Slagblock у дома

циментов блокПроизводството на всякакви строителни материали се регулира от регулаторни документи. Без това продуктът може да има различен състав и следователно да не изпълнява присвоените му функции.

Поради това, когато се произвежда грунд от грунд у дома, е необходимо да се запознаете с правилната технология. Не е излишно да се разбере за оптималния състав на компонентите и използваното оборудване. Всичко това може да се намери в текста по-долу.

Оборудване за производство на грунд

производството на грундирани блокове вкъщиДори най-простото производство изисква минимални инструменти. В случая на шлакови блокове това е форма.

За да започнете работа, ще ви е необходима стоманена кутия без дъно. Необходимо е да прикрепите дръжката към нея. Те са необходими за лесно отстраняване на формуляра.

Размерите на кутиите зависят от параметрите на блоковете. Основните размери на GOST на продуктите:

  • 200 х 200 х 400 mm;
  • 150 * 150 х 310 мм.

Вторият вариант е много по-лесен. Това ускорява процеса на инсталиране. Чекмеджето може да бъде с размер от два или повече елемента. Разделянето в пространството се извършва с отделящи се стоманени прегради.

Намаляването на адхезията на разтвора към стените ще помогне, поставени под основния лист гума. Продуктът трябва да е здрав. Размерът на гумената подложка трябва да надвишава размера на заготовките с най-малко 8 см по периметъра. За по-лесна употреба лентата е предварително напоена със сапунен разтвор.

По-задълбочено производство включва наличието на вибрационна маса и бетонов смесител.
Машината в хората се нарича "кокошка". В комплекта има форма с една или две клетки. Предимства на оборудването в неговата:

  • лекота;
  • компактност;
  • ниска консумация на енергия.


Бетонният миксер ще произвежда големи количества продукт. Не е необходимо да се придобива механизъм. Можете да получите с наема.

Професионалното оборудване ще създаде продукти, които са по-близо до фабричните стандарти. Основният критерий за избор е доставката от 220V. В противен случай трябва да монтирате преобразуватели и адаптери.

Производство на пепел блок у дома

машина за блокиране на петнаВсяко производство започва с покупката на материали. За работа с блокове ще ви трябва:

  • цимент;
  • пясък;
  • контейнер.

Последният може да действа:

  • шлака;
  • разширена глина;
  • пепел отпадъци.

Предимство на експандираната глина при висока якост и ниска топлопроводимост. Също така, материалът на пазара е доста често срещан. Но ценовата политика на такъв блок ще се увеличи рязко, в сравнение с пълненето на шлака.
Съотношение на смесване на компонентите: цимент - 1, пясък - 3, агрегат - 5. Цимент, основно марката M400. За да намалите потреблението с 10-15, е по-добре да купите материал M500.

Намалете теглото на устройството, като създадете дупки. Те са удобни за направата със стъклена бутилка. Той се поставя във формата с главата надолу. Продуктът се отстранява, когато се комбинира със смес от сили. По този начин се намалява консумацията на компоненти и теглото на конструкцията.

Приготвеният разтвор се излива в матрица. Ако се предвижда работа с вибриращата платформа, тя трябва да има дъно. При липса на специално оборудване е необходимо да почукате върху формата с чук. По този начин, сместа ще бъде разпределена вътре без кухини и въздушни мехурчета. Можете да премахнете блоковете от кофража в рамките на един ден. Но те получават сила в рамките на 3-4 дни.

Сухите блокове не трябва да позволяват изсъхването на повърхността. В този случай започва напукване на покритието, което ще доведе до крехкост и повишена хигроскопичност. При изсушаване на пепелта в домашни условия продуктът е покрит с филм или редовно се напръсква с вода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Определяне на размера на блокове от пенобетон за строителствотоОпределяне на размера на блокове от пенобетон за строителството
Методи за производство на цимент блок от собствените си ръцеМетоди за производство на цимент блок от собствените си ръце
Форми за изкуствен камък от какво и как да направите себе си?Форми за изкуствен камък от какво и как да направите себе си?
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Изработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къщаИзработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къща
Производство на пенобетон в къщиПроизводство на пенобетон в къщи
Arbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блоковеArbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блокове
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Оборудване за производство на пеноблоковеОборудване за производство на пеноблокове
» » Slagblock у дома
© 2021 BggeHat.com