Довършителни работни характеристики

Довършителни работиЦялата строителна дейност е завършена в края й. Без значение дали има работи за изливане на бетонни подове или довършителни стени, те трябва да се изпълняват от капитани с подходяща квалификация.

Тези, на свой ред, трябва ясно да представят цялата технология на предстоящите произведения, да могат да използват модерно оборудване и инструменти, както и да познават свойствата на строителните материали. След приключване повърхността трябва да е напълно готова за боядисване, тапетиране или други довършителни операции. Струва си да разгледате довършителните работи на ценовата листа, цените са доста достъпни.

От голямото разнообразие от стени могат да се разграничат три основни вида покрития: обикновени, специални и декоративни повърхности.

- Покриване на външни и вътрешни стени с цел затопляне на повърхността, промяна на външния й вид, осигуряване на допълнителна шумоизолация, както и подготовка за окончателно довършване. Това е така нареченото конвенционално покритие. Това може да бъде направено чрез прилагане към повърхността на мазилката или специални покритие плочи стена от гипсокартон, шперплат, талашит или талашит. Оказва се, че такова покритие изпълнява както техническа, така и декоративна функция. В началния етап на мазилката се допуска използването на механизирани машини за работа и специални машини за мазилка.



- Специални повърхностни покрития се извършват предимно в спортни сгради за промишлени цели. Например с висока влажност - плувен басейн, сауна, сауна. Тук повърхността трябва да бъде влагоустойчива, така че стените често са украсени с плочки. Същото е и с кухните и санитарните помещения.

- Декоративните покрития се използват както вътре, така и извън помещенията в жилищни сгради, обществени сгради, спортни зали. Може да се нанася върху обичайното техническо покритие и главно да изпълнява визуална функция. Това например, различни видове цветни декоративни мазилки, течни тапети, мозаечни панели, цветни боядисване по стените.

Използването на съвременни материали в покритието радикално промени цялата технология на довършителните работи. Сега често е възможно да се срещнат на практика затоплянето на стените чрез нанасяне на полистирол или специална боя. Панелите от сайдинг и порцеланови плочки са широко използвани. Фасадите на сградите са покрити със стъклени панели, които имат не само красив изглед, но и изпълняват други функционални задачи.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?Боядисване на стени или залепване на тапети как да изберем подходяща подплата?
Оригинално завършване на фасадата на къщата от блокове с газобетонОригинално завършване на фасадата на къщата от блокове с газобетон
Как да подготвим таван за боядисване - инструкцииКак да подготвим таван за боядисване - инструкции
Инструменти и материали за стенни мазилкиИнструменти и материали за стенни мазилки
Мазилка на стени по машинаМазилка на стени по машина
Сухи смесиСухи смеси
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Работи по зидарияРаботи по зидария
Приложение на облицовъчни тухлиПриложение на облицовъчни тухли
Довършителни работиДовършителни работи
» » Довършителни работни характеристики
© 2021 BggeHat.com