Как да ремонтираме плочките

Как да ремонтираме плочкитеНай-често срещаният материал за довършване на стените на банята е керемидата. Това се дължи на факта, че този материал има много положителни качества: водоустойчив, дълъг живот, не изисква специални грижи, издръжлив, той има красив външен вид.

Но, за съжаление, това се случва, че повърхността на плочките е повредена, плочката може да падне, пляскане и т.н. Какво трябва да се направи в този случай? Не се паникьосвайте и преминете към основен ремонт, можете да се опитате да поправите ситуацията.

Необходимо е да се провери повредената зона и да се определи естеството на случилото се. Ако плочките паднат без лепило, тогава задната му повърхност е смляна. Нанесете специално лепило и лепило на място. Ако плочките паднаха с лепило, те действат по различен начин. Както стената, така и плочките отстраняват лепилната смес. В повърхността на стената се правят пропуски, за по-добро сцепление на плочките към стената и залепване.

Един добър метод за възстановяване на плочките е това залепване с помощта на пяна, която се нарязва на парчета и го постави на ъглите, след което те се нуждаят, за да се овлажнява с ацетон. След като парчетата пяна се разтворят, плочката се нанася върху стената и се натиска.
Ако плочката просто се счупи, тя просто се отстранява и лошо изоставащите площи се отстраняват с електрическа бормашина. Можете да използвате длето и чук, за да не повредите съседната плочка.



С шпатулата се отстранява старият адхезивен слой и се залепва нова плочка. Важно е да се обърне внимание, че новата плочка е на същото ниво с предишното.

За да актуализирате старите интерлетни шевове, използвайте специален инструмент, който ги избелва. Ако това не помогне, процедирайте по следния начин. Старата фугираща смес се отстранява, нанесена с нова гумена шпатула. След това всички излишъци се почистват с влажна гъба, а повърхността на плочките се полира.

Ако се интересувате от реконструкция на трансформаторни подстанции, с удоволствие ще Ви информираме, че служителите на фирмата Нормапопроект изпълняват целия комплекс от произведения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да премахнете плочките?Как да премахнете плочките?
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Как да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартонКак да поставите гипсокартон, как да поставите плочки върху гипсокартон
Как да поставите сами плочките в банятаКак да поставите сами плочките в банята
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
За да лепи керамични плочки на стенаЗа да лепи керамични плочки на стена
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Баня за баняБаня за баня
Как да поставите плочка на стената в банята?Как да поставите плочка на стената в банята?
Подова и стенна облицовка с плочкиПодова и стенна облицовка с плочки
» » Как да ремонтираме плочките
© 2021 BggeHat.com