Как да поставите мозайка на пода

Решихте ли да украсите пода с мозайка в банята? Благодарение на използването на мозаечни плочки вашият дом ще придобие определено очарование и изтънченост, ще се вмести във всеки интериор и ще бъде отлична декорация. Много хора смятат, че поставянето на мозайка е твърде трудно и само професионалистите могат да се справят с нея. Всъщност можете да поставите мозаечни плочки сами, а резултатът няма да бъде по-лош от този на професионалистите.

Решихте ли да украсите пода с мозайка в банята? Благодарение на използването на мозаечни плочки вашият дом ще придобие определено очарование и изтънченост, ще се вмести във всеки интериор и ще бъде отлична декорация. Много хора смятат, че поставянето на мозайка е твърде трудно и само професионалистите могат да се справят с нея. Всъщност можете да поставите мозаечни плочки сами, а резултатът няма да бъде по-лош от този на професионалистите.

Смятате ли, че трябва да разпространявате всеки площад? Не, всички квадратчета са залепени към основата, направена от хартия, което улеснява процеса на поправка. Така че, нека да разберем как да поставим мозайката на пода правилно, така че тя ни е служила в продължение на много години, наслаждавайки се на очите ни.

Подготовка на повърхността

За начало трябва да изчистите повърхността, на която искате да лепирате мозайка. Ако има нередности, подравнете ги - не можете да лепите плочките на пода, на които има много пукнатини и удари, просто губите материали и време за работа.

След почистване и изравняване на пода, нанесете специално лепило върху него, за тази цел използвайте назъбена мистрия. Когато избирате лепило, свържете се с специалист, тъй като на рафтовете ще видите десетки и дори стотици лепилни композиции. Изборът на лепило зависи от вида на плочките, които ще подреждате, от вида на повърхността и условията на работа. Не купувайте мастик, спрете избора на латекс.

Процесът на полагане на мозайка на пода

Не нанасяйте лепило на цялата площ, трябва да обработвате само мястото, където ще залепите мозайката в близко бъдеще, защото лепилото има свойството да изсъхне бързо. Тя трябва да се прилага не само към пода, но и към самата мозайка, което ще увеличи адхезията на мозайката и пода.

Процесът на полагане на мозайка на пода

Поставяне на мозайка на пода

Прикрепете мозаечната плочка към пода, страната на хартията трябва да е навън. Внимавайте лепилото да не изсъхне, в противен случай мозайката ще се залепи само на части, но не напълно. Поставете листовете на пода и започнете бавно да ги изравнявате. Вземете бара и го почукайте с плочката, като по този начин се качвате по-навътре в пода, но не прекалявайте, тъй като силни удари могат да повредят структурата на мозайката или да преместят квадратите. Благодарение на тези манипулации плочките от мозайка се свързват добре с пода, без да се образуват въздушни мехурчета. При подреждането на листа е важно да се спазва същото разстояние.

След като лепилото изсъхне (за половин час), навлажнете хартията с гъба, напоена с вода, трябва напълно да се накисне. Обърнете внимание, че мозаечните елементи не се движат, това ще наруши целостта на чертежа. След като хартията е импрегнирана, я издърпайте около ъгъла отгоре. Необходимо е да държите само в диагонална посока, а не хоризонтално или вертикално. Ако хартията не иска да закъснее, овлажнявайте керемидата с вода и след като я извадите, проверете качеството на шева.

Процесът на фугиране

Зидарията трябва да се трие след два или три дни, разтворът трябва да изсъхне напълно. Вземете четката и я овлажнявайте във вода, постепенно почиствайте плочката. Ако забележите, че от лепилото в шарнира има ивици, премахнете ги с острие.

Сместа от мистрия трябва да се приготви съгласно инструкциите и да се постави върху повърхността на фугите с гумена мистрия. 20 минути след изсъхването на фугата, започнете да почиствате керемидата със суха кърпа, след това я навлажнете и повторете процедурата, след това изплакнете повърхността с вода.

След като мозайката е суха, тя трябва да бъде полирана с мека кърпа. Необходимо е незабавно да отстраните фугиращата смес, тъй като мозайката може да бъде покрита с натискане на бял цвят, ще бъде много трудно да се отървете от нея.

Тайните на мозайката за полагане

  • За да почистите плочките, трябва да вземете гъба с повърхности с различна твърдост и колкото е възможно повече вода. Ако работите и мозайка от метал или тесереево стъкло, не можете да използвате груба гъба, тя ще остави драскотини.
  • Когато се използва при работа с мозаечни ножове, трябва да носите специални очила и маска за лице, тъй като в процеса малки парченца могат да летят от плочката.
  • За да направите мозайката възможно най-лесна, направете маркиране. Ще имате нужда и от разделители, благодарение на които получавате точни линии между мозаечните плочки. Можете да направите ниво с помощта на чук или дървена греда, задвижете ги с точни точни движения на повърхността на пода. Ако натиснете гладещата подложка, повърхността ще се залепи добре, ще стане равна и гладка.
  • Когато избирате лепило, препоръчваме да спрете върху цимента, който има латексови добавки. Също така е подходящо двукомпонентно лепило, което е идентично с цвета на материала. Трайността на резултата зависи от качеството на лепилото.
  • За да запазите мозайката колкото е възможно по-дълго, е по-добре да работите върху полагане при температура на въздуха + 5 ° до + 3 °
  • Ако трябва да поставите мозайка от 10 на 10 мм, използвайте шпатула с размер на зъба 2 мм, но не повече.
  • За мозайка, която да ви зарадва с красота толкова дълго, колкото е възможно, трябва да приложите към всички шевове средство за защита от влага.
  • Ако искате керемидата да бъде лека, трябва да измерите местоположението й, да използвате владетел и молив, това ще ускори работата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Бетонни и мозаечни подовеБетонни и мозаечни подове
Италиански плочки за баняИталиански плочки за баня
Как да поставите мозайка плочки на стената правилно съхранение технологияКак да поставите мозайка плочки на стената правилно съхранение технология
Как да поставите модерни мозаечни подовеКак да поставите модерни мозаечни подове
Лепило за мозайка върху типове мрежи, технология за съхранениеЛепило за мозайка върху типове мрежи, технология за съхранение
Как и как можете да украсите пода с 6 оригинални решения за декорацияКак и как можете да украсите пода с 6 оригинални решения за декорация
Престилка за кухня от мозайкаПрестилка за кухня от мозайка
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
Баня за баняБаня за баня
Венецианска теразотова мозайкаВенецианска теразотова мозайка
» » Как да поставите мозайка на пода
© 2021 BggeHat.com