За да завърши етажа в кухнята, което е по-добре?

Етажи в кухнята

Когато има въпрос за избор на подово покритие за кухня, е необходимо да се вземат под внимание някои критерии. Преди всичко ви съветваме да не обръщате внимание на красотата на пода, а на нейната практичност. Разбира се, идеалното е, когато се комбинират тези два фактора. Нека да разгледаме какви трябва да бъдат подовете в кухнята, какви материали са подходящи за тяхното довършване, както и предимствата и недостатъците на всяко покритие. И тогава изберете най-добрата опция за всички индикатори.

Изисквания за "кухненски" материали

Има няколко критерия за избор, но основното е практичността. Има много такива материали днес. Производителите знаят, че тази характеристика на подовата настилка е една от най-важните, следователно тяхната връзка с технологиите и суровините.

В кухнята, която се смята за агресивна, има много негативни фактори:

  1. Първо, висока влажност.
  2. На второ място, постоянен спад на температурата.
  3. Трето, големи механични натоварвания, свързани с падането на различни предмети и ефектите от разлетите течности, често агресивни.
  4. Четвърто, тази стая е една от най-посещаваните, което означава, че абразията на пода ще бъде най-висока.

Ето факторите, които трябва да имате предвид при избора на подови настилки за кухнята. Разбира се, нека не забравяме красотата. Но тук няма проблеми - почти всички подови материали днес са представени в огромен асортимент от гледна точка на декоративния им дизайн, а този асортимент расте с годините. Нека разгледаме 7-те настилки, които перфектно се вписват във вътрешността на кухнята във всяко отношение.

линолеум

Линолеумът е традиционно покритие за подовата на кухнята. Този материал е служил в нашите кухни в продължение на много десетилетия. През миналия век той бил преследван след пазаруване, избирайки от слаб асортимент. В момента изборът е богат както за оцветяване, така и за технически характеристики. И ако решите да поставите пода в кухнята с линолеум, тогава знайте, че няма да загубите.

Всичко за отличното представяне на този материал:

Плочки и дърво

Комбинираният секс е станал модерен

  • Линолеумът е практичен и се измива с всеки домакински перилен препарат. Дори след леко мокро почистване, той става напълно чист.
  • Материалът не се страхува от гореща пара и висока влажност.
  • На него никога няма да намерите следа от паднал предмет.
  • Голям избор по отношение на декоративния дизайн, където има монофонични видове и сортове, имитиращи различни естествени материали.
  • Ниската цена, която е важен фактор, влияещ върху избора.
  • Простотата на полагане, която дори и начинаещ може да се справи с ремонтните дейности. И това също е огромен плюс, който засяга разпределения бюджет.

Днес производителите предлагат 3 основни типа линолеум - домакински, полуобработени и търговски. Основната разлика между тях е в класа на покритие. В този случай всеки решава сам какво да избере. Но ние не ви съветваме да плащате прекалено, защото вариантът за домакинството ще се справи перфектно с неговите функции в кухнята. Ако искате да хеджирате, вземете полукомерсиален аналог.

Ако говорим за недостатъците на линолеума, ние отбелязваме само едно - вдлъбнатини на места, където са инсталирани тежки обекти. Може да бъде обзавеждане, хладилник и т.н. Но ако няма да промените ситуацията от дълго време, това вече не е недостатък. Линолеумът ще ви издържи до 30 години.

Керамични плочки

Някои експерти го наричат ​​апотеоза на практичност. И това е така. Но нека да разгледаме неговите характеристики, за да:

Просторна кухня

Дизайн на кухни

  • Това е един от най-трайните подови настилки.
  • Почистване и измиване на плочките може да бъде всеки препарат.
  • Материалът може да издържи не само повишена влажност, но и огромно количество вода. В същото време нищо няма да му се случи.
  • Издръжливостта на външния дизайн през целия живот на устройството.
  • Огромно разнообразие от модели и цветове, използвани като декоративен слой. В тази връзка никой от подовите материали не може да се конкурира с плочки. Днес популярността на плочките е нараснала няколко пъти, а в гамата можете да намерите рафинирани покрития за дърво, благородни метали, кожа и така нататък.

Моля, обърнете внимание! За кухнята е най-добре да се използват керамични плочки с матова или релефна повърхност. Това ще ви спести от падане, ако се появи течност върху пода.

Както при всеки строителен материал, керамичните плочки имат недостатъци:

  1. Високата вероятност, че върху повърхността на плочката ще се появи пукнатина, когато попадне тежък обект, особено метален предмет.
  2. Това е студена основа, която е неудобна ходене бос. Подобен проблем може да бъде разрешен по два начина:
  • Първият е покриването на керамичния под с килим или килим.
  • Вторият - поставете под капака на отоплителната система "топъл под".

Дървени подове

Леки мебели, стени, под

Цветът също е важен

Мнозина вярват, че дървото в кухнята - това не е напълно практично. Разбира се, не подреждайте дървен под. Въпреки че, ако е построен правилно, ще продължи много години. Ние препоръчваме паркет, но не под формата на правоъгълни ламели, но под формата на херпес зостер, които могат да имат различни размери и форми. Това не само е красиво, но и говори за финансовото състояние на собственика на къщата, тъй като такова дървено покритие е скъпо.



Когато избирате паркет, обърнете внимание на дървото. Най-добрият вариант за кухнята са елементите от твърда дървесина. Те са по-трайни и трайни. Ако сте успели да намерите паркет в строителния магазин, изработен от термо-дърво, дори не мислете за него - купете го веднага. Такава дървесина се изсушава при високи температури и става твърда, каменна и много плътна по своята структура. Паркетът, произведен от него, не променя своите параметри на размерите и техническите характеристики нито под въздействието на температурни промени, нито под въздействието на влажност. Водата е такъв отблъскващ паркета, запазвайки своя външен вид непроменен.

