Монтаж на електрически проводници

Монтаж на електрически проводници

Най-често инсталацията на електрически проводници се извършва на два етапа: маркиране, полагане и свързване на проводниците - към мазилката и закрепване на арматурата - след това.

Маркировките по стените са нанесени с креда. Определете местоположението на инсталациите на гнездата и превключвателите, а на тавана - осветител.

Превключвателите са инсталирани на нивото на очите близо до вратите, а гнездата са на разстояние около метър от пода или по-ниско.

Центърът може да се определи на пода като пресечната точка на диагоналите на помещението и след това да се прехвърли към тавана.

Мястото на кутиите за разклоняване е избрано така, че проводниците да се движат успоредно на стените на тавана и до тавана (по стените).

След това направете дупки за преминаване на проводници от една стая в друга. В стените на тухла такива дупки се правят с болт.

В тухлени стени, използвайки чук и длето, изхвърлете гнезда за преходни кутии и скрити кутии за ключове и контакти.



След мазилката се монтира метална или пластмасова кутия.

Можете да поставите проводници и да ги свържете едновременно или поотделно. Най-добре е да започнете от местоположението на бъдещия метър.

Много експерти полагат корпуса на корпуса като цяло, а в точката на разклоняване изолацията се отрязва и свързващият проводник се завинтва. Или нарязайте парчетата от съединението в ставата и ги съединете чрез завъртане (за предпочитане завъртане). Първият метод е ефективен, когато устройството е отворено, а второто - когато е скрито. Свитъкът е изолиран с три слоя изолационна лента и поставен в кутията.

При полагане на проводниците е необходимо острите ръбове да бъдат с дължина от двадесет до тридесет сантиметра. Поставете проводниците така, че да са под слой мазилка с дебелина поне един сантиметър. В противен случай, мазилката над телта ще се счупи. За полагане на проводници на стената направете канали. Там са закрепени със скоби или гвоздеи, а татемът е покрит с разтвор от алабастър.

С помощта на скоби и нокти трябва да внимавате да не повредите изолацията на жицата.

За висящи лампи е най-добре да оставите краищата на жицата на дължина от тридесет до четиридесет сантиметра. Това е необходимо за поставяне на касетата.

Щепселите и превключвателите след мазилката се монтират на нивото на стената, прикрепват ги към щепселите, подложката или кутиите. След приключване на маркировката, фиксиране и свързване на проводниците, проверете правилността на направените връзки.

Ако се интересувате от тухлени блокове - посетете ladnydom.ru. Само там можете да изберете и купите качествена тухла на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Височината на гнездата от пода, които трябва да знаете и вземете предвидВисочината на гнездата от пода, които трябва да знаете и вземете предвид
Не се наемат инсталации на електрически проводници в апартамента на електротехникНе се наемат инсталации на електрически проводници в апартамента на електротехник
Окабеляване в схемата на къща, инсталиране и инсталиране със собствени ръцеОкабеляване в схемата на къща, инсталиране и инсталиране със собствени ръце
Публикуване в къщата със собствените си ръцеПубликуване в къщата със собствените си ръце
Инсталирането на електрическата инсталация в дървена къща се извършва при спазване на правилатаИнсталирането на електрическата инсталация в дървена къща се извършва при спазване на правилата
Закрепване на кабела към тавана опции и начиниЗакрепване на кабела към тавана опции и начини
Окабеляване в дървена къща със собствените си ръцеОкабеляване в дървена къща със собствените си ръце
Диаграми на свързване и свързване на два превключвателя към една и две групи лампиДиаграми на свързване и свързване на два превключвателя към една и две групи лампи
Електрическо окабеляване в дървена къщаЕлектрическо окабеляване в дървена къща
Електрическа схема на електрическата инсталация в апартамента и частната къщаЕлектрическа схема на електрическата инсталация в апартамента и частната къща
» » Монтаж на електрически проводници
© 2021 BggeHat.com