Дизайнерската тоалетна прави мозайка в банята и експериментира с цветя

Домакинството винаги присъства във всяка къща, а условията в нея трябва да бъдат поне малко удобни. Ето защо, по време на ремонта, трябва внимателно да разгледате дизайна на тази стая, така че ситуацията да отговаря на вашия естетически вкус. Като цяло, стилът, предназначен за тоалетната, не трябва да бъде много различен от декора на други стаи, но можете да се опитате да играете на контрастите. Това се прави с помощта на правилно подбрана облицовка, цветове и осветление.

Няколко съвета за планиране - създаване на удобство

Дори преди да започнете да ремонтира къща или апартамент, не забравяйте да си купите водопровод, защото именно тя ще определи как да се направи разграничение между пространството, дали да се установи или поддържа закачалки свободни зони на подови плочки. Или може би да подготвим малка правоъгълна височина за тоалетната? Към днешна дата най-удобният вариант за тоалетната се счита за окачен, той значително улеснява почистването и спестява място, тъй като резервоарът е прикрепен към стената зад панелния панел. Там всички тръби са скрити. Ако все още предпочитате външни водопроводни инсталации, можете да поставите шкаф с странични врати зад тоалетната, преминавайки тръби през него, включително дълъг дренаж от повдигнатия резервоар.Тоалетен дизайн - украсяват банята с мозайка и експериментират с цветя

Ако стаята има високи тавани и искате интериорът да изглежда богат, купете малък полилей за тоалетната. В противен случай, за да не се намали визуално ограниченото пространство, е по-добре да се освободят от прожекторите или източник на осветление с плоска лампа на тавана. Според правилата на естетиката, ако банята и тоалетната са отделни, те все още трябва да бъдат завършени в същия стил, сякаш е свързана баня.

Получете голямо огледало, като си помислете за местоположението му, така че да не отразява пряко тоалетната. Това ще ви позволи да разширите визуалното пространство донякъде. И направи нещо оригинално в ситуацията. Независимо дали става въпрос за аквариум с риба или цветна саксия, картина или красива фигурка, няма значение, основното нещо е да го направите грандиозно и необичайно.

Какъв материал да завършите - основата за дизайна

Първото и основно състояние - облицовката или облицовката трябва да бъдат водоустойчиви. И няма значение, че тоалетната е отделена от банята от стената, във всеки случай има водопроводни комуникации, които могат да изтекат. В близост до тоалетната може да се постави мивка и спрей от дюзите за рязане често падат по стените. А резервоарът не е запечатан, а водата се изпарява от него, насищайки въздуха с влага, да не говорим за купата на тоалетната чиния. Водонепроницаемото покритие на стените позволява, между другото, лесно да се измие. Съществува значително количество материали, подходящи за характеристиките, включително бюджетни пластмасови панели, керамична облицовка, изкуствен камък, стъклена настилка.

Ако бюджетът позволява, е по-добре да се даде предпочитание на керамичните плочки, той винаги изглежда ефективен и при спазване на правилата за декорация той държи здраво по стените в продължение на десетилетия. С гипс картон и облицовка, можете да създадете напълно незалепващ от декора, лесно демонтирани фалшиви панели. Трябва да се помни, че мозайката в малките стаи е подходяща само за пода, стените са по-добре покрити с големи елементи.

В ограничено пространство е по-добре да завършите завършването с правоъгълна плочка. Разположен вертикално или хоризонтално, той или създава илюзия за по-висок таван, или визуално разширява стаята. Полигони за облицовка не се използват, те, напротив, предизвикват усещане за намалено пространство.

Изберете цвят - задайте посоката на стила

Ние разчитаме да довършим само едно основно правило: колкото по-лека е облицовката, толкова по-просторна е стаята. В идеалния случай плочките, панелите или стъклените стени трябва да бъдат избрани изключително бели. Но тази опция губи възприятието и създава вид стерилен медицински кабинет, понякога дори свързан с операционната зала.

Ето защо, ние задължително разреждаме белотата на други цветове, най-важното е, че не трябва да има ласкателност, ние се придържаме към още едно правило: няколко места. Това е, изберете основния цвят на фона и включете в него още 1 или 2, максимум 3 други, съответстващи на оттенъка. Можете да изберете опция за контрасти. Най-простият и в същото време най-взискателният стил за дизайнер е черно-бялата тоалетна. Факт е, че тоалетната, като правило, има малка площ и в ограничено пространство комбинацията от черно и бяло създава определена гравитация за възприятие.

