Идеални плочки за критериите за избор на подовете в кухнята

Плочка на пода на кухнята

Що се отнася до начина, по който подът трябва да изглежда в кухнята, акцентът не е върху красотата, въпреки че това също е важен фактор, а върху показателите за ефективност. В края на краищата, кухнята е центърът на къщата, където не само храната е подготвена, но и цялото семейство често се събира. Проходът на тази стая е толкова голям, че може да се сравнява само с коридора. Ето защо, силата и износване на подовия материал - това е основният критерий за подовата на кухнята. Ето защо керамичните плочки на кухненския под са толкова популярни днес.

Но това не е единствената причина. Плочките са най-устойчиви на влага материали от всички използвани днес. Освен това производителите предлагат огромен набор от него - както по отношение на цветовете, така и по отношение на моделите и моделите. Да, и да се грижи за такова подово покритие е много проста. В края на краищата, той може да се измие и почиства с всеки домакински препарат.

Основни характеристики на материала

Можете да говорите за керамични плочки в продължение на часове. На първо място, трябва да се отбележи, че за производството на този продукт се използва глина, която се формова и изстрелва при високи температури. По този начин материалът може да има различна цел - за под, стенен вариант, декоративен, отпред, за басейни и универсален. Ето защо, когато избирате плочки в кухнята, трябва да знаете точно за какво е предназначен облицовката.

Разбира се, има много конкуренти за керамични плочки, но в някои помещения практически няма алтернатива. Всичко това може да се отдаде изцяло на кухнята. В края на краищата водата се разлее на пода, падат различни предмети и проходимостта е значителна. Плочките под действието на различни товари не се огъват, не се деформират и не променят размера си. В допълнение, това е много трайно подови материали. Разбира се, продуктът може да се счупи, ако върху него падне много тежък предмет. Но замяната на повредения панел с нов няма да е голяма работа.

И дори за дълъг период на експлоатация, керамиката не променя цвета си, така че подът ще бъде като нов в продължение на много години. Плюс това, това е най-хигиенният довършителен материал, който е важен критерий за избор в кухнята.

Правенето на правилния избор

Етажните плочки се избират за кухнята по същия начин, както и всички останали довършителни материали. Тук е необходимо да се вземе предвид всичко, което е възможно. Нека да започнем в ред.

Цвят и размери

Комбинация от бели и светлокафяви цветове

Комбинацията от големи и малки квадратчета

Нека започнем с цветовото решение. Каквото и да кажете, а привлекателността винаги е била на първо място. Следователно, цветът и формата на декорация играят важна роля. Що се отнася до цветовете и чертежите, изборът тук е огромен. Само с помощта на керамични подови плочки може да се създаде интериор, който е подходящ за всяка кухня. Но формата на материала е почти стандартна. Днес производителите предлагат квадратни и правоъгълни продукти. Има и други видове, но обикновено се правят по поръчка.

Размерите на подовия материал могат да бъдат различни - големи и много малки. Но най-популярните размери на кухненските плочки са 30 × 30 и 50 × 50 сантиметра. По някаква причина това се случи, но тези размери са по-търсени от други. Най-вероятно това се дължи на малкия размер на кухнята, така че средната стойност на плочката е добра за тях.

Задна повърхност

витрина

Асортимент от плочки

Сега обръщайте внимание на задната повърхност на продукта. Според технологията на производство, тя е разделена на грубо и стъкло. Кой да избере?

Задната груба пореста стена ще абсорбира много влага, ако прониква под подовия материал. Вярно е, че това се случва много рядко и само ако плочката е поставена лошо. 

Но в същото време, порестата структура взаимодейства добре с адхезивния състав. Това облицоване е много по-добро на пода, отколкото стъклото му.

Външен емайл

Покритие на емайла

Емайлиран продукт



Много потребители със емайл свързват само външните характеристики на материала, тоест неговия блясък, яркост и т.н. Но производителите гарантират, че силните характеристики на керамичните плочки също до голяма степен зависят от глазурата. И колкото по-добър емайл е използван в производството, колкото по-дебел е неговият слой, толкова по-силен е керемида. Но като подови настилки, остъкленият външен вид се използва рядко. Най-често нематериалните проби се полагат на пода.

Във всеки случай трябва да се запазят някои характеристики на якост. Например, има европейски стандарт, който разгражда различни видове материали в 5 класа. За кухнята са избрани плочки от трета или четвърта класа, които могат да издържат натоварвания до 27 МРа. Можете да намерите клас продукт на опаковката. Обърнете внимание, когато правите избор. Между другото, най-ниският клас е първият.

Има няколко други показателя, които можете да намерите на опаковката - те са отговорни за спада на температурата и химическата устойчивост на продукта. Факт е, че в кухнята трябва да се справите с вряла вода, която понякога ще се разлее на пода. Да, и измийте този материал с химикали. Моля, обърнете внимание, че плочките, които сте избрали на пода в кухнята, са от клас "B".

Какво да обърнете специално внимание?

