Тониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стая

Съвременните тенденции в дизайна на помещения като правило имат обща черта - съчетават практическите и естетическите функции на всички компоненти на интериора в един цялостен и хармоничен състав. Един от основните му елементи е подовото покритие. Тя трябва да бъде красива и висококачествена и в идеалния случай да се впише в стилното решение на стаята.

Модерният пазар на настилки предлага разнообразие от материали за подови настилки. Един от традиционните материали, които не губят популярността си, са мейсторните плочи. Тя е практична и издръжлива. И използването на такива табла, предлагани от meister.com.ua, ще даде на интериора индивидуалност, ще го направи луксозен.

Напоследък работата по оцветяването на паркета е станала популярна. Технологията се състои в нанасяне на специални бои и цветни масла върху паркета. Тониращ паркет е интересен за неговите свойства: той ви позволява да актуализирате паркета, променяте сянката му, фокусирайте се върху естественото дърво, скривате дефекти по повърхността на паркета.

Процесът на оцветяване на паркет не е лесен. Ето защо е по-добре да я поверите на опитни специалисти. Ако имате желание да се справите сами, ще трябва да се справите подробно с технологията на поведението си.

За да предотвратите проблеми с паркета, трябва да следвате прости правила:

Необходимо е да се вземат под внимание дървесните видове, от които се прави паркетно покритие. Това е важно за правилната подготовка.

Изборът на оцветяващ състав трябва да отговаря на изискванията на GOST.

За качествено приложение на тонизиращия състав работата за неговото приложение трябва да се извърши правилно.



Процесът на тонизиращ паркет

Първо, паркетните паркети са плетени и полирани. За тази цел използвайте абразивни агенти. Като правило това е шкурка с различна степен на зрелост. Ако лаенето не се извърши правилно, върху повърхността на паркета може да се появят дълбоки драскотини, които трудно могат да бъдат отстранени с помощта на конвенционално шлайфане.

След почистване на паркета от прах и мръсотия, можете да започнете да прилагате тонизиращ състав. Тази процедура може да се извърши по следните начини:

Първият метод е прилагането на специален тонизиращ състав върху паркетната повърхност, която включва няколко компонента. Фиксира се с полиуретанова импрегнация. Прилага се върху няколко топки от лак. Резултатът е благороден цвят на паркета. Използването на този метод прави възможно подобряването на устойчивостта на износване на паркетно покритие.

Вторият метод се състои в нанасяне върху повърхността на няколко слоя лак, смесени с боята. Предимството на този метод е създаването на дълбоки и богати цветови нюанси.

Когато прилагате тонизиращо съединение, не забравяйте, че той бързо изсъхва. Затова не оставайте прекалено дълго във всяка област.

Ако сте уморени от стария паркет и искате да направите бележка за свежест във вътрешността на вашия дом, опитайте се да го направите с тонизиране. Резултатът няма да ви разочарова!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Видове подови настилкиВидове подови настилки
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Какъв трябва да бъде изборът на подови покритияКакъв трябва да бъде изборът на подови покрития
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Паркет за къщатаПаркет за къщата
Бамбукови настилкиБамбукови настилки
ПаркетПаркет
Ремонт на паркетРемонт на паркет
Инструменти за плетене на паркет в къщиИнструменти за плетене на паркет в къщи
Маслено покритие за пода и неговите характеристикиМаслено покритие за пода и неговите характеристики
» » Тониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стая
© 2021 BggeHat.com