Лакове за под

Лаковете са един от компонентите на боята и лаковото покритие. В Европа бели и боядисани бои, използвани за защита на повърхности, направени от метал и на минерална основа, също е обичайно да се говори за група лакове.

Подобно на много други видове бои, лаковете могат да бъдат еднокомпонентни и двукомпонентни. В състава на двукомпонентни, в допълнение към основното вещество, обикновено влизат втвърдители. Също така лаковете могат да се произвеждат на водна основа и на органични разтворители. От тях първите са по-екологосъобразни, докато последните са токсични, пожароопасни и изискват допълнителни средства за защита на художника при работа.

Лаковете могат да бъдат разделени на няколко групи в зависимост от вида на повърхността, която ще се покрие. Паркетен лак се използва за обработка на дървени изделия - мебели, врати, подове. лакове за лодки са трайни, устойчивост на атмосферни влияния, е широко използван за покриване на ландшафта обекти, корпуси на яхти - тези повърхности, които са подложени на активното вещество във вода, вятър и слънчева светлина. Специална група са универсалните лакове, които могат да се използват за дървени изделия в и извън помещенията.



Основната функция на лак е защита. Еднокомпонентната боя, нанесена върху повърхността, не е силна и е чувствителна на драскотини и абразия. Двукомпонентната боя вече съдържа частици, които, когато се движат по повърхността, образуват защитен гланцов слой, подобен на силата на лак. Еднокомпонентните не притежават такава защита и изискват покритие с допълнителен слой лак. Допълнителна функция е декоративна. Лаковата повърхност има равен, красив блясък, прозрачна и подчертава естествената красота на използваните материали - дърво, камък и др.

Методите за нанасяне на лак са различни. Можете да използвате четки, ролки или пистолет за пръскане. Нормално текстура лак обикновено е по-тънък от цвета, а има голяма скорост на сушене, така че използвайте лак върху вертикални повърхности и джанти да бъдат боядисани обект трябва да бъде точно и бързо, или пък има зацапвания - грозна вълна и пускане на повърхността.

Някои сортове лак могат да бъдат не само лъскави, но полу-лъскави и полу-матови. Обикновено информацията за гланливостта, както и целта за нанасяне на всеки конкретен лак, са посочени на етикета на кутията.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Корк подбор лак и правилата за кандидатстване, подробно описание на процесаКорк подбор лак и правилата за кандидатстване, подробно описание на процеса
Полиуретанов лак за пода най-добрите марки, правила за прилагане на дървесина и бетонна основаПолиуретанов лак за пода най-добрите марки, правила за прилагане на дървесина и бетонна основа
Избираме какво да покрием с дървения под в къщатаИзбираме какво да покрием с дървения под в къщата
Какво лак за паркет да избере за защита на покритие?Какво лак за паркет да избере за защита на покритие?
Изберете полиуретанов лак за под, дърво или бетонИзберете полиуретанов лак за под, дърво или бетон
Коя боя за дърво е по-добраКоя боя за дърво е по-добра
Как да покриете дървен под с лакКак да покриете дървен под с лак
Боя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на подаБоя за дървени подове, ние избираме бои и лакове за оцветяване на пода
Какво да се покрие лигавицата вътре в къщата означава и технология на тяхното приложениеКакво да се покрие лигавицата вътре в къщата означава и технология на тяхното приложение
Етапи за лакиране на дърво и правила за нанасяне на лакЕтапи за лакиране на дърво и правила за нанасяне на лак
» » Лакове за под
© 2021 BggeHat.com