Топъл под под изкуствен камък

Керамичен гранит

Фактът, че керамичните плочки - най-добрият вариант за завършване на кухненския под, няма да говорим. Но нека да обърнем внимание на някои моменти на избор. Например в тази стая е най-добре да използвате материал с дебелина от 8 до 13 милиметра. Такава довършителна козина трябва да е силна и гъста. Породата е приемлива, но с умереност.

Нито най-малката роля в селекцията ще играе и индексът на приплъзване. Влажността и разлетите течности ще създадат тънък филм на повърхността, който ще превърне такъв етаж в истинска ледена пързалка. И това не е безопасно за хората в кухнята. Затова избирайте материала или с корундно напръскване, или с оребрена повърхност. Използвайте остъклени продукти в кухни и бани не се препоръчва.

Керамичните плочки се считат за студен материал. И ако го сравните с линолеум или ламинат, тогава в това отношение той губи. Все пак можете да намерите опции за загряване. Една от тях е системата "топъл под". Въпреки това, за неговото създаване е необходимо да се разбие. Но ако искате да се чувствате комфорт дори и в такава малка стая, тогава ще трябва да инвестирате в него.

Когато избирате много, това ще зависи от размера на кухнята и от необходимостта визуално да променят размерите си. Например, ако поставите малка плочка на пода, стаята ще се разшири. И ако поставите голяма плочка, стаята ще стане малко по-малка. Имайте предвид обаче, че с по-малки продукти получавате повече бримки, което е много по-трудно да се приведе в съответствие. Следователно ще трябва да изберете подходящата опция за монтиране на материала. 

Що се отнася до самооборудването, процесът не е толкова сложен, колкото изглежда на пръв поглед. Освен това, за залепването на този материал за залепване се използват днес готови лепилни смеси, а не цимент-пясъчни разтвори. Но според нас това трябва да се направи от опитен професионалист. Съгласен съм, че дори най-скъпите и изключителни керамични плочки, поставени на пода по някакъв начин, няма да изглеждат много представяни.

Декоративен потенциал

В кухнята повечето плочки се полагат в прости редове, рядко диагонално. Но можете да постигнете изключителна подова настилка, ако използвате необичайни форми на самия материал. Това може да бъде

Шестоъгълна форма

Необичайна форма

, със заоблени ръбове или абсолютно кръгли. Този вид продукти се използват рядко и по правило се правят по поръчка. Но потенциалът на такива подови настилки е огромен.

Съвременният пазар предлага широка гама от продукти, чиито продукти се различават по своя подход към дизайна. Например, керамични плочки на пода в кухнята за дърво, метал, пясък, различни тъкани - е възможност да се промени кухненското пространство от непознаване. Тези материали са много популярни днес. И не само поради необикновения си външен вид, но и поради възможността да направи кухнята или по-скоро интериора си, изключителен и за разлика от всичко друго.

Важно е да планирате всичко правилно, така че е по-добре да използвате услугите на професионален дизайнер. Например, кухненският под може да се направи като отделен елемент на интериора, като се съсредоточи върху него основният фокус. И вие можете да комбинирате всичко хармонично - например мебелите и пода. Това означава, че да се поберат под пода под мебелите, да се движат плавно отдолу нагоре. Този метод се използва все повече днес, защото създава наистина изключителна цел. И има много такива решения за проектиране.

И още една важна точка, която се отнася до шевовете. Експерти уверяват, че размерът на преплитащите шевове може да бъде в диапазона от 0 до 20 милиметра. С по-малки размери е разбираемо. И защо имаме нужда от големи? Дизайнерите гарантират, че чрез шевовете е възможно да се разрежда цветния фон на пода. Това означава, че с помощта на фуги от различен цвят е лесно да се следи или подчертае цветната палитра от плочки, поставени на пода в кухнята. Този метод постига разнообразие от покрития и нестандартен дизайн.

Заключение по темата

Сега можете лесно да определите кой материал за облицовки е най-подходящ за подовата на кухнята. Разбира се, няма нужда да се спираме на избора само на керамични плочки, защото има много други видове покрития. Но керамиката е най-популярният материал днес. И никой друг няма да може да издържи на тези условия, които са в кухнята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем подходящия ламинат за кухнятаКак да изберем подходящия ламинат за кухнята
Каква трябва да бъде плочката върху подовата маркировка на кухнята, степени и дизайнКаква трябва да бъде плочката върху подовата маркировка на кухнята, степени и дизайн
Избор на пода за кухненските опции и техните функцииИзбор на пода за кухненските опции и техните функции
Плочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимкаПлочка на пода на кухнята, характеристики, цени, снимка
Какъв трябва да бъде пода в кухнята?Какъв трябва да бъде пода в кухнята?
Диван за кухнята, която моделът да изберетеДиван за кухнята, която моделът да изберете
Керамични подови плочки, предимства и недостатъци на материалаКерамични подови плочки, предимства и недостатъци на материала
Завеси за кухнята, какви са те?Завеси за кухнята, какви са те?
Избор на мебели за кухнятаИзбор на мебели за кухнята
Как да изберете кухненски съвети са полезниКак да изберете кухненски съвети са полезни
» » Идеални плочки за критериите за избор на подовете в кухнята
© 2021 BggeHat.com