Модерни къщи от тухлени блокове

Собственото жилищно строителство набира скорост. Нищо чудно - достойнството на частен дом не е преувеличено. Във връзка с голям брой материали, представени от индустрията за строителство, собственикът на парцела има проблем на избор - всеки има плюсове и минуси. Изграждането на къща от циментови блокове се счита за обичайно. Струва си да се анализира в детайли, този материал наистина е добър.

Изграждане на блокове от шлака

Шлаковите блокове са достатъчно леки, за да улеснят монтажа.

Състои се от процента на шлака, пясъка и цимента. Също така в допълнение се използва пластифицираща смес за по-голяма якост. Създайте шлакови блокове със специални машини, чиито ръчни версии са широко достъпни. Тъй като техният независим продукт не включва никаква сложност, но като се има предвид специалната задълбоченост на партидата компоненти, изисква разбиране на протичащите процеси - просто смесване на всичко в миксера няма да работи. Данните за самопроизводството са по-долу.

Какво получавате при построяването на къща

  1. Основното предимство на жилищната конструкция от шлакови блокове е лекотата на инсталация поради тяхната лекота. Разбира се, срещу този фон печели срещу дърво или тухли.
  2. Времето за сглобяване е по-малко, тъй като размерът на шума е доста голям.
  3. Една къща, построена с използването на такъв материал, е топла. Ще има достатъчно малко изолация под формата на пяна гума или пяна.
  4. Самият блок не е много привлекателен, но създателите са се научили да правят оцветени и фигуриращи елементи.
  5. Възможно е самият материал да бъде направен.
  6. Шлаковите блокове не изискват никаква химическа защита - те не горят, не привличат вниманието на паразитите.
Стандартни блокове от шлака

Стандартни блокове от шлака.

Има и муха в маз - недостатъци:

  1. Блокът от шлака абсорбира добре влагата. Следователно, това ще изисква бърз процес на монтаж - не можете да дръпнете с конструкцията. С тази собственост, свързани с такива проблеми като унищожаването на ограден sochl или "забравена" хидроизолация на фондацията. Влагата е враг на частното жилищно строителство, трябва веднага да помислите за външна украса.
  2. Поради това компонентите на продукта от минерален произход могат да натрупват радиация. Следователно, трябва да се консултирате с производителя, откъде е доставен материалът. Ако в района има мини, струва си да прецените дали да вземете такъв блок за собствената си конструкция.
  3. Голям процент от скрап. Всеки елемент е материал, който лесно се обработва. Тогава какво се смята за неточна работа с него?
  4. От тухления блок е невъзможно да се построят високи къщи, максималната, която структурата може да издържи - два етажа. Всички по същата причина - излагане на влага и в резултат на това унищожаване.
  5. Блокът от шлака изисква монолитна основа - колан. Няма купчини и стълбове.
  6. Цената на готовия продукт не е демократична. Много по-изгодно е да произвеждате сами решението.

Ако горното не плаши строителя, можете да започнете работа.

Направете блок на блокове от себе си: запазване

Фондация под къщата от пепеляв блок

Фондация под къщата от пепеляв блок.

Струва си да се отбележи, че производственият процес е скъп физически труд, поради което не е възможно производството да се постави на потока без устройства за формоване и смесване. И така, какво е необходимо за това:

  • вода;
  • пясък;
  • шлака от фини фракции или стрити и смлени;
  • цимент М-500. 400-та опция също е възможна, но след това ще отнеме повече и качеството ще бъде по-ниско;
  • миксер;
  • формираща уплътнителна машина.

Първо, струва си да подготвите всички свързващи елементи. Това означава, че съединенията и веществата трябва да са вече на разположение, а не да ги купуват в процеса. Това включва пластификатор. Добавя се към сместа за крепостта. Може би и не е необходимо, но нека да бъде за акциите.

Извършете изчисление на общото количество необходими материали. Между другото, ако купувате шлака блокове един по един, след това като вземете желаната изчислена цифра, можете да правите грешки много пъти. Фактът, че блокът на пепелта е по-крехък, и предвид характеристиките на къщата, отворите на вратите и прозорците, които се припокриват и режат, не могат да избягат от битката. Следователно, независимото производство е много по-изгодно в това отношение, отколкото материалите за покупка.

