Как да изберем материала за дъската?

Много собственици смятат, че основата е детайл, който няма много значение. Всъщност това не е напълно вярно. Без первази, стените и подовете няма да изглеждат напълно завършени. Тази лента не само затваря ставите и слотовете (въпреки че това е важно), но ви позволява да направите прехода между стената и подовата настилка по-гладък. До сравнително наскоро потребителят нямаше много избор - подът беше изработен от дърво. Днес пазарът включва и пластини от пластмаса. Коя опция е по-добра?

Разбира се, от естетическа гледна точка никакъв материал не може да съответства на естественото дърво. В допълнение, дървесината се смята за екологично чист материал, издръжлив и издръжлив. Все пак трябва да се има предвид, че за да може такъв подов панел да съответства на неговите първоначални характеристики, той трябва да бъде допълнително обработен със съединения, които го защитават от влага, гниене и появата на гъбички. Това изисква допълнителен труд. Що се отнася до самата инсталация, всичко е просто. Дървеният плот трябва да бъде просто залепен към чиста и суха стена. Трябва да се помни, че такива барове са доста скъпи. Ето защо, тяхната употреба се препоръчва в случай, че на пода е закупен скъпо покритие от естествени дървесина - например парче паркет или висококачествен паркет борда.



Какви са предимствата на пластмасовата перваза? На първо място, това е, разбира се, цената. Освен това се смята, че пластмасовите первази са по-лесни за грижи. Те не се нуждаят от допълнително лечение. Не е нужно да ги шлайфате, импрегнирайте със специални съединения или дори ги боя. В този случай пластмасовите первази се почистват лесно, за това можете да използвате почти всички битови химикали. Инсталирането на тези ленти също е проста. На гърба на продукта има лепяща лента. С негова помощ дъската за перваз е фиксирана към чиста и суха стена.

Какви са недостатъците на пластмасовите первази? По принцип това се дължи на тяхната сила, защото в този показател те са по-ниски от дървените. Що се отнася до дизайна, пластмасовите первази от различна текстура и сянка са на пазара. Това е много важно, тъй като в цвят такива ламели трябва да се комбинират с общата гама на стаята. Това не означава, че те трябва да съответстват на сянката на пода или стените, можете да изберете опция за контраст, ако е в хармония със ситуацията.

Ами и че конкретни блокове да купуват на разумни цени - посетете сайта gbi-glav.ru. Само там ще намерите висококачествени бетонни блокове с бърза доставка.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да нарисувате лигавицата в стаята ефективни методи за защита на дървотоКак да нарисувате лигавицата в стаята ефективни методи за защита на дървото
Какво представлява инженерната плоча? Характеристики, достойнства и начини на оформянеКакво представлява инженерната плоча? Характеристики, достойнства и начини на оформяне
Европол или обикновената дъска за подова настилка какво да изберем?Европол или обикновената дъска за подова настилка какво да изберем?
Слотовете са една от категориите култови развлеченияСлотовете са една от категориите култови развлечения
Изборът на екологично чист материал за декорация на стениИзборът на екологично чист материал за декорация на стени
Как да изберем подово покритие?Как да изберем подово покритие?
Видове метални сайдингВидове метални сайдинг
Какъв вид настилка да избера за детска стая?Какъв вид настилка да избера за детска стая?
Характеристики на ламинатаХарактеристики на ламината
Защита на ключалката срещу счупване с използване на бронирани плочи и бронирани плочиЗащита на ключалката срещу счупване с използване на бронирани плочи и бронирани плочи
» » Как да изберем материала за дъската?
© 2021 BggeHat.com