Видове паркет дъска

Видове паркет дъска

Паркетните плоскости се отнасят за естествени настилки и се състоят от едно парче дърво. Подовата дъска е разделена на два вида, дву- и трислойни. Бордът на двата слоя се нарича "професионален", тъй като процесът на поставяне в доста сложна и изисква високи професионални изпълнители, като за бетонна основа етаж е обезпечен с лепило.

А трислоен дървен материал, съставен от два вида: най-горния слой е направен от твърда дървесина, като дъб, клен или вар, и две по-ниска - иглолистна дървесина, най-често е бор или смърч. Всеки слой е свързан към следващата, така че дървесните влакна са перпендикулярни един спрямо друг, което увеличава силата на всяка дъска и предотвратява деформация.

Панелът за паркет може да се различава в зависимост от производителя. Най-често фабриките за производство на дървени подови настилки произвеждат паркет с долен слой от шперплат. Този паркет е най-евтиният и скоро може да се нуждаете от партида паркет в Москва. Малко по-скъпа дъска с база от MDF, но всъщност нищо не надвишава шперплата и цената му е твърде висока само защото MDF-паркета е новост.



Най-горният слой е не само естетическа функция, но и отговаря за характеристиките на изпълнение на целия етаж, които зависят от дебелината на паркетната плоскост. Различните дебелини на плочите могат да бъдат от 1,5 до 5 мм, което определя колко паркет може да издържи.

Появата на паркета зависи не само от дървесината, от която е изработена, но и от състава на покритието. Най-често се използва лак или масло за тези цели. Подът, покрит с лак, се оказва гладък и гланц, а маслото - по-матово, с ясно видима текстура от дърво на допир. Възможно е също да се закупи паркет, който не е покрит от какъвто и да е състав. Такива плоскости се използват в индивидуални проекти на интериори и се покриват с необходимите вещества, които са вече на мястото на монтаж.

В допълнение към този паркет, производителите могат да предложат еднопластова дъска, която само имитира паркета. Той също така е разделен на два типа - еднопосочен и многопосочен. Първият има аспект и когато се подрежда, създава имитация на дъската, която е била положена в старите времена в хижите. Множествената лента има покритие, имитиращо фрагмент от паркет от няколко дъски.

Животът на всички видове паркетни покрития е 20-25 години в зависимост от режима на работа.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Паркет и описаниеПаркет и описание
Полагане на масивна дъска върху бетонни плочиПолагане на масивна дъска върху бетонни плочи
Бамбукови настилкиБамбукови настилки
ПаркетПаркет
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Дървени подовеДървени подове
» » Видове паркет дъска
© 2021 BggeHat.com