Как да се изчисли правилно броя на необходимите единици, за да се изгради къщата на пепелни блокове? Започнете с периметъра. Например, вземете малка сграда 6 х 9 м и височина 3 м. Това не е просто кутия на четири стени - трябва да вземете предвид и вътрешния, превозвача. По този начин получавате - 6 + 6 + 6 + 9 + 9 = 36 метра, умножавайки тази цифра по височина, достигате площта на сградата = 108 m².

Форми за производство на шлакови блокчета

Форми за производство на шлакови блокове.

След това изчислете колко блокове от шлака заемат един метър от стената. Стандартният камък е с дължина 40 см и широк 20 см. Умножете тези данни, получете 0.08 м² и разделете 1 м² на резултата, стана ясно, че за един метър от стената ще са необходими 12.5 парчета циментов блок. Но стената е построена в два камъка, т.е. получената стойност трябва да се умножи отново два пъти, така че в една квадратна стена има 25 блока от шлака. Сега общият брой е лесен за изчисляване - 25 × 108 = 2700 бр.

Това изчисление не включва приспаданията на отворите на вратите и прозорците. За да побързаме да го направим, не е необходимо. Както вече споменахме по-рано - ще има битка.

Друг важен момент - след производството блокове се нуждаят от време, за да ограничи. Сушенето се случва в рамките на една седмица, но пълното стареене продължава един месец. По-добре е тези срокове да бъдат спазени, в противен случай съществува опасност от получаване на стени с лошо качество.

За пропорциите. Обикновено за разработването на една единица е обичайно да се използват 7 части шлака, 2 пясък, 1,5-3 части вода и 5 g пластификатор. Някой добавя малък чакъл, защото във връзка с масовия преход към газ отпадъците от въглища се превръщат в дефицит. Оттук и относително висока цена.

Производствен процес: препоръки

Таблица на пропорциите за производството на блокове от пепел

Таблица на пропорциите за производството на блокове от шлака.

  1. Материалът се излива в смесителя и водата се излива в слоеве. Разбъркайте добре. Между другото, отворени торби от цимент трябва да се използват незабавно, в противен случай ще даде бучки по-късно, ако това стане, и качеството на пепестите блокове ще бъде ниско. Необходима е само равна геометрична форма.
  2. Освен това разтворът се поставя в формовъчна машина с вибрационна функция за цялостно свиване. Трябва да го сложите малко и периодично да включвате вибрации, така че има шанс да получите равномерни блокове без вътрешни кухини и неравномерности. Самите форми могат да съдържат технологични дупки, така че когато се изгражда къща в тези сектори, въздухът, който е известен като най-добрият диригент на топлината, се запазва.
  3. След достатъчно време за уплътняване - инструкцията ще ви каже колко - блокът от готов цимент се отстранява и се изпразва да изсъхне в тъмно и влажно помещение.
  4. При добавянето на някакъв цвят към разтвора се получава красива нюанс на строителния материал, така че къщата може да бъде направена във всяка цветова схема.


Такива препоръки са стандартни за производството на блок за цинковите блокове. Промяната в пропорциите заплашва загубата на сила. Въпреки това, ако е по-голям пясъчни фракции и шлака, можете да получите добър продукт.

Процесът на самостоятелно строителство

Производство на блокове, използващи плесени

Осъществяване на блокове с помощта на форми.

След подготовката на необходимото количество циментови блокове е възможно да се започне подготовката на площадката. Как да изградим къща от блокове с шлака? Какво включва това? Трябва обаче да отделите време и необходими инструменти:

  • лопата;
  • рулетка;
  • чук;
  • мистрия;
  • ножовка;
  • дантела;
  • празни контейнери;
  • ниво и т.н.

След това се предприемат следните стъпки:

  1. Почистване на почвата от различни видове растителност. Препоръчва се това място да се отдели със средства срещу плевели, а корените на дървото трябва да бъдат внимателно изкоренени. Препоръчва се зоната да бъде разделена от друго жилищно пространство поради причини, свързани с безопасността. В идеалния случай, ако собственият сайт вече съхранява петна блокове и да импортирате не е необходимо.
  2. Освен това основата.

