Как да изберем лак за пода?

Най-популярният тип защитно покритие за дървени подове (включително паркет) е лакът. Той защитава материала от най-разрушителните влияния на околната среда. Но за да може слоят да запази своите експлоатационни характеристики за дълго време, е необходимо внимателно да се избере лак, като се вземат предвид много фактори.

Всички състави за лакове могат да бъдат разделени на две групи: на водна основа и на органични разтворители. Лаковете на водна основа отговарят по-добре на изискванията за екологична безопасност, поради което в жилищните помещения често се използват покрития от този тип. Тази група може да бъде разделена на няколко типа - например акрилат, акрил, полиуретан, както и техните комбинации. Много експерти смятат, че полиуретановите лакове са най-модерните и най-важното - най-устойчиви на абразия.

Всеки състав на лак има редица предимства. Първо, това е устойчивост на износване, и второ, това е надеждна защита срещу замърсяване и проникване на влага в дървото. В допълнение, такова покритие успешно се съпротивлява на почти всички химически и механични влияния. Също така трябва да се отбележи, че лекият слой на лак може лесно да бъде обновен.



Е, ако се интересувате от продажбата на винилни сайдинги в Москва, посетете american-siding.ru. Само там ще намерите качествена винилна сайдинг на разумна цена.

За най-надеждна защита на пода се препоръчва да се избере система "грунд-лак" (разбира се, грундът трябва да бъде избран така, че да е съвместим с лак). Задачата на почвата е да осигури адхезия на лак и дърво. Освен това, тя помага да се постигне желания нюанс.

Много зависи и от вида на самата дървесина. Традиционните дъбови подове са подходящи за всякакви грундове и лакове. Но грандиозният екзотик обикновено е по-капризен. Някои скали (напр. Merbau) съдържат соли. Ако някаква течност стигне до такава повърхност, тя може да промени цвета си в по-лека. В допълнение, развод може да се случи на такъв дървен материал. Следователно грундове и лакове на водна основа не са подходящи за тях, оптималният избор ще бъде състава върху разтворителя. В допълнение, водните лакове не са подходящи за дървесина, съдържаща голямо количество масло (например маслини). В този случай се препоръчва да се избере грунд върху разтворител и само тогава лак на водна основа може да се постави отгоре - само тогава той ще формира надеждно защитно покритие.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Паркет лак - ние избираме лак за паркетПаркет лак - ние избираме лак за паркет
Корк подбор лак и правилата за кандидатстване, подробно описание на процесаКорк подбор лак и правилата за кандидатстване, подробно описание на процеса
Полиуретанов лак за пода най-добрите марки, правила за прилагане на дървесина и бетонна основаПолиуретанов лак за пода най-добрите марки, правила за прилагане на дървесина и бетонна основа
Избираме какво да покрием с дървения под в къщатаИзбираме какво да покрием с дървения под в къщата
Какво лак за паркет да избере за защита на покритие?Какво лак за паркет да избере за защита на покритие?
Акрилна, гума, епоксидна и полиуретанова боя за бетон, която е по-добра?Акрилна, гума, епоксидна и полиуретанова боя за бетон, която е по-добра?
Изберете полиуретанов лак за под, дърво или бетонИзберете полиуретанов лак за под, дърво или бетон
Коя боя за дърво е по-добраКоя боя за дърво е по-добра
Как да покриете дървен под с лакКак да покриете дървен под с лак
Боя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на подаБоя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на пода
» » Как да изберем лак за пода?
© 2021 BggeHat.com