Защитни бани и сауни

Защитни състави за баня и сауна: характеристиките на избораДнес много собственици на частни къщи обикновено организират руска баня или финландска сауна на своя сайт. Традиционно такива помещения са завършени с дърво и за тази цел обикновено се използва дърво с ниска плътност (например елша, аспий, липа, бреза). Това се дължи на факта, че топлопроводимостта на такъв материал е по-ниска, а за парна баня е важно, тъй като спомага за създаването на по-удобни условия. Но иглолистните видове не се използват за завършване на такива помещения, защото смърчът и борът могат да се нагорещят при нагряване, което не само зацапва кожата, но може да изгори доста лошо.

Както знаете, парната баня е стая с изключително високи температури и влажност. В такава стая дървото на кожата, което е постоянно податливо на такива фактори, може да се изкриви, да се спука, да потъмнее. В особено тежки случаи на дъските могат да се появят гъбички и мухъл. За да се избегнат тези проблеми, за дърво се използват специални защитни съединения. От тази гледна точка обаче има опоненти, които твърдят, че ако бъдат правилно проектирани и експлоатирани такива проблеми просто няма да се случат. Това твърдение е вярно само отчасти - само за случаите, когато парната баня рядко се използва или когато е възможно да се променя кожата на всеки няколко години.

В края на краищата, по стените и тавана на парната баня има петна от ефекта на водата, от ароматни масла, на пейките там може да изглеждат грозни петна от изпотяваната пот. Трудно е да се премахнат тези почви, понякога е възможно да се направи това с помощта на повърхностно захващане.



Ето защо, експертите съветват все пак да поставите защитна боя и лак, когато избирате кой трябва да бъдете особено внимателни. Използването на състав, който не е подходящ за такива произведения, може само да влоши ситуацията. Уверете се, че покритието е предназначено за място с висока влажност, че може да издържи на високи температури и пара. Важно е, че съставът (например акрилен лак) образуват силен и красив филм, който не съдържа алгициди и фунгициди - в противен случай ще го дишате. Някои от тях се използват за стени, други - само за подове (най-често това не са дори лакове, а специални импрегнации, предназначени за големи натоварвания и предотвратяване на напукване на дървото).

Е, за да купите малък товарен асансьор, за да купите за вашия дом - посетете сайта platform-master.ru. Само там ще намерите висококачествени и евтини асансьори за високи сгради на достъпни цени.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Печка за саунаПечка за сауна
Електрически сауниЕлектрически сауни
Проекти и строителство на руската баняПроекти и строителство на руската баня
Изработване на метли за ванаИзработване на метли за вана
Къща на вана от бар най-добрите проекти и възможни вариантиКъща на вана от бар най-добрите проекти и възможни варианти
Проекти и оформление на сауната 5х5Проекти и оформление на сауната 5х5
Направи си сам изграждане на саунаНаправи си сам изграждане на сауна
Сравнение на иглолистната и широколистната дървесинаСравнение на иглолистната и широколистната дървесина
Характеристики на банятаХарактеристики на банята
Правилен материал за строителни материали за дървена баняПравилен материал за строителни материали за дървена баня
» » Защитни бани и сауни
© 2021 BggeHat.com