Маслено покритие за пода и неговите характеристики

Маслено покритие за пода и неговите характеристики

Днес като защитно покритие за дървен под не само лак, но и масло. Предимствата на този състав са очевидни. Маслото предпазва дървото отвътре (и импрегнатите като "масло-восък" - отвътре и отвън), запазва естествения вид на естественото дърво. Това покритие не се лющене и не се напуква, перфектно толерира всякакви колебания във влажността и температурата. В допълнение, той е антистатичен.

При течове водоотблъскващите свойства на маслото не са по-ниски от лаковото покритие. Същевременно масленият състав може да се нанася върху дървесина с високо съдържание на соли или натурални масла. Тя пада добре, прилага се просто и бързо, докато тя консумира относително малко.



Защитата на маслото се счита за една от най-добрите опции за паркет. В крайна сметка този материал, за разлика от парче парче, се характеризира с многопластова структура. В този случай, ако парчето дебелина на паркета на така наречения полезен слой е 7 мм, тогава в паркетната плоскост дебелината на горния слой е 4 мм (под него вече са иглолистните видове). По този начин продължителността на работа на паркета зависи от състоянието на горния слой и е достатъчно тънка. Така че, при възстановяването на парче парче регенерирането е възможно. Разбира се, заедно с останалата част от лак, също се отстраняват около 0,5 мм от полезния слой, но за паркет парче не е въпрос на принцип. С паркетна дъска тази процедура е невъзможна поради малката дебелина. Маслото не трябва да се отстранява. И полирането не се изисква тук. Просто трябва да търкате маслената композиция отново в подовата повърхност, за да актуализирате защитното покритие и да му придадете оригинален вид.

Дали масло има недостатъци? По принцип те са свързани с необходимостта от редовна грижа за повърхностите, третирани от тях. Освен това масленото покритие трябва да се актуализира доста често (поне на всеки две години). Трябва също така да се отбележи, че ако защитният слой веднага се влоши по време на покритието с лак, тогава самата дървесина с маслено покритие и масло и слой от ценно дърво износване в същото време, което е доста сериозен недостатък. Тази липса е лишена от покритие с масло-восък, защото восъкът предпазва дървото отвън.

Е, ако се нуждаете от почистване след ремонт, почистване след строителство - посетете сайта uborka-kvartir63.ru. Там ще намерите квалифицирани почистващи дейности за почистване във всяка стая.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Импрегнация за дърво и дървоИмпрегнация за дърво и дърво
Как да изберем паркет дъскаКак да изберем паркет дъска
Тогава да покриеш дървен подТогава да покриеш дървен под
Почистване на паркетПочистване на паркет
Боя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на подаБоя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на пода
За да покрием дървен под, ние избираме конструкция със защитни свойстваЗа да покрием дървен под, ние избираме конструкция със защитни свойства
Маслото за двутактови двигатели с въздушно охлажданеМаслото за двутактови двигатели с въздушно охлаждане
Тониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стаяТониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стая
Дървен паркет в банятаДървен паркет в банята
Масивна настилка от дървоМасивна настилка от дърво
» » Маслено покритие за пода и неговите характеристики
© 2021 BggeHat.com