Престилка за кухня от мозайка

Изглежда, че мозайката, подходяща за създаване на кухня престилка не трябва да има някакви недостатъци. Но тук всичко е точно обратното. Три, но това е много важен недостатък, не ви попречи да го използва в кухнята си интериор, но и да направи живота на полата вече трябва да се прибегне до допълнителни защитни мерки. Има престилка за кухнята от мозайка?

Престилка за кухня от мозайка

Недостатъци на престилката за кухнята от мозайката

Първият от трите недостатъка е много високата цена на мозайката. Ценовият диапазон за висококачествена стъклена мозайка започва от $ 100 на квадратен метър. Същата висока цена е характерна за работата по полагане, а това е свързано с по-сложна инсталационна технология. За полагане на мозайката престилка изисква идеално гладка, добре подготвени повърхност. Цената на такива произведения може понякога да се приравни с цената на самата мозайка.

Престилка за кухня от мозайка

Ако цената на мозайката и цената на произведенията за неговото полагане по някакъв начин могат да бъдат съгласувани, тогава с още един недостатък, трябва сериозно да се биете. Това е наличието на голям брой шевове между неговите малки елементи. С течение на времето тези шевове са запушени с кал, така че да не могат да бъдат отстранени механично. И ако добавите към това и способността на една керемида да извлече влага в себе си, а след това до всички останали, в крайна сметка ще получите гъбички и мухъл, които се настаняват в шевовете. И специални противогъбични фуги от това няма да бъдете спасени.

Престилка за кухня от мозайка

Единственият начин да се предотвратят всички тези нещастия е да се използва епоксиден или най-малко силиконов уплътнител вместо всички видове специално разработени фуги. Тази стъпка, разбира се, ще се отрази на разходите за полагане на мозайка престилка, но вие сте гарантирани да се отървете от всички възможни бъдещи проблеми. Ще има само един проблем - ако някога искате да промените кухненските декорации, а след това да демонтирате кухненската престилка от мозайката, направена с епоксиден или силиконов уплътнител, ще трябва да опитате как.

Престилка за кухня от мозайка

Плюсове на мозайката престилка

Можете да говорите много за предимствата на престилка за кухня от мозайка. Но най-важното нещо, което бих искал да отбележа в своите добродетели, е способността да се комбинират и създават всякакви рисунки и модели. Дори и сглобените малки плочки, приложени към мрежата от найлон, лесно можете да отрежете и събирате уникалния си модел. Всяко абстракция и дори пълноценни снимки, които да се изобразяват върху престилката на кухнята, не е проблематично.



Престилка за кухня от мозайка

Искам да спомена по-сложна мозайка - това е, когато мозаечен модел се събира от разнообразна форма на фрагменти от счупени плочки. Този начин на полагане на мозайката е доста евтин по отношение на цената на материала, но е много трудоемък. В края на краищата, за да се създаде пълен чертеж, всеки елемент трябва да бъде индивидуално коригиран. За създаването на такъв шедьовър добър специалист ще поиска много пари и не е изненадващо, защото работата ще бъде прекарана седмици и дори месеци - всичко зависи от сложността и размера на орнамента.

Престилка за кухня от мозайка

Въпреки че класическата мозайка за кухнята включва използването на керамика или стъкло, материалът, използван за създаване на мозайка, може да бъде разширен. В съвременния свят материалът се различава по разнообразие и почти всичко е подходящо за създаване на модели и орнаменти. Вземете например метал. Всички видове ковани, хромирани, бронзови, никелирани, медни и дори лопатки с малки размери са идеални за високотехнологична мозайка. Това е само тяхното фиксиране на стената изисква много скъпо лепило. Но с голямо желание този проблем не е толкова важен.

Престилка за кухня от мозайка

Отлична версия на престилката за кухнята е мозайка от естествен камък. Внимателно подбрани и комбинирани в различни цветове и размери на камъчета, ще бъде отлична защита и в същото време декоративна украса на вашите кухненски стени.

Престилка за кухня от мозайка

Но заслужава да се отбележи, че използването на естествен камък само в работната зона ще изглежда най-малкото гадно и грубо. За да направите интериора хармоничен, ще трябва да използвате естествен камък на други места. Например, за да украсите прозорец или входна врата към кухнята. Във всички трябва да има хармонична комбинация от цветни везни и материали.

Престилка за кухня от мозайка


Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поставите плочка в кухнята изберете материала и да разберете елементите на умениятаКак да поставите плочка в кухнята изберете материала и да разберете елементите на уменията
Престилката за кухнята с ръцете ни създава красива и практична повърхностПрестилката за кухнята с ръцете ни създава красива и практична повърхност
Как да поставите мозайка на подаКак да поставите мозайка на пода
Престилката за кухнята е различнаПрестилката за кухнята е различна
Skinali за кухнятаSkinali за кухнята
Стъклена престилка за кухняСтъклена престилка за кухня
Как да изберем мозайката?Как да изберем мозайката?
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
Престилка за кухня от пластмасаПрестилка за кухня от пластмаса
Завеси за кухнята, какви са те?Завеси за кухнята, какви са те?
» » Престилка за кухня от мозайка
© 2021 BggeHat.com