Как да поставите плочка в кухнята изберете материала и да разберете елементите на уменията

Керамични плочки - един от най-популярните методи за декорация в кухнята. Фактът е, че тя не е засегната от водата, температурните падания, лесно е да се грижи за него и животът му може да бъде изчислен в продължение на десетилетия. Днес производителите предлагат плочки от различни цветове и структури, така че няма да е трудно да изберете опция, която да изглежда страхотно както на пода, така и по стените. Предлагаме заедно да разберем коя плочка е най-подходяща за кухнята, както и как да я приложите по всички правила.

Изберете плочки - подчертава

Преди да полагате плочките, трябва да изберете опцията, която най-добре отговаря на интериора и условията на вашата кухня. Колко качествен материал ще може да купи зависи от експлоатационния живот и потребителските свойства на керамиката. Първото нещо, което трябва да обърнете внимание е, разбира се, цветовото решение и текстурата. Текстурираните плочки не винаги са подходящи в кухнята, особено в областта на печката, защото по време на готвене плочката може да се замърси много. И почистването на структурната повърхност ще отнеме много повече време, отколкото гладко и гланцирано.

Що се отнася до цвета, основното тук е вашето желание, но има някои правила, които ви позволяват визуално да увеличавате и намалявате стаята, както и да подчертавате отделни зони, например готвене или хранене. Светлите тонове ви позволяват визуално да разширявате границите и ярки цветове - за да се съсредоточите върху място. Решаването на въпроса за полагане на плочки, трябва да се надграждат с размерите на кухнята. За малките стаи е подходяща плочка с размер 10 × 10, 15 × 15 cm или класическа мозайка. За престилка това ще бъде най-добрият вариант.

Изберете плочки - подчертава

За малка кухня е по-добре да изберете голяма плочка

На пода можете да изберете нещо по-голямо. Ако притежавате просторна кухня, то ще се побере във всякакви размери, но не забравяйте, че колкото повече шевове, толкова повече работа ще бъде по време на почистване. Уверете се, че сте проверили геометрията на плочките. Много често, ако технологията на производство или съхранение не се съхранява, плочката става крива. Ако голяма делта дебелина на плочките от 1 мм няма да бъде много забележима и практически не се отразява на склада, тогава за малка плочка това може да бъде голям проблем.

Предната част на плочката трябва да е плоска и ъглите й да са прави. Необходимо е разминаване на дебелината до 2 мм, но се опитайте да изберете минималното отклонение. Височината и ширината на всички парчета от партидата трябва напълно да съвпадат, в противен случай няма да е възможно да се получат дори и вътрешни шевове. На Съвета. Изберете плочка от една партида, особено ако се отнася до цветна плочка, тъй като може да има несъответствия в тона.

Варианти на оформлението и изчисляване на количеството материал

Ясно е, че повечето плочки имат практическа функция - защитават стените. Въпреки това, за собственика на жилището, естетическият компонент на облицовката също е важен. В допълнение към цвета и текстурата, вие също трябва да изберете как (модел) ще бъде поставен на стените или пода. Всеки има право да експериментира с методите на полагане, ще разгледаме основните опции, които остават релевантни по всяко време. Първият и най-честият е класическият метод. Успешно се използва за плочки с различни размери, цветове и шарки. При класическо оформление дори и един начинаещ майстор ще се справи, тъй като поставянето на плочки на плоска линия не представлява нищо сложно.

За кухнята в традиционния стил, плочките, които се поставят "надолу", са перфектни. Методът е, че всеки последователен ред е залепен с определено отместване и изместването не е необходимо да започва от средата на предишната плочка - винаги можете да експериментирате с модела. Най-често за това оформление използвайте правоъгълна плочка, защото резултатът прилича на тухлена зидария, въпреки че квадратната плочка в тази версия изглежда много интересна.

