Как да лепирам плочките в детайли

Керамика - материал, идеален за помещения с висока влажност. В сравнение с PVC панелите, той печели, че е абсолютно безопасен, екологичен, без мирис и не гори. Недостатъкът е крехкостта на падане и удари, така че технологията за зидария трябва да се наблюдава по време на монтажа. Това условие е необходимо, за да се гарантира, че облицовката, държани от дълго време и изглеждат привлекателни.

Подготовка - събираме инструменти, обработваме повърхността

За да работите, ще ви трябва:

  • лепило за плочки;
  • фуги за шевове;
  • профил;
  • ниво сграда;
  • машина за рязане на плочки;
  • рулетка;
  • молив за маркиране;
  • залепваща шпатула за лепило;
  • каучук - за фугиране;
  • пластмасови керемиди.
Преди да полагате плочките, трябва да подготвите повърхността

Преди да полагате плочките, трябва да подготвите повърхността

Ако ще лепирате плочките в банята и ще направите допълнителни отвори за тръбите или гнездата, ще ви е необходима тренировка и диамантен бит. Не забравяйте за ръкавици и защитни рокли, защото по време на процедурата можете да се замърсите. Стартирайте събитието с подготовка на стени. Не пренебрегвайте тази стъпка - качеството му зависи от това колко удобно ще бъде залепването на плочката и качеството на керамичното закрепване на повърхността. Първо трябва да премахнете старата корица:

  • Боята, базирана на маслото, се отстранява с помощта на Контакт за бетон - Работим на стената, след това правим малки разрези и премахваме боята с длето или метална шпатула. Като опция можете да използвате български със специално приспособление за четка - това също е подходящо за отлепване на стари тапети.
  • Отстраняваме старата плочка с чук с длето или перфоратор. Първият метод е подходящ за малки площи, а вторият е по-подходящ за използване на големи повърхности.
  • Водната емулсия лесно се измива с вода. Ако имате работа залепване на плочки в банята, тогава ще трябва да махнете материала, който включва водоотблъскващи компоненти. Използвайте метода за премахване на маслена боя.
  • Тапетите, които се мият, изработени от винилови или нетъкани платове, се отстраняват на три етапа. Първо, повърхността се обработва с иглена ролка, след което се овлажнява с вода, като се използва парцал или мека ролка, на възраст 20 минути. След като листовете за тапети са наситени с влага, те лесно могат да бъдат отлепени, като вземете ъгъл в ставата и ги дърпате към вас. Не забравяйте да премахнете всички останали парчета хартия със шпатула.

Колкото по-гладка е почистената повърхност, толкова по-естетически ще изглежда залепената керамика и колкото по-дълго ще задържа. Трябва да се отстранят забележими удари, пукнатини и други нередности. Когато залепваме плочката - тежък материал - използваме подсилващата се мрежа и замазка Rotband. Покритието е монтирано на стъпки:

  1. 1. Направете стената, нанесете върху нея пълнеж с тънък слой до 15 мм;
  2. 2. Леко лепене на окото, разпределение по повърхността, изправяне, изглаждане на гънките;
  3. 3. Изчакайте пълно сушене, това зависи от температурата и влажността на помещението - материалът трябва да се олекоти;
  4. 4. Нанесете втория слой Rotband, затваряне на окото, изчакайте отново, докато покритието изсъхне;
  5. 5. Почистете повърхността с шкурка, ако има неравности по нея.

Залепете плочката на повърхността, обработена с грунд. Ако тази стъпка бъде пропусната, тогава бетонната стена лесно ще абсорбира влагата от лепилото и това ще усложни процеса. Грундирането на материала изпълнява функцията на антисептично средство - това ще предотврати появата на мухъл и гъбички. Това важи за банята и банята, където през цялото време е мокро. Нанесете правилно грунда върху стената - с четка или мека ролка с тънък слой. В зависимост от типа разтворът изсъхва напълно от половин час до 12 часа - вижте информацията на опаковката.

Важни "удари" - изберете оформлението, маркирайте

След изравняването и подготвянето на стените можете да пристъпите към самата процедура на инсталиране. Сгъването се извършва по няколко начина:

  • "Шашки", "шах" или традиционния метод. Подходящ за квадратни или правоъгълни плочи. Принципът е да се оформят в равномерни редове без изместване.
  • "Зидария" означава директно подреждане на елементи от плочки с изместване на хоризонтални или вертикални редове.
  • Диагонално или "палуба". Всеки шев от правоъгълни части е поставен под ъгъл от 45 градуса по отношение на подовата повърхност и се премества, както в "тухла".
  • "Rhombus" - оформлението без изместване на редове, квадратни елементи.
  • "Херинга" - оформлението се извършва в правоъгълни парчета съгласно принципа на паркета.
  • "Модул" - състав на плочки с различни форми и размери. Чертежът първо се проектира на хартия, а след това се повтаря многократно по стената по време на инсталационния процес.
След като изберете начин на оформление, е необходимо да направите маркер

След като изберете начин на оформление, е необходимо да направите маркер

При избора на метод, помислете за характеристиките и размерите на стаята. За малка баня или тоалетна ще бъдат подходящи фини плочки с лъскава повърхност от светли нюанси - това ще увеличи визуално площта. Оригиналният начин - опитайте мозайка или "Хималайска сол". Ако стаята е просторна, можете да използвате големи плочи, сложни композиции с голям мащаб по цялата стена, разделете парцела на цветни сектори. За големите стаи всичко е добро, с изключение на "дреболии".