Но правилното решение винаги може да бъде намерено, например, като се избере млякото като основа и се добави с антрацитни импрегнации. Ако това не е достатъчно, ние избираме минималистичния път с наклон в японския дизайн и изпълняваме подовете в черно, а стените - бели. В този случай, за да поддържате стила, имате нужда от маса за вграждане на обвивката в нея - друга хоризонтална повърхност, която ще има същия цвят като пода.

Друг вариант: да се направи точно обратното, подовете са бели, подобно на стените, а последните - украсени с черна ивица и тънък шаблон, очертани само от линии и удари с подходящ цвят. Въпреки това, трябва да се помни, че рисунката не трябва да бъде голяма, по-добре е да има малки повтарящи се детайли. Понякога можете много успешно да използвате правилото за петна и за санитарен фаянс, тоест, върху снежнобяла тоалетна се монтира капак с лъскава шистичка. Или същият контраст е съставен от тоалетната чиния и резервоара. Като цяло, еднородността на светлинното покритие в тоалетната може лесно да се разрежда с тъмни интериорни детайли, без да се добавя черен цвят към облицовката.Тоалетен дизайн - украсяват банята с мозайка и експериментират с цветя

Стилът на "ноар" изглежда много оригинален, когато яркото петно ​​с напълно различен тон се свързва с контраста на млечните и смолисти нюанси. Например, червен или зелен спектър. И това може да се използва не в елементите на декорацията, а в интериора. Червена четка за зъби, зелена ракла за кърпи, подложка от млада трева. Но това е детайлите на ситуацията, ние се интересуваме от дизайна на интериора.

За да засенчите бял цвят, опитайте да прикрепите отделни области в черни рамки или просто да ги ограничите до тъмни линии. Чрез поставянето на тези линии хоризонтално, визуално ще разширите пространството, дори ако това е редуване на ленти на пода.

Тоалетна в кремави цветове - търсим декор за комфорт

Не се занимавайте със състава на двата оригинални цвята, когато имате възможност да използвате тонове от дъговия спектър. По-специално, бялото може да бъде заменено с лек пастел. Тази опция в комбинация с меко осветление ще създаде богат и в същото време уютен интериор в стаята. За пълнотата на състава, добавете дървени части за декорация или имитация на дърво, изработени от изкуствен камък. Въпреки това, тя ще изглежда добре и разпръснати с мрамор или гранит, ще направят дизайна още по-луксозен, без да го претоварват.

Тоалетен дизайн - украсяват банята с мозайка и експериментират с цветя

Тоалетната може да е ярка. Например, зелените стени не уморяват очите и в същото време изглеждат хубаво на фона на бялата си водопроводка. Същото важи и за тъмно синьо или синьо, въпреки че тази опция изглежда още по-стриктна и по-студена. Единственото нещо, което не трябва да правите, е стената или пода в червени или оранжеви тонове, тъй като такава тоалетна с малки размери на помещението ще бъде депресираща. Много добро решение е използването на пъстър модел в финала или многоцветен модел от тънки линии за преплитане.

Какъв вид водопровод да вземе - съвпадение на стил тоалетна чиния



Декорът на стаята трябва да бъде хармоничен, а подробностите не трябва да излизат от картината. Съответно, ако изберете ретро стил, няма нужда да скривате тръбите зад фалшивите панели и да си купите модерен окачена тоалетна с мивка от типа "лале". Ще трябва да похарчите пари на медни или медни тръби, а не да ги скриете, а напротив, да ги направите част от декора.

Вратите и алеите "антични", съответният вид тоалетна, с високо повдигнат резервоар и дълга дренажна тръба, верига, простираща се от лоста за освобождаване на водата. Може би няколко свещници, закрепени върху плочките, които трябва да са пастелни тонове или кехлибарен оттенък, няколко стари черно-бели снимки в тежки багети. Но всичко това изисква много пари, защото водопроводът в ретро стил е скъп.

Тоалетен дизайн - украсяват банята с мозайка и експериментират с цветя

Ако предпочитате минимализъм или дори футуризъм, да вземеш тоалетна чиния ще бъде много по-проста. Задължителни гладки контури, в идеалния случай те трябва да са висящи и да имат необичайна форма, като яйце, поставено отстрани, или дори по-сложно, абстрактно. Покритието може да бъде изработено от дебело стъкло или хромиран метал. Черупката е по-добре да вземе стъкло или керамика, под формата на полукълбо или почти напълно плоски. Основното е да се откажем от стандартите, за да създадем наистина уникален дизайн. Страхотна възможност за закупуване на тоалетна с аквариум, вграден в резервоара.