Варианти на оформлението и изчисляване на количеството материал

Класическият начин включва наслояването на плоска линия

Диагоналното полагане на керемиди е по-сложно, но въпреки това е доста ефектен начин да се трансформира интериорът. Преди да поставите плочките диагонално, е необходимо да поставите маркировка върху повърхността, където ще бъде закрепена керемидата, и ако е възможно да я практикувате, е необходимо да направите това. Много често майсторите обединяват методите помежду си. По този начин можете да постигнете наистина интересни резултати, но преди да приложите тази идея, задължително трябва да изготвите скица на бъдещия финал.

Когато въпросът за изчислението е уреден, отидете при изчисляването на необходимото количество материал. За да направите това, разберете площта, която трябва да се изправи, и я разделете на площта на една плочка. Така че получавате необходимото количество материал. Освен това трябва да добавите около 5-15 към общото число в случай на повреда на плочките по време на работа, както и да го нарязвате на желания размер. При закупуване на плочки винаги можете да поискате от продавача да изчисли необходимата сума, както и да направите скица на стаята, която лесно се създава в специална програма.

Подготовката на повърхността за полагане - правим всичко разумно

Преди да поставите престилката от плочката или подовото покритие, подгответе кухненската повърхност. От съгласуваността и коректността на действията ще зависи от живота на плочките. Първото нещо, което трябва да направите, е да инспектирате повърхността за пилинг елементите на старото покритие. Всичко това трябва да бъде отстранено, а големите кухини и пукнатини трябва да бъдат покрити с хоросан. След като повърхността е грундирана. Сега можете да започнете мазилка на стената или запълване на замазката, ако става дума за полето.

При мазилки се препоръчва използването на стъклена скара, която не позволява повърхността да се разцепи по-късно. Някои изпълнители не дърпайте стените на "нула", преди да направи лигавицата на плочката, но предпочитат да се приведе в стената или пода с помощта на лепило за плочки директно по време на полагането на плочки. Така че ние не се препоръчва в никакъв случай, тъй като е налице висок риск от разслояване на материал от повърхността поради нарушение на технологията и излишния слой лепило. След завършване на мазилката или изливането на замазките, повърхността се обработва отново с грунд.

Подготовката на повърхността за полагане - правим всичко разумно

Преди полагане е необходимо да се подготви повърхността

В допълнение към мазилката е възможно да се изравнят стените с гипсокартон за последващото подреждане на кухненската престилка от плочките. Някои предпочитат да използват този метод, защото той е по-прост - няма нужда да се запечатват малки пукнатини и чипове. На стената правим щайга от дървени пръчки или алуминиеви профили, след което прикрепяме листове от гипсокартон. Важно е да се използва устойчив на влага GCR, тъй като той запазва влагата от лепилото, предотвратявайки проникването му в листа и разрушаването му. Като алтернатива, gipsokartonnye листове могат да бъдат заменени с гипсови влакна, тъй като те са по-трайни поради включването на целулозни влакна. Шевовете между листа са подсилени със специална мрежа или хартия и внимателно shpaklyuyutsya.

Подготовката на повърхността с гипсокартон е особено важна в дървените къщи, тъй като е почти невъзможно да се постави престилка от керемида върху дърво (с изключение на шперплата). Ако повърхността, предназначена за облицовка, е гладка, тогава не е необходимо да се измазва или изравнява с гипсокартон. Достатъчно е да се обработва стената с решение на Betonocont за по-добро сцепление.

Облицовка на стени - ставаме истински майстори

Днес малко хора разстила стените напълно с плочки. Като правило, просто трябва да направите престилка в кухнята. Ако този подбор е избран, тогава първото нещо, което трябва да направите, е да нарисувате строго хоризонтална линия, за която използваме нивото на балончетата или лазерния осепостролител. Изчертаваме линия на нивото на плота, след което монтираме под него алуминиев профил или дървена лента, която ще служи като фиксиращ елемент, когато полагаме плочките със собствените си ръце. Фиксираме опората с дюбели, които се вкарват в отворите, пробити с перфоратора.