След като изберете подходящия начин на оформление, направете маркиране, така че редовете да са равномерни и чисти. Вземете лентата мярка, ниво, владетел, молив и:

  • започнете маркиране от долния ред, ако подът е също така под плочката, а след това от втория, поставете знак в молива;
  • на нивото на сградата, завийте дървената релса - за да сте сигурни, че керемидата постепенно няма да се изнесе, докато залепвате горните слоеве;
  • линията на релсата е взета като основа за изчертаване на схемата на по-нататъшното подреждане на елементите.

Маркирането трябва да се извърши по такъв начин, че първата плочка да се намира в най-видимия ъгъл - да нарязвате парчетата по-добре, за да се скриете.

Ние лепило керамични плочки - ние разреждаме лепило, ние стека, ние триене

Принципът на разреждане на адхезивната основа под плочката зависи от нейния състав. Циментното лепило се разрежда в пропорциите, посочени на опаковката. Изсипете желаното количество прах в топла вода, разбъркайте до хомогенност. Ако имате нужда от много материал и ръчно го разбъркайте силно, използвайте строителни миксери - бормашина и специална дюза. След процедурата незабавно изплакнете "размахване", тк. след изсушаване ще бъде трудно да се направи.

Лепилото се нанася върху под или стена със шпатула

Лепилото се нанася върху под или стена със шпатула

Двукомпонентния тип се смесва непосредствено преди употреба - с него не е нужно да нанасяте фуги. Пастообразната смес не изисква специална подготовка - нанесете я веднага след отваряне на опаковката. Адхезивни плочки със собствените си ръце, ще действаме стъпка по стъпка:

  1. 1. Нанесете готово лепило върху малка част от стената с назъбена мистрия. Под него няма да има мехурчета и кухини, слоят лепило трябва да е гладък и е около пет милиметра.
  2. 2. На маркираната маркировка залепете първата плочка, от него - всички останали, на редове отдолу нагоре. Вторият вариант е от центъра на стената. Плочките се полагат върху стената, като се натискат малко, но не се натискат прекалено силно, натискайте го с дървен чук.
  3. 3. След инсталацията на втората плочка в шевовете, поставете на кръста, и така нататък - това е да се гарантира, че елементите, да не се изместят, както и между тях може да доведе до варов разтвор.
  4. 4. Избършете незабавно лепилото на шевовете, защото тя изсъхва бързо - изключението е паста.
  5. 5. Използвайте резачка за плочки, когато трябва да запълнете малки останали площи - където площта е по-малка от широчината на стандартния плочков елемент.
  6. 6. След завършване на зидарията, оставете стаята отворена за 24 часа - това е достатъчно, за да изсъхне напълно лепилото.

Ако използвате мозайка върху гъвкав субстрат, не е необходимо да изравнявате идеално повърхността под нея. Такъв материал се предлага на пазара в две версии - стъкло и керамика. Залепете го като стандартна плочка, но без да маркирате по стените, т.к. неговите елементи са много малки. С лицевата страна на "Хималайска сол", която има своеобразна полупрозрачна структура, се изпълнява от същия алгоритъм. Характеристика на този материал са антисептичните свойства.

Грундирането се прилага върху фугите на плочки с гумена шпатула. Това се прави, след като лепилото се изсуши напълно. За влажни помещения, изберете миещи се мистрия.

След като се напълнят пукнатините между плочите, изтрийте излишния разтвор с кърпа - колкото по-бързо го направите, толкова по-лесно ще бъде. Цветът съответства на основния нюанс върху плочката. Разредете фугиращата смес в малки порции и до такава консистенция, че тя не тече над покритието, но има вид на гъста паста. Когато работата свърши, избършете облицовката с мека кърпа - отстранете праха и я направете "блестящ".

Решил ли е самостоятелна зидария от керамични плочки? Внимателно прочетете инструкциите, изберете материали и продължете. Ако го направите за първи път, започнете с прости методи на зидария - сложни композиции могат да бъдат разгледани след като сте придобили достатъчен опит.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да лепирам плочките в банятаКак да лепирам плочките в банята
Полагане на плочки със собствените си ръцеПолагане на плочки със собствените си ръце
Технология на полагане на плочкиТехнология на полагане на плочки
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Как да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартонКак да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартон
Как да поставите мозайка на подаКак да поставите мозайка на пода
Технология на полагане на керамични плочкиТехнология на полагане на керамични плочки
Съвети за рязане на плочкиСъвети за рязане на плочки
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
» » Как да лепирам плочките в детайли
© 2021 BggeHat.com