Как да се изгради баня правилно

Традиционно основният материал за изграждане на баня е дърво. Въпреки това, в нашето време една дървена вана не е евтин вариант. Как в този случай да действа правилно? Оказва се, че алтернативата е друг по-достъпен и по-евтин строителен материал, например блокове от шлака, които, между другото, могат да се произвеждат самостоятелно.

Да приемем, че въпросът за производството или закупуването на блокове от шлака е решен. Трябва да се помни, че шлаката, независимо от нейната евтиност, се счита за токсичен материал. Ето защо не се препоръчва да се издигат стени от пресните блокове от шлака, а да им се даде поне една година да лежат в двора на защитено място, така че токсичните вещества да бъдат намалени в състава му.

Основата. В зависимост от вида на почвата, върху която структурата ще застане, или конвенционален колан (нормална почва) или колонен (сложна почва). Фондацията на колоните е създадена на базата на колони, свързани помежду си чрез греди.

Поради факта, че шлаковите блокове се "страхуват" от водата, е необходимо да се положи хидроизолационен слой върху завършената основа преди полагането на стените. Също така поради тази причина се организира отводняване на вода точно до структурата. Вътре в стаята, при бетониране на пода в посока на изтичащия отвор, направете наклон под определен ъгъл.

За силата на стените се използва армировъчна мрежа, която се поставя на интервали (2 или 3 реда цинкови блокове). Точността на ъгловите и вертикалните ъглови направления се проверява с помощта на нивото на сградата.



Веднага след полагането на последния ред зидария се поставя дървеният бар Mauerlat - основата на бъдещия покрив.

Свежият съединител трябва да се поръсва с много вода за около 12 дни (в зависимост от времето). Това позволява равномерното втвърдяване на разтвора.

След това, за да се предпазят от неблагоприятни атмосферни условия (вятър, дъжд, сняг, слънчеви лъчи), стените отвън се измазват два пъти последователно.

Вътре в изолирана площ: от дървени летви (5 см) е летва, върху която се полага слой от изолация от минерална вата и са покрити с фолио или предотвратени хартия. Облицовката трябва да осигурява свободно движение на въздух между нагревателя и стената. За вентилация между облицовка и изолация, е друг дървен сандък, но от ленти, дебелината на които е не по-малко от 2,5 см. За приключване на стените (на летва) могат да се използват всякакви дървени летви (трепетлика, вар, дъб, и т.н. и т.н.).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Плюсове и минуси на колонни основиПлюсове и минуси на колонни основи
Как да се изгради баня от пяна блоковеКак да се изгради баня от пяна блокове
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Методи за производство на цимент блок от собствените си ръцеМетоди за производство на цимент блок от собствените си ръце
Характеристики на конструкцията на стени от пепеляв блокХарактеристики на конструкцията на стени от пепеляв блок
Как е блокът на шлакатаКак е блокът на шлаката
Боклук от блокове от шлакаБоклук от блокове от шлака
Полагане на охлювиПолагане на охлюви
Характеристики на шлаката и характеристиките на материалаХарактеристики на шлаката и характеристиките на материала
Бетонови блокове 20х20х40 смБетонови блокове 20х20х40 см
» » Как да се изгради баня правилно
© 2021 BggeHat.com