистени от прах и мръсотия. Почистването от замърсяване на повърхността може да се извърши с метална четка и обикновена чиста вода. В класически мазилка прилага цимент-пясък хоросан, в някои случаи, понякога се добавя към него, и вар, което дава разтвор, създаден от необходимата гъвкавост.



Разтворът в голямо количество не е желателно, тъй като за кратко време не винаги е възможно да се използват всички, в такива случаи, замразени решение е просто ще трябва да се изхвърли, че е по-добре да го събират по такъв начин, че крайният решение е достатъчно за един час работа. В допълнение към мазилката повърхността на стената и таванът могат да бъдат просто зашити с различни твърди дъски от дървесни влакна. Но преди обшивката тези плочи трябва да се навлажнят добре с вода и да се оставят да бъдат намокрени за няколко дни. Уидливите плочи са по-лесни за закрепване към стената, изсушават се на стената, не се деформират и лежат на повърхността на стената и тавана. Също така е възможно да се използва ламиниран шперплат за довършителни работи и не е препоръчително да се използва ПДЧ за тези цели, тъй като този материал има токсичност.

Тази груба работа трябва да бъде направена качествено, в противен случай тя ще се прояви в крайния край. Когато подготвителната работа приключи, можете да продължите да финиширате. Обикновено тапетите се залепват върху измазаните стени, а върху пода се нанася нова подова настилка, като за това се използва по-често линолеум. Таванът е покрит с боя на водна основа, но понякога окачени тавани. След това водопроводните устройства са свързани и са инсталирани различни декоративни елементи под формата на лампи и превключватели.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да изпълнявате мазилката от блокове от пянаКак правилно да изпълнявате мазилката от блокове от пяна
Декоративна мазилка корозияДекоративна мазилка корозия
Възстановяване на стара мазилкаВъзстановяване на стара мазилка
Текстурирана мазилка под естествен камъкТекстурирана мазилка под естествен камък
Методи за нанасяне на декоративна мазилкаМетоди за нанасяне на декоративна мазилка
Красива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилкаКрасива довършителна фасада на къщата с каменна и мазилка
Как да изберем конструкционни покрития за кухнята?Как да изберем конструкционни покрития за кухнята?
Как да се мазилка тухлени стениКак да се мазилка тухлени стени
Характеристики на венецианска мазилкаХарактеристики на венецианска мазилка
Варианти за завършване на балкониВарианти за завършване на балкони
» » Вътрешно покритие и неговите характеристики
© 2021 BggeHat.com