Мозаични елементи на избор и стил

Мозайка: елементите на избор и стилизиране

Мозайката е невероятно красив материал, който има редица предимства. На първо място, с негова помощ е възможно да се поднови повърхността на най-сложните, дори криволинейни форми. На второ място, повечето видове мозайка се характеризират с водоустойчивост и износоустойчивост. Тези качества на довършителните материали позволяват да се използват за облицоване на различни помещения - не само в кухнята и банята, но и в басейна или сауната.

Има различни видове мозайка. За облицовката на банята се използват класически опции - стъклена и керамична мозайка. Тук обаче има някои нюанси. Така че за пода е по-добре да изберете по-силна керамична гранитна мозайка, чиято дебелина трябва да бъде най-малко 6-8 мм. Освен това трябва да се обърне специално внимание на района около мивката. За него се препоръчва да се използва по-дебела и по-устойчива на механична повреда тесера (така наречените отделни части от мозайката). Стъклена мозайка за тази зона се използва рядко, тъй като тя може да се появи драскотини или щети от подхлъзване, сешоар, огледала, стъклени буркани с крем.

Е, ако се интересувате, посетете сайта fotooboiclub.ru. Само там ще намерите най-добрите тапети на разумна цена и с бърза доставка.



В кухнята, използвайки мозайка, обикновено се поставя престилка над работната маса. За тази цел се използва гладка стъклена мозайка, която лесно може да се измие от петна от мазнини или други замърсители на храните. В кухнята често се използват матрици - основи с тесери, фиксирани върху тях. Не забравяйте, че колкото по-голямо е разстоянието между отделните плочки на такава матрица, толкова по-широки са шевовете и толкова повече замърсявания ще паднат.

Що се отнася до мозайки за декорация на басейна, а след това не трябва да се използва върху големи площи - тя ще се умори само очите, особено ако плочки, а разнообразна. Следователно, когато стената на басейна, той се използва в малки фрагменти, за изолиране на определени зони (например, тя може да служи като рамка басейни, но след това ивицата трябва да бъде достатъчно тънък). Тъй като в този случай мозайката се използва главно за декоративния ефект, тя може да бъде и достатъчно тънки стъклени плочки. Това се отнася в много отношения до дизайна на сауната.

Във всеки случай, основата за мозайката трябва да бъде идеално гладка и нейното полагане да се извършва от специалист, тъй като тази технология е доста сложна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво може да бъде дизайна на шестия оригинален вариантКакво може да бъде дизайна на шестия оригинален вариант
Италиански плочки за баняИталиански плочки за баня
Как да поставите мозайка плочки на стената правилно съхранение технологияКак да поставите мозайка плочки на стената правилно съхранение технология
Как да поставите модерни мозаечни подовеКак да поставите модерни мозаечни подове
Лепило за мозайка върху типове мрежи, технология за съхранениеЛепило за мозайка върху типове мрежи, технология за съхранение
Как да изберем размерите на плочки за баняКак да изберем размерите на плочки за баня
Как и как можете да украсите пода с 6 оригинални решения за декорацияКак и как можете да украсите пода с 6 оригинални решения за декорация
Как да поставите мозайка на подаКак да поставите мозайка на пода
Престилката за кухнята е различнаПрестилката за кухнята е различна
Престилка за кухня от мозайкаПрестилка за кухня от мозайка
» » Мозаични елементи на избор и стил
© 2021 BggeHat.com