Следващата стъпка е да се подготви решение, с което да се постави плочката. Тук можете да избирате от два варианта: направете сами сместа от пясък и цимент или купете суха смес в магазина и я заменете, като добавите определено количество вода. Струва си да се отбележи, че циментовата каша не е подходяща за всички видове плочки. По този начин, за стъклена мозайка, която е облицована престилка за кухнята, ще трябва да използвате специален състав на бяло и гранит да се нуждаят от специално лепило, което ще се проведе много от теглото на повърхността.

Лепилото за плочки поставяме шпатула директно върху самата плочка (когато полагаме мозайката - на стената), след което използваме гребена, за да премахнем излишъка. Правилният избор на ширината на зъбите не е труден - колкото по-голяма е плочката, толкова по-голямо е разстоянието между редиците. Приготвените плочки се фиксират към стената и се притискат, правейки малки движения наляво-надясно. След това вземете нивото, за да проверите хоризонталността и, ако е необходимо, незабавно коригирайте, като не позволите на материала да замръзне.

Чрез регулиране на наклона на назъбената мистрия можете да изберете оптималната дебелина на лепилото за плочки.

Процесът се повтаря по същия начин за всяка следваща плочка. За равномерно подреждане на плочки една спрямо друга, ние използваме специални кръстове, които се полагат в ъглите. Излишъкът от лепило се отстранява незабавно от повърхността на керемидата, а останалата част от разтвора в пространството между помещенията и пластмасовите пресичания - след няколко часа, когато лепилото ще се захване. Ако е необходимо режат плочки до желания размер, използваме специално устройство - резачка за плочки, а ако не, тогава можете да опитате да го направите като стъкло. Трябва да се разбере, че не всички плочки могат да бъдат нарязани по този начин, например, гранитът се реже изключително от българин, тъй като е много издръжлив.

Поставяме плочката на пода - инструкции стъпка по стъпка

Поставянето на плочки на пода започва по принцип от центъра на помещението, но в някои случаи е възможно да се отклони от тази норма, ако това се налага от дизайнерски идеи. В случаите, когато дадена плочка трябва да бъде разположена с определен шаблон, препоръчваме материалът да се постави върху пода без лепило, за да се гарантира правилността на избраните елементи.

  • Използвайки нишка за боядисване, ние побеждаваме права линия в центъра на кухнята, от която ще се полагат облицовки.
  • Използвайки шпатула върху плочката и пода, прилагаме лепило, чийто излишък се отстранява с гребен.
  • Плоча лежеше на пода и плътно притиснат, леко го водеше от едната страна към другата.
  • Нивото се измерва равномерно и ако е необходимо, използвайки kiyanka, ние плочките плочки, за да се постигне идеално равен резултат.
  • Подобни действия се повтарят с всеки следващ елемент, като се прави подреждане в кръг.

Както в случая на стенни плочки, остатъците от лепило трябва да бъдат премахнати от плочката незабавно, както и пресичане и хоросан между плочките - тъй като лепило се хваща. Разрушавайте ставите не по-рано от един ден по-късно, като използвате за влага в кухнята непромокаеми съединения.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Идеални плочки за критериите за избор на подовете в кухнятаИдеални плочки за критериите за избор на подовете в кухнята
Престилката за кухнята е различнаПрестилката за кухнята е различна
Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?Мозайка за кухнята, която може да завърши в кухнята?
Не преминава мода за керамични плочкиНе преминава мода за керамични плочки
Как да изберем подходящата керамична плочкаКак да изберем подходящата керамична плочка
Керамични плочки, направени в РусияКерамични плочки, направени в Русия
Керамични керемиди предимства на използванетоКерамични керемиди предимства на използването
Как да изберем керамични плочкиКак да изберем керамични плочки
Керамичната мозайка не е нищо, стилът е слънцеКерамичната мозайка не е нищо, стилът е слънце
Керамични плочкиКерамични плочки
» » Как да поставите плочка в кухнята изберете материала и да разберете елементите на уменията
© 2021 BggeHat.com