Какъв вид облицовка за баня е по-добре за избора на материал за облицовка на парна баня

Разбира се, най-добре е да оставите баницата отрязана от дневник или дневник, както е, но ако сте го направили от тухли или други строителни блокове, трябва да направите кожа. И дървени стени, за да се предпази от влага няма да навреди. Ето защо много от тях традиционно използват подплатата като универсален материал.

Защо просто подплата - помислете за предимствата на такава кожа

Първоначално това е евтин материал, който почиства стените на вагоните, включително стока, но с течение на времето естествения лигавицата на дървесината започна да намерите декоративни. Днес тя вече е доста популярна за външна и вътрешна украса на къщата и е идеална и за жилищни помещения, например мансарда. Използвана облицовка и за одърляването е сдвоено, Тъй като, за разлика от облицовката от камък, има по-добра топлоизолация и освен това не оставя изгаряния, когато повърхностите се нагряват силно. И, разбира се, той е екологичен материал, особено ако не бяха приложени различни импрегнации.

Какъв вид пансион за баня е по-добър - ние избираме материала за обшивката на парната стая

Освен това има още няколко причини, поради които е целесъобразно да се избере видът обвивка, която се разглежда. Например, цената на лигавицата може да бъде приписана на бюджета и на средното ниво, в зависимост от сорта. Въпреки че, например, клас "Евро" има достатъчно високи цени, които също са повлияни от марката. Значително предимство е огромният избор на различни породи, от които сега се извършва облицовка. Това означава, че стените в крайна сметка могат да станат златисти, бели или дори червеникави. И, разбира се, стените ще "дишат", т.е. с такова покритие, термос ефектът няма да се появи.

Какъв вид дървесина да избере - видове и сортове от нарязан дървен материал

Ако искате да тапирате чифт облицовки, си струва да обърнете внимание на вида дърво, от което се произвеждат. Фактът, че парната баня е с много високо ниво на влажност, и се препоръчва използването на материали, които са устойчиви на постоянното въздействие на влагата. Не забравяйте обаче за топлината. Така, например, борови класове перфектно издържат на продължителен контакт с вода, а след нагряването започват да разпредели смола, която може да доведе до дискомфорт и изгаряния. Ето защо ние ще подхождаме внимателно към избора на лигавицата.

За панелните панели обикновено се използват бор, лиственица, трепетлика, липа, елша, както и по-скъпи марки кедър, ясен и дъб. Използват се и чужди породи дървета, като например Hemlock, много напомнящи за качествата на домашния ни дъб. Произведени редят за баня и габър и смърч, обаче, за втори парата не се използва само за душа или в съблекалнята като бор. Причината, която споменахме по-рано, е прекомерното съдържание на смола в структурата на дървесните влакна.Какъв вид пансион за баня е по-добър - ние избираме материала за обшивката на парната стая

Също така имайте предвид, на различни степени на дървен материал от ниско, определени от буквите от латинската азбука В и С, до по-високо качество, с писмо А. са отбелязани Въпреки това все още е най-високата, а това означава, че или числото 0 или думата "Екстра". Отделно, можем да споменем "euvertrake", който се различава само в по-изразен канал и трън. Подробности за подходящи материали: ниски оценки може да съдържа определен брой възли, най-високата оценка на не повече от 1-2 в отсъствието на основната нишка, и Екстра трябва да е идеално гладка, равномерна текстура.

Ламелни панели - естествено златно дърво

Може би това е най-добрият вариант, който може да бъде избран от съществуващите. Това дърво е много ароматно, съдържа етерични масла, които се отличават от много дълго време, дори след десетилетие в парната баня ще има приятен аромат. За цялата хомогенност и гладкост (след обработка) структурата на вар близо до повърхността има ниска плътност. Поради това във вътрешността на влакната се съхранява въздух, което предотвратява прекомерното им нагряване.

