Дървен паркет в банята

Дървен под в банята

Дървото изглежда красиво във всяка стая, включително банята. Разбира се, цените за това покритие са много по-високи от средните. Освен това мнозина смятат, че дървените подове са непрактично решение за банята, защото буквално всеки знае, че дървото е пропусклив материал и е склонно да се разпадне с продължително излагане на влага.

Въпреки това, съвременният пазар за довършителни материали днес предлага и дървесни видове, които имат високи водоотблъскващи свойства. Най-често срещаната порода от този вид е лиственица. За украса етажите в баня като може да се използва не твърде голяма площ и екзотични породи дървета, дървен материал, който е наситен с етерни масла, което предотвратява неговото разпадане и деформация, когато са изложени на влага.

Много популярни настилки, изработени от тиково дърво. Като основата на дъбовия плот използвайте специален водоустойчив шперплат, известен като борда на кораба, който прави възможно поставянето на тиковата дъска директно върху бетонната замазка. Фиксирайте го с полиуретаново лепило.

Устройството на дървен под на баня: съвет



За обработката на фуги се препоръчва използването на специален уплътнител, използван в корабостроенето, който осигурява отлична адхезия дори към маслени иглолистни дървесни видове. И накрая, сухите подове са полирани и покрити в два или три слоя с безцветен лак. Необходимо е да се избере лак, който не съдържа органични разтворители, което сериозно намалява водоотблъскващите свойства на дървото.

Като материал за пода се препоръчва дъска от лиственица. Този вид дърво е различно изключително силен, изключително устойчив на износване и не пропуска влага, което го прави популярен с един етаж в бани, бани и други помещения с висока влажност. Съвсем наскоро се появи нов вид материал, като термично обработено дърво. Такова дърво се обработва от прегрята пара при високо налягане. В резултат на това разлагат полизахариди, съдържащи се в дървото, които са разплод основания за бактерии и гъбички, и намаляват способността на дърво да абсорбира вода. Срокът на експлоатация на топлинно обработената дървесина се увеличава с около двадесет пъти.

Завършването на пода на банята няма да бъде проблем - пазарът предлага разнообразие от различни материали. Остава само да избираме какво изглежда оптимално.

Е, тук ще намерите най-добрите мебели от Италия за цялата къща и баня. Само на сайта neopoliscasa.ru ще Ви предложим голям асортимент от мебели с бърза доставка и разумни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Керамични плочки за баня в селски стилКерамични плочки за баня в селски стил
Покривало за подове, тествано от вековеПокривало за подове, тествано от векове
Как да изберем паркет за домашни съвети и полезни съветиКак да изберем паркет за домашни съвети и полезни съвети
Характеристики на плочката от лиственицаХарактеристики на плочката от лиственица
Сравнение на иглолистната и широколистната дървесинаСравнение на иглолистната и широколистната дървесина
Правилен материал за строителни материали за дървена баняПравилен материал за строителни материали за дървена баня
Дъбов блок паркетДъбов блок паркет
Дървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материалДървени бани до ключ от ламиниран фурнир дървен материал
Какви са вратите за банята и тоалетната?Какви са вратите за банята и тоалетната?
Видовете дърво, използвани за производство на стълби, тяхното сравнениеВидовете дърво, използвани за производство на стълби, тяхното сравнение
» » Дървен паркет в банята
© 2021 BggeHat.com