Но дори и ако носите идеи, за да украсите в рококо или бароков стил, във всеки от които ВиК ще изглеждат чужди, модерните производители имат опции, които могат да задоволят това желание. Тоалетни чинии и мивки, а понякога и комплекти, включително биде, са проектирани по такъв начин, че да се създаде един вид внимателно изпълнена мазилка, модерна през Ренесанса и по-късните времена.

Суса позлата, бронзова облицовка и отделни части. Всичко това изисква подходящо довършване и ще изглежда само с плочки, които имат подобна текстура и включвания под формата на емайл картини в медальони. Ние допълваме всичко това с огледало в тежка богата рамка и, ако пространството позволява и има нужда, сходни по стил с мебели с огънати крака и бронзови дръжки.

Осветление - важен детайл в дизайна на тоалетната

Начинът, по който светлинният източник ще бъде, със сигурност ще засегне възприемането на декора в стаята. Например, много ярко осветление в тоалетната с бели стени ще предизвика най-малкото раздразнение, а понякога - и главоболие, болка в очите. За да започнете ремонта, трябва предварително да планирате оформлението на осветителните тела и да извършите съответното окабеляване, за да направите изходите на контактите на кабела.

Ако приемем, че тоалетната стая - стаята е малка, не я зареждайте с една ярка крушка, по-добре е да инсталирате няколко малки осветителни тела със слабо осветление. Накратко, те ще дадат приятна дифузна светлина. Уверете се, че всички уреди имат висококачествена защита от влага. Основното правило е отделен източник на светлина над мивката, ако има такъв в тоалетната, така че да можете да използвате огледалото върху мивката.

Друга чудесна възможност - като цяло да скриете лампите зад малка страна, минаваща по периметъра на тавана, осветлението ще бъде заглушено, което ще позволи на очите да се отпуснат в тоалетната. Такова решение едва ли ще е подходящо за любителите да гледат през списания или да четат книга, затваряйки се в тоалетната. Много модерен днес се счита за "звезда плакат" в комбинация с опъвам таван. На някои места много често се поставят отделни светлоизлъчващи диоди, които осигуряват дифузна светлина, която идва от цялата площ на тавана.

Тоалетен дизайн - украсяват банята с мозайка и експериментират с цветя

много добре пригоден с висок таван, масивни полилеи, най-важното, че не са толкова много, стил Ар Нуво и еднакво за барок и рококо. Дори и органично ще се присъедини към стенните светлините на климата, но в първия случай, тя може да бъде доста модерни свещници, а във втория - изработен във формата на бронзов свещник или свещници odnorozhkovyh.

За модерен стил можете да опитате като източник на светлина да използвате ниши в гипсокартон, изкуствени цветя и всякакви фигурки ще изглеждат страхотно там. За минимализъм и футуристична посока се създава композиция от светлинните линии или геометричните фигури по стените, а източниците на светлина в такава опция са по-добре покрити с матирано стъкло.

И накрая, подово осветление. То също има право на живот. По-специално, осветлението може да изглежда като римски бройлери на ниски стативи, който е идеален за украса във възрожденски стил, или под формата на една и съща свещник състояние относно общите основания (барокови). За всеки модерен дизайн, светят по дъската. За удобство, можете да сложите един обикновен лампа, особено ако понякога искате да се възползвате от безплатен момент и прочетете любимата си книга. За регистрация минималистичен или футуристичен има доста необичайни подови лампи във формата на топки и други геометрични фигури, а понякога дори и безформеното.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Скандинавският стил ще се вмести ли в банята?Скандинавският стил ще се вмести ли в банята?
Проектиране на тоалетна конструкция с помощта на програмиПроектиране на тоалетна конструкция с помощта на програми
Таван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиранеТаван в тоалетната със собствени опции за ръце и методи за инсталиране
Какво да направите, ако тоалетната е запушенаКакво да направите, ако тоалетната е запушена
Септична яма за тоалетнаСептична яма за тоалетна
След това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочкиСлед това завършете стените в тоалетна и баня, с изключение на плочки
Правилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семействоПравилното обслужване на тоалетната е гаранция за здравето на цялото семейство
Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!Окачена тоалетна е добър заместител на познатата тоалетна!
При избора на тоалетна чиния за къщаПри избора на тоалетна чиния за къща
Как да изберем модерна тоалетна?Как да изберем модерна тоалетна?
» » Дизайнерската тоалетна прави мозайка в банята и експериментира с цветя
© 2021 BggeHat.com