Какъв вид пансион за баня е по-добър - ние избираме материала за обшивката на парната стая

Едно от предимствата на липата е нейната висока устойчивост към влага. Дори при постоянен контакт с влага, дървото не гние и запазва вродения си златист цвят. Цветът не се влияе от резки температурни промени, до максимално възможното за парната баня. Друго плюс от дърво е, че след изсъхване след дълъг престой във влажна среда, липата не се напуква. И, разбира се, си струва да се отбележи високата сила на материала.

Aspen - здравословен дух в банята

Свойствата на този дървен материал, подобни на свойствата на вар, т.е. панели със силно нагряване на въздуха не стават гореща, и по този начин влагата не оказва влияние върху летви. И точно като без да се повредите на себе си аспийк изсъхва след насищане с влага, без деформации и пукнатини. Освен това, в допълнение към качественото покритие, вие получавате източник на етерични масла, които, като липата, насищат въздуха в продължение на много години. Вярно е, че миризмата няма да бъде отпускаща мед сладка, но горчива, ободряваща.

Какъв вид пансион за баня е по-добър - ние избираме материала за обшивката на парната стая

Все пак, трябва да се помни, че този материал е по-близо до бюджетния клас и в резултат на това, когато се произвеждат, дефекти често се появяват на повърхността на панелите. За брака може да се отдаде твърде голям брой възли, които се извършват дори на лигавицата с високи оценки. Също така е възможно да се сблъскаме с образуването на смола от дълбочината на влакнестата структура върху повърхността на изходите, което също се счита за брак. Самата дървесина е изключително здрава, не чуплива, след обработка е много приятна на допир.

Alder - богат завършек за парната баня

Това облицоване е много по-скъпо от липата или аспина, поради това, че панелите, изработени от такава дървесина, имат много високо качество. Чрез обработка е възможно да се постигне идеална гладкост на повърхностите и почти лъскав блясък. Освен това, колкото по-дълго облицовката на такава дървесина служи, толкова по-силен става цветът й. В допълнение, ельото се характеризира с характерния си аромат, леко наподобяващ букет от подправен коняк.



Какъв вид пансион за баня е по-добър - ние избираме материала за обшивката на парната стая

Въпреки това, както ще изглежда като облицовка на ельо, зависи от производителя, защото дори и без полиране на текстурата на дървото е много красива. И това, което е друго предимство, на панелите рядко се срещат възли. Въпреки това, по отношение на геометрията, често има брак, т.е. е доста трудно да се намерят абсолютно прави дърворезби. Поради тази причина това дърво не е много популярно. Но ако изборът е направен в полза на елша, той ще продължи много години и качеството на покритието няма да се влоши, въпреки температурните промени и постоянната влажност.

Лиственица: Дълголетието на дървото не е мит

Панелите, изработени от това дърво, са много плътни и поради това имат значително тегло в сравнение със същата липа. Това в известен смисъл увеличава разходите за транспортиране на материала, ако товарният превозвач плаща за теглото. Въпреки това, дървесината има всички качества за сауната. Това е устойчивост на влага, а влагата в панела почти не се абсорбира, което означава, че те не набъбват след продължителен контакт с вода. След изсъхване панелите не се раздробяват и не се пукат.

Какъв вид пансион за баня е по-добър - ние избираме материала за обшивката на парната стая

Структурата на лиственицата дърво е наситена с антиоксиданти, благодарение на които материалът запазва свойствата си в продължение на много години. Въпреки това, по отношение на механичните повреди, панелите са много уязвими, тъй като лесно се счупят от силно удара. Това усложнява обработката, което на свой ред влияе върху цената на обшивката, доста висока в сравнение с другите породи. Въпреки това, лиственицата все още е доста популярна, защото на много красив модел на фибри секции и наситени кехлибарен цвят.

Кедър - когато финалът наистина струва цената

Този вид дърво расте далеч отвсякъде, например в Русия истинската кедрова гора може да се намери само надалеч в Сибир. И тази порода често се бърка с боровия бор, който не е годен за довършване на парната баня поради високата си съпротива. Но ако можете да намерите подплата от желаното дърво, което може да бъде разпознато от червеникаво-розовия цвят, парната баня ще изглежда луксозна. И това няма да бъде шоу, но просто красиво покритие. В допълнение към естетиката, кедърът ще осигури парна баня с жив лечебен въздух, благодарение на етеричните масла, които имат бактерицидни свойства.

