Избор на защитни съединения за дърво и мебели

Когато говорим за защитни съединения за дърво, лаковете идват на ум най-често. Съществува обаче още един клас материали - лазур, който също защитава повърхността на дървото от атмосферни валежи и ултравиолетови лъчи, подчертавайки красивата текстура на този материал.

Предвид гамата от такива продукти, трябва да се отбележи, че те са разделени на две големи групи - лакове за вътрешна работа и за външна употреба. Първите се характеризират с по-висока степен на екологична безопасност, както и висока устойчивост на абразия. Последните обикновено се произвеждат на органична база и създават покритие, характеризиращо се с висока якост и еластичност, което предпазва дървото от каквито и да е влага и температурни колебания.

Лазурът често се нарича покривен състав. Те се различават прозрачност, която ви позволява да запазите текстурата на дървото. Такива инструменти често се използват за защита на нови, по-рано непроменени повърхности. В сравнение със стандартните бои, защитните свойства на лазурата са много по-високи. Броят на оцветяващите пигменти в тях е незначителен и това гарантира добра абсорбция на състава. В допълнение към тези агенти обикновено се прибавят специални средства, за да се предотврати развитието на мухъл и гниене на материала. За използване на открито се препоръчва да се избират лазури с тъмни тонове, тъй като те по-добре маскират последващото избледняване на дървото. Срокът на експлоатация на такъв състав е 3-4 години, което е средно 1-2 години по-дълго, отколкото при светъл лазур.



За защита на дървото се използват различни импрегнации. По този начин, инсектицидните състави разрушават ларвите на насекомите и предотвратяват появяването им. Такива продукти се произвеждат на база алкид или вода. Последните служат предимно за временно съхранение на дървесина, тъй като срокът им на валидност е само една година. Но инсектицидните разтвори на алкидна основа работят много по-дълго.

За борба с гъбичните заболявания са предназначени фунгицидни разтвори, които произвеждат на основата на бял спирт или вода. Последните се считат за по-евтини и екологосъобразни, но евентуално измити от дърво. Препаратите на базата на бял дух проникват много по-дълбоко. И че дървото не е било подложено на гъбична загуба, дезинфекционните разтвори се прилагат допълнително.

Е, като посетите https://redlight.com.ua/cat/stoly/computer, ще намерите най-добрите компютърни таблици на разумна цена. Само там има най-добрите мебели с бърза доставка и гаранции за качество.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Импрегнация за дърво и дървоИмпрегнация за дърво и дърво
Антисептични правила за класификация и подбор на дървесината за подготовкатаАнтисептични правила за класификация и подбор на дървесината за подготовката
Какво лак за паркет да избере за защита на покритие?Какво лак за паркет да избере за защита на покритие?
Изберете полиуретанов лак за под, дърво или бетонИзберете полиуретанов лак за под, дърво или бетон
Коя боя за дърво е по-добраКоя боя за дърво е по-добра
Какво да се покрие лигавицата вътре в къщата означава и технология на тяхното приложениеКакво да се покрие лигавицата вътре в къщата означава и технология на тяхното приложение
Olive Oxol за защита на дървесните продукти от външни факториOlive Oxol за защита на дървесните продукти от външни фактори
Средства за защита на дървесината от външно влияниеСредства за защита на дървесината от външно влияние
Къщи от дървоКъщи от дърво
Ремонт на мебели от дървени елементи и рисковеРемонт на мебели от дървени елементи и рискове
» » Избор на защитни съединения за дърво и мебели
© 2021 BggeHat.com