Как правилно да обвърже подовете в банята

Подовата замазка е проектирана да произвежда здрава и твърда повърхност, подобрявайки характеристиките на топлоизолацията. Но въпреки това основната задача, изпълнявана от подовата замазка, е изравняването на повърхността. Подът вратовръзката в банята обикновено се изработва преди полагането на плочките. Ако знаете технологията и последователността на работата, този процес не е особено труден. Най-важното изискване е да изберете суха смес, която ще бъде запълнена, както и греди, за да се даде основната форма.

За да се гарантира, че повърхността на дъската е равномерна, в цялата баня са инсталирани фарове. Тази операция се извършва при използване на ниво на стелажи, чиято дължина обикновено е повече от 2 метра. Според инсталираните маяци, ще бъде избрано нивото на пода. Слоят за изливане на замазката не е необходимо да бъде прекалено дебел, тъй като определена дебелина ще има подово покритие.

Преди да започнете изливането, трябва да помислите върху оформлението на банята. В мястото на монтаж на мивката преди изливане е по-добре да се монтира армираща мрежа. Тази операция ще даде сила на замазката и няма да позволи появата на пукнатини.

След извършване на подготвителните операции (монтаж на греди и маяци, избор на ниво на пълнене), се пристъпва към основната - подготовка на сухата смес. Като се вземат предвид изискванията на инструкцията, добавяме вода и пясък към сместа. Получената смес се излива бързо, така че слоевете да не изсъхнат. За да се ускори процеса на пълнене, тази работа обикновено се извършва от няколко човека. За изравняване на малки завои използвайте дървен моп. Основната част от работата се извършва и сега чакаме да изсъхне замазката.



В зависимост от марката на сместа и нейната концентрация, сушенето на замазката се извършва в период от до 5 дни. За да избегнете изсушаване на замазката и появата на пукнатини на всеки 12 часа, поръсете замазката с малки количества вода. Очакваме с нетърпение 5 дни да изсъхне замазката, инсталирайте вана и санитарен фаянс, носейки мебели в банята.

Ако смятате, че слоят на изливане на замазката ще бъде повече от 10 сантиметра, тогава е желателно да поставите базалтова решетка под замазката. Това ще увеличи механичната здравина и издръжливостта на замазката. Ако под пода на банята има друг апартамент или изба, по-добре е да поставите слой от хидроизолационен филм под замазката.

Вратовръзката е направена надеждно и качествено, а плочките, поставени върху нея, ще бъдат доволни от дълго време с красотата си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Намажете пода за банятаНамажете пода за банята
Монтаж на маяци за подови замазкиМонтаж на маяци за подови замазки
Дебелина на подовата замазкаДебелина на подовата замазка
Как да изравним пода за ламинат преглед на най-добрите начиниКак да изравним пода за ламинат преглед на най-добрите начини
Как да напълните етажа в гаража с бетонКак да напълните етажа в гаража с бетон
Изливане на пода със собствените си ръцеИзливане на пода със собствените си ръце
Самонивелиране на подаСамонивелиране на пода
Топъл под с ръцеТопъл под с ръце
Монтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладкаМонтиране на маяци на пода, как да направите повърхността идеално гладка
Разбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологиятаРазбираме как да направите подова настилка със собствените си ръце основните етапи на технологията
» » Как правилно да обвърже подовете в банята
© 2021 BggeHat.com