Arbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блокове

Арболит - състав, пропорции при самостоятелно производство блокове 1Arbolit е строителен материал под формата на кухи блокове, които се използват за изграждане на сгради с друга цел: вили страни, гаражи и др От arbolita възможно да се изгради носещи стени (до три етажа), ограждащи стени, вътрешни прегради .. Този материал също се използва за топлоизолация

. Съставът на този строителен продукт има пряко въздействие върху качеството (якост, устойчивост на температурни промени и висока влажност) на блоковете. Арболитът, съставът, чиито пропорции са представени в тази статия, е екологичен материал, който е безопасен за човешка употреба.

Арболитен състав

Основните съставки на арболита са портланд цимент, органичен пълнител и модифициращи добавки.

индустрия отпадъци дървесина (.. стърготини, борови иглички, и т.н.) могат да действат като органичен пълнител, както и други алтернативни компоненти - слама, памук стъбла и така нататък.

Към състава се добавят химически добавки за подобряване на характеристиките на материала. Например, някои добавки позволяват материалът да се втвърдява по-бързо, други - повишава антисептичните свойства, а други регулират порьозността на материала.

Съществуват и други технологии за производство на арболит, според които съставът трябва да включва течно стъкло, пепел и др.

Арболит - състав, пропорции при самостоятелно производство блокове 2

Размери на блоковете

В зависимост от размера се използва арболитът:

  • за изграждане на външни и носещи стени (размери на блоковете 300x200x500 мм);
  • за изграждане на вътрешни преградни стени (размери на блоковете 200x200x500 мм);
  • като a топлоизолационни материали (размерите на панелите са 2300x1200x20 / 28 мм).

Тези размери на блоковете далеч не са единствените, обаче, най-често срещаните сред строителите в частния сектор.

Предимства на арболита

Популярността на arbolita се обяснява с редица положителни оперативни характеристики:

  1. Арболит е много лек. Плътността на този материал е само 400 кг / м3 сред топлоизолационните блокове, 500-850 кг / м3 за конструктивните варианти.
  2. Според показателите ниска топлопроводимост арбалитът надхвърля пенобетон, тухли и т.н. клетъчни материали.
  3. Чувства се чудесно по време на студ и по време на топлина (работен температурен диапазон +25-50 ° C).
  4. Материалът е устойчив на огън, образуване на гниене и мухъл.
  5. Материалът е безопасен за хората.
  6. Блокерите са сравнително евтини.

Що се отнася до недостатъците на arbalite, трябва да се каже, че трябва да се използва с повишено внимание в помещения с много висока влажност.



Арболит - състав, пропорции при самостоятелно производство блокове 3

Производствена технология

Блокчета на арболит могат да бъдат направени сами. Има два начина да направите това:

  1. Ако се изисква много материал, ще се изисква специално оборудване (бъркалка, печки, калъпи, тампери). Комплект от цялото това оборудване ще струва около 250 тр.
  2. Ако не се нуждаете от много материали, ще ви бъде достатъчно да си купите строителен смесител и да си направите сами матрици.

Основното в този процес е качеството на материала, арболитът, състава, пропорциите. По-долу е дадена информация как да получите правилното решение за арболит.

Като пълнител може да се използва дървени стърготини, чипове и стърготини. Въпреки това размерът на тези елементи не трябва да бъде по-голям от 4x1x0,5 см. Ако се използват големи фрагменти, съществува риск те да станат много влажни по време на работа при условия на висока влажност.

Преди употреба пълнежът трябва да се изсуши на сухо място в продължение на най-малко 3 месеца и след това да се третира с варов разтвор със скорост 2,5 кг вар на 150 литра вода. Това решение ще бъде достатъчно за обработка на един куб пълнител.

Арболит - състав, пропорции при самоизработка на блокове 4

Като химически добавки можете да използвате шлака вар (около 3 от обема на цимента).

Можете да използвате шперплат, за да направите плесени. Размерите на формите могат да бъдат всеки, стандартен размер - 300x200x500 мм. Структурата трябва да се състои от дъно и стени.

Арболит: състав, пропорции. На 1 кубичен метър арболит се изискват 250 кг Портланд цимент, 250 кг пълнител и 400 литра вода, както и химически добавки в количество 2-4 кг от масата цимент.

Всички съставки се смесват, поставят се в матрица и внимателно се уплътняват слой. До ръбовете на матрицата, сместа не трябва да достига около 2 см. Оставащото пространство се запълва с обикновена мазилка. Във формата се блокира блокът за 24 часа, след което се изважда и се изсушава още 2 седмици.

Арболит - състав, пропорции при самостоятелно направени блокове 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Arbolit отзиви на строители и собственици на къщиArbolit отзиви на строители и собственици на къщи
Дървени чипове за арболита изграждаме собствена икономично арбилитна къщаДървени чипове за арболита изграждаме собствена икономично арбилитна къща
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Какви са размерите на газовите силикатни блокове?Какви са размерите на газовите силикатни блокове?
Лепило за блокове от пянаЛепило за блокове от пяна
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Бетон m300Бетон m300
Arbolit недостатъци на материала при изграждането и експлоатацията на частна къщаArbolit недостатъци на материала при изграждането и експлоатацията на частна къща
Технология за производство на бетонТехнология за производство на бетон
» » Arbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блокове
© 2021 BggeHat.com