Видове стени от гипскартон

завършване на стени от гипсокартонАко имате вътрешни стени, облицовани с листове от гипсокартон, можете да ги боядисвате, да ги хартия или да направите керамична плочка. При всякакъв вид покритие, трябва да подготвите повърхността на стените.

Подготовка на основата на стените от гипсокартон

Първо трябва да разширите ставите на листовата става. За да направите това, с помощта на конструктивен нож, направете разрез в края на всеки лист под ъгъл от 45 градуса от всяка страна. Сега стените трябва да се грундират с помощта на строителна ролка с кожено палто. Подготвените бродирани шевове трябва да се грундират с четка.

Когато повърхността изсъхне, трябва да лепирате всеки шев със змия. За да направите това, използвайте лента змия 5 см широка. Предварително, шевовете трябва да бъдат напълнени със специално решение и незабавно да сложи сърп. След това използвайте шпатула, за да натиснете сгънатия сърп отгоре надолу, като по този начин премахнете излишния разтвор. Трябва да имате сърп, за да се изравнят с повърхността на листа. Сега всички шапки на самонарязващите се винтове са затворени със същото решение.



След това е необходимо да стени стените с довършителни замазка. Сега трябва да шлайфате повърхността и грунда. Ако вашите стени са боядисани, тогава трябва да използвате друг специален довършител за пълнене на този слой. Сега повърхността на стените трябва да се смила и грундира.

Боядисване на стени

Приготвените стени могат да бъдат боядисани с боя на водна основа, маслена или емайлова боя. В жилищните райони често се използват бои на водна основа.

Боята може да бъде закупена вече с правилния цвят и можете да направите самата тоналност точно преди началото на работата. Нанесете боята върху повърхността на стените с ролка. Ъгли и труднодостъпни места са боядисани с четка. Боята трябва да бъде нанесена на два слоя и трябва внимателно да се навива над повърхността на стената, така че да няма груби фуги. Боята може да се нанася в едноцветна или с помощта на шаблони, за да се направи цвета на контрастиращия цвят декоративна вложка.

Полагане на стени с тапети

Тапет за поставяне на стени от гипсов картон може да се използва всеки. Само за тежки тапети трябва да използвате специално лепило. Тапетите се залепват със скосени шевове, а връзките на ребрата се допълват допълнително с гумено ролерче, така че тапетите да се прилепват към повърхността на стената. Когато работите с тапети, в стаята не трябва да има черупки, в противен случай тапетът ще бъде неравномерно сух, което ще доведе до подуване на повърхността.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите тапети върху гипсокартон стъпка по стъпка инструкция за подготовка на повърхносттаКак да поставите тапети върху гипсокартон стъпка по стъпка инструкция за подготовка на повърхността
Гипсокартон тавани със собствените си ръцеГипсокартон тавани със собствените си ръце
Как да лепирам плочките в детайлиКак да лепирам плочките в детайли
Гипсокартонната мазилка получава солидна основа за покритиетоГипсокартонната мазилка получава солидна основа за покритието
Как да лепене тапет върху гипсокартонКак да лепене тапет върху гипсокартон
Как да боядисвате гипсокартон стените правилно у домаКак да боядисвате гипсокартон стените правилно у дома
Как правилно да мистрия плочките в банятаКак правилно да мистрия плочките в банята
Как да замажете тавана от инструкциите за гипсокартон за независимиКак да замажете тавана от инструкциите за гипсокартон за независими
Гипсокартон таван от гипсокартон какво трябва да знаетеГипсокартон таван от гипсокартон какво трябва да знаете
Как да поставите гипсокартон до тавана на довършителните правилаКак да поставите гипсокартон до тавана на довършителните правила
» » Видове стени от гипскартон
© 2021 BggeHat.com