Според плана, канавки се копаят, пясък-чакъл възглавница е поставена вътре и внимателно опаковани.

Вибрираща маса за производство на циментови блокове

Вибрационна маса за производство на блокове от шлака.

Базата е необходимо да се затопли: от двете страни на канавки изложени стиропор плоча и по този начин в продължение на фондацията, не можете да се тревожи - той ще издържат замръзване. Естествената възглавница няма да позволи да се задържат подземни води, съдържащи процент на киселина или алкали, които могат да бъдат вредни за бетона.

След това подсилването започва. За да построите къща с циментови блокове, се нуждаете от солидна основа благодарение на лекотата на самата сграда. Това е такава функция на подсилване. За тази цел стоманените пръти са свързани помежду си и възлите са заварени. Особено внимание трябва да се обърне на ъглите и припокриванията.

След това се изгражда мазето. По правило височината му е до 1 м. За целта са монтирани дъски или шперплат по протежение на канавки, след което пространството може да се излее. По отношение на бетона не е грях да пестите пари, ако седализирате основата с буци, изпълнен с строителни отпадъци: фрагменти от тухли, камъни и други неща. След това вътре също се излива. Фондацията е готова само след две-три седмици. Като цяло технологията за свиване на стареене изисква дълго време - поне една година.

След време и цялостно втвърдяване на бетона, повърхността на мазето и подовата настилка е водонепропусклива. За това покривен материал се използва в два слоя или битумен мастик, разтопено до течно състояние. По този начин се изключва влиянието на суспензионния кондензат върху самия блок на пепелта.

Схема за укрепване на фондацията

Схема за укрепване на основата.

След това се стартира строителството, като се започне инсталирането на материала от ъглите на къщата. И веднага постави груби подове - така че работата ще бъде по-удобно. За да се покаже нивото, е много удобно да се използват залози и твърди нишки. Полагайте блокове с шлака, без да излизате от ръбовете им. Слоят на циментова замазка не трябва да надвишава 1,5 см, така че да не изглежда не на серия помия екструзия, а не да бъде по-нататъшни топлинни мостове, защото циментът не е всеки топлинен капацитет.

След като сте завършили конструкцията на желаната височина, трябва да направите пакет със стоманен ъгъл и да започнете системата за кофраж. За да направите това, използвайте метални греди или дървени греди. Закрепете ги с котвени болтове и стоманена тел. Никакви други скрепителни елементи не са подходящи, защото са твърде слаби за такъв дизайн.

Покривът е изработен от дърво. Първо инсталирайте наклони, след което скирайте, а следващата стъпка е щайгата и конструкцията на фронтони. След това можете да го затоплите с разширена глина или друг вид изолация и да започнете да завършвате.

Това всъщност е описание на важните въпроси на въпроса - как да се построи къща. Както можете да видите от писаното, няма нищо сложно тук. Можете да се осмелите.

Обобщавайки горното

Всяко посъветване е рекламно движение. Самият собственик трябва да се увери в правилността на намеренията си - да построи къща от груб строеж. Предимства и недостатъци са предписани, е необходимо да се прецените. Но такъв материал има бъдеще. Поради влошената екологична обстановка в света, можем да предположим, че това е най-естественото от изкуствено произведени, за разлика от същите тухли или каркасни къщи неизвестен произход материал.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Къщата на пепелявия блок изграждаме самият траен домКъщата на пепелявия блок изграждаме самият траен дом
Как да построим къща от груб строеж?Как да построим къща от груб строеж?
Характеристики на конструкцията на стени от пепеляв блокХарактеристики на конструкцията на стени от пепеляв блок
Ние използваме пенобетон блокове плюсове и минуси в частно строителствоНие използваме пенобетон блокове плюсове и минуси в частно строителство
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Газо-силикатни блокове за стени плюс и минус материалГазо-силикатни блокове за стени плюс и минус материал
Slagblock у домаSlagblock у дома
Метални и тухлени гаражи плюс и минусиМетални и тухлени гаражи плюс и минуси
Изграждаме стени от газобетонИзграждаме стени от газобетон
Предимствата на стенните блокове за стениПредимствата на стенните блокове за стени
» » Модерни къщи от тухлени блокове
© 2021 BggeHat.com