Продукти за паркет

Трудно е да се намери по-подходящ материал за довършване на помещението, отколкото естествено дърво. Паркетът обаче е много скъп. По-демократичният материал е паркет, въпреки че може да струва много приличен размер.

Има три вида дървесина, от които може да се направи паркет. Това са "естества", "селски" и "изберете". Между тях се различават по качеството на работната повърхност - отсъствието или наличието на дефекти, възли, беловина и пукнатини.

Най-популярните дървесни видове за производството на паркетни дъски са дъб и пепел. В същото време, дъбовата дървесина има приятна сянка. Тя може да варира от светлокафяв до тъмно, и въпреки това се отличава с по-леки вени, образуващи мраморен образец. Дървесината от пепел е много по-лека, може да бъде както млечно, така и сиво-кафяво, докато в структурата й влакната се виждат много по-ясно. Що се отнася до експлоатационните характеристики, дъбът се счита за по-устойчив на влага, но пепелта е по-еластичен материал.



Е, ако се интересувате от цената на проект на къща проект - посетете ysdesigninterior.com. Само там е всичко необходимо, за да създадете шик интериорен дизайн във вашия дом.

Паркетна дъска има многопластова и следователно силна структура. В този случай върху всеки от слоевете си ламелите се поставят така, че да са перпендикулярни на долния слой. Най-горният слой на дъската е изработен от по-скъпо дърво, което определя формата на пода. Но вторият слой е изработен от иглолистни дървесни видове, което позволява да се намали себестойността.

В зависимост от дизайна панелът за паркет може да бъде едно-, дву-, три- или четири-лентови. Има и опции за няколко ленти. Това наименование предполага, че горният слой на паркета е залепен от два, три или четири реда ценно дърво. Най-скъпата опция е едностранна дъска, направена от една ламела (дебелината на горната греда е 4-5 мм, а дебелината на средния слой е до 10 мм). Външно, това, между другото, прилича на под от масив от дърво и следователно напълно се вписва във всеки стил - страна, таванско помещение, скандинавски стил. Но се различава от това чрез по-просто оформяне, лесна поддръжка, устойчивост на температурни промени и дори на влага. Една дъска с три ленти е по-скоро парче парче, но е по-малко устойчиво на износване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Дърво от твърдо дърво от кехлибарДърво от твърдо дърво от кехлибар
Паркет и описаниеПаркет и описание
Паркет или Евро-килимПаркет или Евро-килим
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Дъбов блок паркетДъбов блок паркет
ПаркетПаркет
Видовете дърво, използвани за производство на стълби, тяхното сравнениеВидовете дърво, използвани за производство на стълби, тяхното сравнение
Видове дървесина от китайски мебелиВидове дървесина от китайски мебели
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Дървени подовеДървени подове
» » Продукти за паркет
© 2021 BggeHat.com