Какъв вид пансион за баня е по-добър - ние избираме материала за обшивката на парната стая

Що се отнася до характеристиките, кедровите панели винаги имат идеална геометрия, благодарение на пластмасовата структура, която може лесно да бъде обработена. По същата причина, при сглобяване хребети редят много здраво част от каналите, като резултат ще получите идеално гладка повърхност без недостатъци и пукнатини. Кедърът е много издръжлив и служи дълго време без пукнатини, дори при честа експозиция и последващо сушене.

Дъбът е вечно дърво

Това, което отличава облицовката от това дърво от всички останали, е цената. Наистина е много висока, може би дори повече от кедър. Въпреки това, облицовката на такава дървесина се предоставя на повече от едно поколение собственици на сауни. Якостта на дъбовите панели е много голяма, трудно е да се абсорбира влагата, да не се чупят, когато са изсушени, и трудно могат да се повредят с механично действие. Това е рафт в парната баня Това дърво няма да се счупи дори под много голяма маса от няколко души.Какъв вид пансион за баня е по-добър - ние избираме материала за обшивката на парната стая

Ако не си спомните цената, основният недостатък на облицовката от дъб е сложността на нейната обработка, поради голямата твърдост. В допълнение, самите панели са доста тежки, което прави транспорта им по-скъп и усложнява завършването на парната стая. Но накрая банята ще бъде много уютна: красив цвят на лигавицата от тъмно пепел до шоколад, изразителен образец на повърхността.

Как да не се заблуждаваме - изборът на профила на панелите за кожа

Не много хора знаят, че за парни бани или дори просто стаи с високо ниво на влажност, не е подходящ всеки тип облицовка. Съществуват няколко фактора на формата на този материал, които се различават в профилните контури. И сред тях има и се подплата, има някои присъщи само да я геометрия - по-ръбат скосяване близо до острието, което прави по шевовете ясно различими. Има и отделна версия с заоблена скоба, наречена Softline.

Какъв вид пансион за баня е по-добър - ние избираме материала за обшивката на парната стая

За двойката се препоръчва да се постави облицовка с надлъжни вентилационни отвори на задната страна. Такива канали се правят срещу образуването на кондензация и възникването на вътрешно натоварване в дървото.

Мнозина предпочитат облицовка от типа "спокойствие", в която почти липсва скосяването в близост до шипа. След монтажа се получава гладка повърхност с почти незабележими шевове. Landhouse има на предната повърхност образна лента, поради която е доста скъпа и не е много подходяща за парна баня, с изключение на декорацията на отделни секции от стени. Блок къща имитира цилиндричната повърхност на дървения материал, изберете опциите с вентилационни канали отзад, тъй като има панели и с гладка задна страна. И накрая, американецът - илюзията за облицовка с лапирани дъски.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правилно обвиване на тавана с подплатаПравилно обвиване на тавана с подплата
Пяна единици с облицовка и изолацияПяна единици с облицовка и изолация
Как да закрепим облицовката на стената на къща от дърво, тухли или блоковеКак да закрепим облицовката на стената на къща от дърво, тухли или блокове
Размери на стълбите и приложение за стенни облицовки у домаРазмери на стълбите и приложение за стенни облицовки у дома
Как да оформят облицовката в различни помещенияКак да оформят облицовката в различни помещения
Характеристики на лигавицата, плюсове и минусиХарактеристики на лигавицата, плюсове и минуси
Какъв тип панели да изберем?Какъв тип панели да изберем?
От какъв материал да се построи баняОт какъв материал да се построи баня
Облицовани с фасадни тухли тухлени къщиОблицовани с фасадни тухли тухлени къщи
Монтаж на декоративен камъкМонтаж на декоративен камък
» » Какъв вид облицовка за баня е по-добре за избора на материал за облицовка на парна баня
© 2021 BggeHat.com