Ламиниран паркет

Паркет за по-голямата част от потребителите е мечта и недостъпна реалност. Ето защо, производителите са създали изкуствен борд, много подобен на този материал. В зората на появата си, ламинатът стана истинско откритие. Потребителите започнаха да я купуват като евтина алтернатива на дървения паркет. Нямаше никаква граница на радостта. Но първите модели бързо разочароваха потребителите, защото не можаха да издържат на висока влажност. От него материалът е бил стратифициран и бързо се влошава.

Съвременно оборудване в кухнята

Ламинат - практичен и стилен

Производителите са взели под внимание желанията на клиентите и са се появили водоустойчиви модели, които днес леко издържат на натоварването на влажността. Това е тази опция трябва да се използва на пода на кухнята. Освен това има високо ниво на износоустойчивост. И ако сте решили да създадете уникален интериор в кухнята, което е различно в красотата и естествеността, ламинатът е просто незаменим.

В момента производителите на стомана се отдалечават от традиционния дизайн на панели с имитация под дърво. Днес има опции на пазара, които имитират камък, керамика, метал и т.н. Така че изборът расте, което задоволява потребителите.

Ако говорим за силните страни на ламината, забелязваме неговата топла повърхност, практичност, лекота на монтаж и разумна цена. За недостатъците, които придаваме на невъзможността за възстановяване след пълно наводняване на пода. Ламинатът по този начин се изкривява и ще трябва да се промени.

Бетонни подове

И защо не? Кой каза, че в кухнята не можете да използвате бетонни подове? Сега съществуват технологии, които създават декоративни слоеве върху повърхността на бетона, в красота и практичност, не по-нисък от всеки материал за подови настилки. И ако говорим за кухнята, тогава тази опция може да се нарече идеална.

Бетонният под не реагира на падащи предмети, разляти течности или високи температури. На практика този етаж е вечен. То може да бъде затоплено, ако поставите топла подова система - вода или електричество - в бетонна замазка.

И няколко думи за декорирането на бетонния под. Това се прави с помощта на технология за оцветяване на киселини. Този процес променя повърхността на бетона отвъд разпознаването. С негова помощ можете да получите на пода имитация на мрамор, гранит, шисти, дърво или дори керамични плочки. Както можете да видите, дори тук изборът е доста голям.

корк

Корк под

Това е може би един от най-новите видове покрития

Коркови подове в нашите кухни все още не са оценени. Има мнение, че този мек материал не може да издържа на висока влажност. Но това становище е погрешно, тъй като производителите на коркови покрития значително промениха характеристиките на свойствата на подовия материал, увеличавайки неговата здравина, влага и износоустойчивост. Така че днес е отличен подов материал, който ще се справи с всички натоварвания на пода.

Разбира се, цената на корк е достатъчно висока. Но можете да го използвате в кухнята без проблеми. Трябва да се отбележи мекотата и топлината на такова покритие. Освен това материалът не се гние, защото се обработва със специални разтвори.

Полимерни саморазливни подове

Много рядко днес ще намерите в кухните, а като цяло в хола, този вид подови настилки - твърде скъпо е удоволствие.

Но си заслужава, защото полимерният под има отлични характеристики:

  • Първо, това е необичайна красота. Можете да изберете цвят и шаблон, особено в 3D изображение. И ако решите да подредите такъв етаж в кухнята, знайте, че този елемент ще стане основата за декориране на стаята.
  • На второ място, това е много плоска повърхност.
  • Трето, лекота на грижи. Няма специални инструменти, които се използват за почистване на пода - използвайте обикновени материали.
  • Четвърто, увеличен коефициент на износоустойчивост.

Това означава, че полимерният под има всичко, което отличава качественото покритие.

Заключение по темата

Гланцирано, отразяващо покритие

Бели стени, кафяв под

След като получихте нашата информация, трябва да решите сами какво да покриете с пода в кухнята си. Както можете да видите, има опции и този списък може да бъде попълнен. Но решихме да обърнем внимание на 7 опции. Това са различни покрития, които се различават значително една от друга. Сред тях има естествени материали и изкуствени, с различна структура и структура, начин на производство, цена и начин на полагане.

Да се ​​даде предпочитание на някого ще бъде погрешно. Всеки трябва да реши сам какво да избере. Разбира се, много хора ще ограничат проблема с парите, но ще дадат пример. Ако сте избрали керамична плочка, ще трябва да го затоплите или да го загреете. И това са допълнителни разходи. Ако сте взели паркет, това е твърде скъпо. Ако ламинат, трябва внимателно да се третират критериите за влажност на функционирането на кухнята. Както можете да видите, има много фактори, които трябва да изберете, и всеки ще трябва да вземе под внимание.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Практично подово покритие за кухненски преглед на различните опцииПрактично подово покритие за кухненски преглед на различните опции
Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?Ламинат за кухнята, колкото тази опция настилка?
Възглавници във вътрешността на кухнятаВъзглавници във вътрешността на кухнята
Дизайн завеси за кухня изберете своя собствена версияДизайн завеси за кухня изберете своя собствена версия
Изборът на мебели за кухнята правилноИзборът на мебели за кухнята правилно
Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
Избор на подови настилкиИзбор на подови настилки
Избор на мебели за кухнятаИзбор на мебели за кухнята
Как да изберем мебели за кухнятаКак да изберем мебели за кухнята
Как да изберем правилната кухняКак да изберем правилната кухня
» » За да завърши етажа в кухнята, което е по-добре?
© 2021 BggeHat.com