Как да премахнете плочките?

Как да премахнете плочкитеВие се преместихте в апартамента на вторични жилища или просто се събрахте, за да обновите обновяването в кухнята. В такива случаи често е необходимо да се премахват плочките от стените, пода или тавана изцяло или частично (ако има такива и планове за обновяване). За да остане повърхността ненарушена, трябва да знаете как да премахнете правилно плочките. Има няколко начина, по които ще ви кажем.

От какви инструменти имате нужда?

1. Пробийте и свреднете 6 мм
2. Спатула
3. Скрепер (те ще премахнат китката)
4. Чукът
5. Свредло за ротационен чук
6. Длета
7. Специални предмети за защита (чаши, дрехи и маска)
8. Пипа и вода

Плочките могат да бъдат покрити с кухненски таван, стена или пода. Нека започнем от горе надолу.

Как да премахнете плочката от тавана?

Независимо от факта, че керемидата е изработена от по-леки материали, отколкото от пода или стените, тя е залепена за много силно прозрачно лепило. Технологията на нанасяне на лепило е само точкова. Ако вашите предшественици не се съобразиха с това правило и напълно разпространиха плочките с лепило, тогава не можете да им кажете "благодаря" на тях. Такава таванна плоча не може да бъде премахната със шпатула. Препоръчваме ви да не премахвате плочките изобщо, а над тях да сглобите таванния участък.

Ако технологията е била наблюдавана, тогава таванът на тавана се отстранява с шпатула. След отстраняването старото лепило остава на тавана. Той се елиминира с разтворител или се загрява с индустриална сешоар за премахване от тавана със същата шпатула.

Как да премахнете плочката от стената?

Как да премахнете плочките от стенатаПроцесът на елиминиране на плочките от стената е доста труден и работи с бижута. И въпреки че те казват - "да се счупи - да не се изгражда", е необходимо да се поти едно малко.

Плочките могат да бъдат залепени за лепило или хоросан. В първия случай можете да опитате да премахнете плочката от стената, без да я повредите. Във втория случай това число няма да работи. Плочки, тъй като не Dodge, все още ще се счупи (ако са засадени на цимент в съответствие с всички правила). Ето защо, въоръжени с малко привързаност, смело се спуснат да работят.

Методи за премахване на плочки от стена

1. Най-простият начин е, когато плочката се отстранява, без да се запази. Моля, обърнете внимание, че в процеса на работа, фрагменти и прах ще летят. Затова винаги носете защитни очила и маска. След това вземете перфоратор с глава. Поставете я под ъгъл към плочката, включете и отделете плочката от повърхността. Сега остава само да се отстранят остатъците от циментовата каша. За да направите това, използвайте длето или чук.

2. Ако сте задали, за да премахнете всички плочки от стената, поддържане на нейната цялост, тя ще трябва да работим усилено. Вие сте много щастлив, ако плочка бе посочено, без да спазва технологията или пуснати на лепилото със съмнително качество. Подсилете се с длето с тънък нож и чук. След почистване на фугите между плочките, както можете да внимателно и точно, да започне да се провали под керемида длето, докато тихо блъскане си чук. Когато плочката се отдалечи от стената за повече от половината, действията ви трябва да бъдат още по-ясни и по-внимателни. Ще бъде необходимо да се "поти" правилно, така че далечните ъгли на плочката да останат непокътнати. Винаги започвайте да ядете от върха. И първо, докоснете плочката с пръсти, за да разберете къде има празнини. Това са те и трябва да започнете.

Как да премахнете плочките от стената3. Ако ще да се отстрани само няколко плочки (например, те са напукани или счупи), тогава ще трябва да внимавате, за да се избегне увреждане на съседни елементи. Напредъкът на работа е следният: вътрешните дюзи се втриват със специален скрепер. След това ще изпълнява същите, както описахме във втория метод: Внимателно повдигнете длетото на теракот, с леко потупване с чук, за да се движат по-дълбоко в пълното изпълнение на плочката. Когато плочките са изкоренени, отстранете лепилото от стената с разтворител.



Ако плочката е била засадена върху цимент, тогава би било трудно лесно да се манипулира с нейния бич. За да направите това, с бормашина, пробийте дупки в циментовата каша. Определено не е препоръчително да използвате българския! Най-вероятно ще повреди съседната плочка!

Не забравяйте, че при всяко безгрижно движение съседните плочки могат да бъдат повредени, което също ще трябва да бъде премахнато.

Как да премахнете плочката от пода?

A) Трябва да премахнете всички плочки от пода

Нуждаете се от удар. Бийте ги с плочки и поставете перфоратора под ъгъл. Т.е. принципът е точно същият, както описахме по-горе, за премахването на плочките от кухненската стена.

Б) Трябва да премахнете няколко изкривени керемиди, запазвайки тяхната цялост

Как да премахнете подовите плочкиВ този случай, навлажнете района около извадените плочки, за да се отървете от варов разтвор, за да се вземат длето с много тънък нож и приложете плочката, тихо почукване по периметъра. Когато чуете глух звук, това ще означава излизането на плочката. Продължете да парите около периметъра. След това внимателно свали теракот, бистър разтвор от себе си (помощ nazhdachka) и място на свързване и залепите отново, но точно (виж как гранитогрес, положен на пода). Много е важно с стъргалка или шпатула, за да се премахнат всички от решението и с плочките, и на мястото, където е било! Ако не го направите, тогава керемидата няма да е плоска! За да сте сигурни, че няма дори малки частици от разтвора, навлажнете гъбата с вода и избършете внимателно и поставете плочката и окачването.

В) Необходимо е да се премахнат един или повече счупени плочки от пода, оставяйки цялата среда

Свийте шева около плочката и леко я удряйте с длето. Направете го на няколко места, като поставите парцал под острието на местата за раздяла!

Г) Трябва да извадите плочките от подово отопление

За тези работни места наемат професионалисти. Но дори това не може да бъде гаранция, че целостта на електрическите компоненти няма да бъде повредена!

Отстраняваме плочката от гипсокартона!

Стари плочки от гипсокартон с консервиране на повърхността не могат да бъдат премахнати! Особено, ако гипсокартонът е бил правилно измазан и след това залепен върху него с помощта на висококачествено лепило. Гипсокартон - това не е стена за вас! Това не е толкова силен материал. Разбира се, опитът не е изтезание. Изведнъж плочката беше поставена без гипс картон? Опитайте се да застреляте една плочка. Но най-вероятно да спестите гипсокартон няма да работи!

Обобщение: премахнете керемидата от стената, пода или тавана със запазването на самата плочка - доста трудно и мъчително работа. Оценете вашите силни страни, умения и време. Може би би било по-подходящо да се купи нов или да се търси една и съща.


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на керамични плочки със собствените си ръцеПолагане на керамични плочки със собствените си ръце
Съвети за това как да премахнете варовика от таванаСъвети за това как да премахнете варовика от тавана
Как да поставите мозайка на подаКак да поставите мозайка на пода
Как да поставите сами плочките в банятаКак да поставите сами плочките в банята
Как да поставите плочка на пода на кухнятаКак да поставите плочка на пода на кухнята
Как да премахнете плочката от върховете на таванаКак да премахнете плочката от върховете на тавана
Какво трябва да имате предвид при ремонт на кухнятаКакво трябва да имате предвид при ремонт на кухнята
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Как да ремонтираме стенитеКак да ремонтираме стените
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
» » Как да премахнете плочките?
© 2021 BggeHat.com