Тонизиращи съвети за паркет

Тонизиращият паркет е чудесен начин не само да настрои цвета и стила на пода, но и инструмент за значителни промени в интериора в дадена стая. В същото време е възможно да се направят такива промени с малки разходи, тъй като оцветяването на паркета е евтино.

Тонирането на паркета се прави с помощта на специални масла, лакове от различни цветове и специално оцветяване. Маслото е необходимо за образуването на приятна визуална сянка и придаване на елегантност. В допълнение, маслото предпазва дървения паркет от въздействието на негативните външни фактори и значително увеличава експлоатационния срок на паркета. Абсолютната екологична безопасност трябва да се разглежда сред предимствата на маслата. Това масло, когато се нанася върху покритието, прониква дълбоко в дървото, така че неговото отстраняване от повърхността просто не е възможно. Ако тонизирането се извършва с масло, то вече няма да е възможно да се лакира.

Цветният лак за тонизиращ паркет е удобен, тъй като паркетът може да бъде допълнително лакиран, за да се промени сянката. Цветното насищане в същото време се променя много просто - броят на приложените слоеве. Колкото повече слоеве - толкова по-висока е интензивността. В допълнение, лаковото покритие увеличава живота на покритието и осигурява защита от отрицателни външни влияния. Предимството на лак е възможността за възстановяване на покритието след абразирането му.



Използването на петно ​​върху оцветяване на паркет помага да се запази текстурата на дървото, ефективно подчертаване на модела и осигуряване на богат цвят. Оцветяването, за разлика от лак, прониква дълбоко в порите на материала, като подчертава естествеността на модела. Недостатъкът на използването на петна за тонизиране на паркета може да се нарече неравномерна абсорбция на дървесния състав. Порестата дървесина се подлага на оцветяване повече, а гъстата структура поема по-малко петна и остава по-лека.

Основното нещо, което не трябва да забравяте, когато цвят на паркет - процедурата се препоръчва след всички довършителни и ремонтни работи в стаята, с изключение на, може би, най-деликатните. В противен случай дървото може да бъде повредено, надраскано и т.н. Поради това е по-добре да се извършват всички основни "мръсни" видове работа преди тонизиране. Преди да приложите формулата, най-добре е да я пробвате върху отделна подобна покриваща плака. Важно е да се разбере, че цветът на подовата настилка зависи от първоначалния цвят и текстура на дървото, както и от степента на смилане на паркетната повърхност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Полагане на паркет парчеПолагане на паркет парче
Тониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стаяТониращият паркет е оригиналното решение за дизайна на вашата стая
Избелването е нов начин за възстановяване на паркетаИзбелването е нов начин за възстановяване на паркета
Паркет и описаниеПаркет и описание
Как да ремонтирате паркета самостоятелноКак да ремонтирате паркета самостоятелно
Паркет за къщатаПаркет за къщата
ПаркетПаркет
Ремонт на паркетРемонт на паркет
Инструменти за плетене на паркет в къщиИнструменти за плетене на паркет в къщи
Маслено покритие за пода и неговите характеристикиМаслено покритие за пода и неговите характеристики
» » Тонизиращи съвети за паркет
© 2021 BggeHat.com