Предимства на паркет дъска

паркет съветВ продължение на много години основните типове подови настилки са ламинат, линолеум и паркет. Независимо от това, строителните технологии непрекъснато се модернизират и нови и по-съвременни материали се появяват на пазара.

Едно от тях е паркетна дъска, която има много предимства, ви позволява да реализирате различни дизайнерски идеи и решения и също така е по-евтина.

невинност

Сред основните предимства на този материал могат да бъдат подчертани екологосъобразността, издръжливостта и безопасността. Паркетна дъска е изработена от естествена дървесина и не съдържа вредни вещества и химикали, които могат да представляват потенциална заплаха за здравето на наемателите.

За разлика от други алтернативни материали паркетната плоскост е покрита с восъчни масла, които се основават на растителни масла и восък.



Панелът за паркет се импрегнира с тези масла, които проникват в материала няколко милиметра, така че напълно се изключва проникването на влага и разпадането на дървесината. В допълнение, восъкът действа като защита срещу замърсяване, което значително опростява грижата за покритието.

Нефтеният восък придава атрактивен блясък на паркетната дъска и подчертава естествения дървесен цвят, поради което въпреки лекотата на материала, интериорът ще изглежда атрактивен, стилен и скъп. И в случая на цялостно избърсване на защитния слой, не е абсолютно необходимо да се извърши пълна подмяна на покритието, тъй като за да се възстанови неговата привлекателност е достатъчно просто да се приложи нов слой към материала.

дизайн

Дървените подови настилки винаги са били много популярни и търсени за дизайна на екстериора на жилищни помещения, но поради високата им цена на живот, много хора не могат да си ги позволят. Паркет е много достъпна опция за подови настилки, която е в състояние да даде на интериора оригинален дизайн и да го направи по-топъл и по-уютен.

Лесна инсталация

Паркетна дъска се продава в магазини напълно готови, така че няма нужда да се правят предварителни подготвителни работи за полагане на настилката. В този случай технологията за полагане е много проста: първо, материалът се сглобява, след което подът е оставен за един ден, така че подовата настилка е поставена.

трайност

Според характеристиките на своето представяне паркетната плоча значително надвишава аналозите си. Устойчивостта се постига чрез импрегниране с масло-восък, което предпазва дървото от повреда и замърсяване.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на паркет дъска със собствените си ръцеПолагане на паркет дъска със собствените си ръце
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Два прости начина за инсталиране на паркет дъскаДва прости начина за инсталиране на паркет дъска
Къде и как мога да купя масивна дъскаКъде и как мога да купя масивна дъска
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Дъбов блок паркетДъбов блок паркет
Паркет настилкаПаркет настилка
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Дървени подовеДървени подове
Видове паркетВидове паркет
» » Предимства на паркет дъска
© 2021 BggeHat.com