Полагане на паркет парче

Паркет снимкаИзборът на подови настилки е един от най-горещите въпроси. От огромния списък на материалите е необходимо да се комбинират с една издръжливост, издръжливост, работоспособност, красота и същевременно не с астрономическа стойност.

Материалът, който отговаря на всички желания на взискателен клиент, ще бъде паркет. Тя може да бъде разделена на паркет и парче продукти. Полагане на паркет парче могат да бъдат направени както на пода върху дървени трупи, така и на конкретна основа. Ето защо този материал е доста търсен както в частни, така и в административни сгради.

Технология на полагане на парче паркет

Технология на полагане на паркетУдобната работа с материала е ключът към успеха на коректността и красотата на покритието. Технологията на полагане на паркет е съвсем проста. Основните трудности се случват в подготвителния етап и при подготовката на паркета за работа.

Първото нещо, което трябва да направите, преди да поставите паркет дъска е да изравните дъното на стаята. С неравен партер, големи разлики във височини, дупки или натрупване, паркетът ще се деформира. Промяната в положението на една лента спрямо другата ще повреди качеството на покритието и закупеният материал може да бъде изхвърлен. Така че е по-добре да се грижите за подготовката на повърхността незабавно.

Поставете основата с циментова замазка. Дебелината му е около 40 мм. На места, където подът е неравен, замазката може да е по-дебела. За да проверите гладкостта на основата, ще ви трябва ниво или обикновена сграда. Напълнете основата със саморазливни смеси.



Задържането на цимента се извършва 4 дни след полагане. Крайната настройка може да се провери с наличието на обикновен трилитров буркан. След като го инсталирате, с гърлото надолу, на основата, оставете в такава позиция за няколко минути. Ако банката се замъгли, съединителят не се втвърди. Също така е по-добре да добавите пластификатори към разтвора, за еднородна настройка, без да се напуква повърхността.

След полагането на замазката шперплатът се фиксира върху него. Тя едновременно служи като основа за паркет и хидроизолация. Шперплатовите плоскости се полагат с най-малките отпадъци и с превръзката на шевовете.
Директно на шперплат, някои видове лепило, паркет е фиксиран. Преди да купите паркет, трябва да измерите размерите на пода и, в зависимост от получените данни, да закупите паркетни дъски с определен размер.

Закрепването на един паркет помежду си става чрез система шпунт-канал. Той ви позволява да избягвате пукнатини и да фиксирате позицията на ламелите, докато лепилото се втвърди.

След поставянето на лепилото, замазката е замазка между паркетните елементи. Заземената основа е заземена със специална машина за отстраняване на неравностите. След смилането повърхността се лакира. Лакът ще предпази крака от механични ефекти, като му придава по-естетичен вид. След изсъхване на лак паркетът може да бъде използван.

Полагане на паркет върху замазка

Полагане на паркет парчеОсновната опасност от бетонна настилка под паркет е в прекомерна влага от бетон. В края на краищата дървото абсорбира такива излишъци добре, разваля и гние. Също така е важно да се вземат предвид всички условия на сушене на субстрата. При повишена влажност в помещението, при висока или ниска температура или други фактори, които могат да повлияят на смес, е важно да се контролира процеса на сушене.

Под основа на паркета не е препоръчително да се полага топла подова система. Тъй като паркета може да изсъхне и да се спука от топлина. Поставянето на парче паркет върху замазката е добро, тъй като можете да постигнете идеално плоска основа при ниска цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да изберем паркет за домашни съвети и полезни съветиКак да изберем паркет за домашни съвети и полезни съвети
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Паркет и описаниеПаркет и описание
Полагане на масивна дъска върху бетонни плочиПолагане на масивна дъска върху бетонни плочи
ПаркетПаркет
Подготвителни работи преди полагане на мозаечен паркетПодготвителни работи преди полагане на мозаечен паркет
Как да изберем паркет за вашия домКак да изберем паркет за вашия дом
Ремонт на паркетРемонт на паркет
Видове паркетВидове паркет
Маслено покритие за пода и неговите характеристикиМаслено покритие за пода и неговите характеристики
» » Полагане на паркет парче
© 2021 BggeHat.com