Как да поставите сами плочките в банята

Ремонтирате ли в банята и искате тя да се радва на красотата си? За довършване на повърхностите плочката не може да бъде по-подходяща, тя не губи свойствата си под въздействието на влагата и ще ви хареса много, много дълго, но само при условие, че е правилно поставена. Следователно, темата за това как правилно да се поставят плочките в банята сама ще бъде разработена.

Услугите на специалиста, които ви помагат да поставите плочките, не са толкова евтини, затова, ако искате да избегнете ненужните отпадъци, направете това сами. След като прочетете инструкциите по-долу, излагате плочките не само красиво, но и много високо качество. Ако знаете няколко нюанса и тайни, можете да поставите плочките не само във вашата баня, но и да използвате придобитите знания като допълнителни приходи.

Начало на облицовъчните работи

Преди да започнем анализа на въпроса как да поставим правилно плочките, първо ще се занимаем с подготовката за монтаж. На първо място, трябва да подготвите правилно стените, това е задължителен етап. Ако го пропуснете, не се изненадвайте, ако плочката ви падне след няколко дни, а след това трябва да похарчите още пари за втори ремонт. Ако стените в стаята са боядисани с боя, не е нужно да ги откъсвате или да правите разрез. Мнозина смятат, че трябва да премахнете боя, но защо ще прекарате този път?

Препоръчваме да подготвите стените по различен, оригинален и интересен начин - като използвате сапунен разтвор. След обработка със сапунен разтвор овлажнявайте стените с вода, в която преди това разредете лепилото в него (за предпочитане PVA), съотношението на материалите трябва да бъде същото. Това е всичко, подготвихте повърхностите за опаковане и, както можете да видите, този процес пое минимум пари и пари.

След като сте обработили стените в банята със сапун и лепило, ги сложете с грунд. Ами ако повърхностите са избелени? Те също така трябва да бъдат грундирани, което ще спомогне за още по-стабилно консолидиране на плочките. За да не изчезне, трябва да изберете правилното лепило, ако изберете, да бъдете ръководени от зърното - колкото по-малки са зърната, толкова по-добър е резултатът.

Основните етапи на облицовката в банята

Трябва да нарисувате няколко реда върху всички обработени стени, те ще бъдат ваш водач в процеса на полагане. За да направите това, трябва да измерите от пода разстоянието, което ще бъде равно на височината на закупената плочка, поставете маркера на това място.



От тази бележка трябва да нарисувате линия, тя трябва да мине през всички стени и когато тя преминава в кръг, тя трябва да се затвори. Уверете се, че разстоянието до тази линия във всички ъгли на банята е еднакво. Ако размерът на плочките, който ще поставите, е 15 на 25 см, разстоянието до посочената линия е 25 см. Този етап на работа е основният, така че не трябва да правите грешки, в противен случай всичко ще трябва да бъде преработено отново.

Сега се пристъпи директно към зидарията - разпространението на лепилото до определена консистенция, в зависимост от плътността трябва да прилича на заквасена сметана. След приготвяне на лепилото, приложете го върху самата плочка, а не върху стените, като използвате назъбена мистрия. Ако стените са равномерни, можете да използвате шпатула с малки зъби и ако са релефни, препоръчваме да използвате инструмент с големи зъби.

Първо трябва да поставите керемидата в ъгъла, който е вляво, върху линията, която сте изчертали. Поставете втората плочка до тази, която е била залепена в началото, също по протежение на една и съща линия. Не забравяйте да вмъкнете кръст в шева, дебелината му зависи от това колко висока е плочката. Ако използвате плочки от 30 до 20 мм, подходящ е кръст с диаметър 3 мм. Някои погрешно вярват, че дебелината на кръста няма значение, но не е така. При избора на грешен размер качеството на ремонтните работи ще пострада.

Как да поставите сами плочките в банята

Третата плочка трябва да бъде поставена на върха на 1-вия, да продължи да се полага цялата стена на тази технология. Оформянето, както и долният ред, може да се направи последно. След като положите плочката на пода, започнете да работите с пода. Обувката трябва да бъде поставена след поставянето на плочките, което ще улесни работата ви. Подрязването е най-добре да се направи в края и за да се гарантира, че изрязаните ръбове не са видими, използвайте ъглите на пластмаса за това.

Тайните на правилното облицоване

  • Преди да поставите керемидата, опитайте се да направите това без да използвате лепило, за да видите как ще изглежда окончателният резултат.
  • Маркирайте с молив мястото, където ще бъде първата и последната плочка в реда. Уверете се, че плочката е разположена точно хоризонтално и вертикално, не трябва да има отклонения.
  • Зидарите ще бъдат с високо качество само ако няма празнини в плочките. Опитайте се да поставите керемида възможно най-плътно, затова е по-добре да използвате гумен чук. След всяка плочка, се отдалечавайте от нея и погледнете тясно към плочката.
  • Вместо гъвкаво решение можете да използвате песъчливи.
  • За да направите плочката изглеждат чист и красив, не забравяйте да отстраните частиците от лепилото, които остават върху материала след работа. Грундът се прави най-добре от композицията, която ще бъде в хармония с онези цветни тонове, в които са направени плочките.

Както можете да видите, поставянето на плочките в банята не е толкова трудно, колкото изглежда. Ако сте внимателни към работата, ще можете да се справите с полагането на плочките след няколко часа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите мозайка на подаКак да поставите мозайка на пода
Ремонт в банятаРемонт в банята
Как да поставите плочката на пода в банятаКак да поставите плочката на пода в банята
Баня за баняБаня за баня
Как да поставите плочка на стената в банята?Как да поставите плочка на стената в банята?
Как да изберем мебели за баня?Как да изберем мебели за баня?
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Как правилно да поставите плочкаКак правилно да поставите плочка
Полагане на плочкиПолагане на плочки
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
» » Как да поставите сами плочките в банята
© 2021 BggeHat.com