Дървени чипове за арболита изграждаме собствена икономично арбилитна къща

Дърводелците за арболита със собствените си ръце - изграждаме икономично арголитната къща 1Разработване на различен вид изолационни материали

, прилагането на топлоизолация, нови начини за полагане на стени - спешността на всичко това непрекъснато се увеличава, тъй като стените на къщата могат да бъдат удебелени колкото желаете, но това ще бъде неудобно и твърде скъпо. В същото време много хора са забравили масата на материали, които са били използвани преди и доста успешно. Например арболит или дървен бетон. Това е рядко, но това не е причина да се губи сърце, защото дървесни чипове за арболита могат да се произвеждат на ръка.

По-подробно за това какво е арболитът, какви са неговите основни характеристики, ползите от неговата употреба и възможностите за придобиване, получаване и прилагане на него ще бъдат описани по-долу. Също така ще бъдат дадени основните аргументи в полза на получаването му вкъщи и основните нюанси на процеса.

Използване на бетон

Обикновено арболитът може да се състои само от две съставки с добавяне на химически добавки. Това са: дървени стърготини и дървесни стърготини, Портланд цимент. Технологията на производство има много дълбоки корени, което води до метода на Adobe за изграждане на къщи, използващи "тухли" слама и глина. Въпреки това, той не се губи, а само забравени, но се връща позицията си, тъй като за пореден път стана важно да се направи у дома ефективност и спестяване на енергия.

Производството на арболит се създава от редица частни производители, които успешно се развиват в тази посока. В същото време технологията на получаване е такава, че дървесните чипове за арболита са достъпни за всички, най-важното е да искат и да имат пари.

Предимствата на използването на този материал са:

  1. Добро ниво топлоизолация и относителната лекота на материала. Зимното залепване с арголит с ширина 350 мм с лекота ще замени 2-м тухлена зидария в съпротивлението си срещу вятър и замръзване.
  2. Високо ниво на намаляване на шума.
  3. Лекотата. Плътността на материала варира между 400-850 кг / м³. Този факт ни позволява да използваме обичайните транспортни методи и също така не изисква специално оборудване за товарене и разтоварване. Плюс - натискът върху фондацията е по-малък.
  4. Благодарение на неговата пластичност и максималния процент на компресия с 0,1 на обема, той не се разкъсва, не се разпада, има тенденция да запълни цялото свободно пространство, ако е било предварително компресирано. Механичните повреди са трудни за толериране, тъй като единицата само се сгъстява, но не се срутва.
  5. Материалът е екологичен, с подходяща обработка (за да се избегне появата на плесени, гризачи) и "дишане", тъй като е пропусклива за парите.
  6. Незапалим и поддържа формата дълго време, когато е изложен на високи температури.
  7. Лесно е да приключите.
  8. Това е пластмаса. Можете да дадете блока на всяка форма.
  9. Лесно преработени, нарязани, пробити.

Дърводелци за арболита със собствените си ръце - изграждаме икономично арболитната къща 2

Основи на производството

За да не се бърка, трябва незабавно да се отбележи, че дървеният бетон не е стърготини. Противно на сходството в наименованията, при производството на втория, стърготините се използват с добавяне на пясък.



И така, какво трябва да знаете за технологията на производство, така че дървесните чипове за арболитите да могат да се получат от собствените си ръце в оптимално качество:

  1. Можете да получите дървени стърготини и чипове, като раздробявате дървото с помощта на специални устройства - трошачки. В голям мащаб се използва цял набор от устройства. Важно е да знаете, че широколистното дърво не е подходящо за производство на стърготини, с изключение на бреза, топола и трепетлика. Иглолистни са подходящи. Използването на бук е забранено.
  2. Допълнителна обработка с химични съединения и антисептици се извършва, за да се получат оптимални свойства и да се защити материалът от появата на гъбички в него, от възможността за проникване на малки гризачи.
  3. Шлаките се смесват с портланд цимент. Може да се добави пластификатор.
  4. На този етап блокът се формира чрез пресоване или уплътняване.
  5. След това формата с материала се изсушава, след отстраняването му блоковете стоят още 2 дни при температура 60 ° С и изсъхват.
  6. Етапът на обработка на арболит, преоразмеряване и опаковане. Могат да бъдат допълнително подсилени и оборудвани с панти. Блоковете, произведени при производството са термично изолирани и структурни, като пяна и газобетон.
  7. Топлоизолационният блок е по-лек, но топлоизолацията е по-малка, като плътността.

Дърворезби за арболита със собствените си ръце - изграждаме икономично арболитната къща 3

Да се ​​прибера у дома

За да можете да произвеждате дървен бетон в дома, трябва да закупите или самостоятелно да произвеждате инструменти и части за обработка на арболита. Техниката за производство на такива устройства е достъпна под каквато и да е форма, поне написана, дори под формата на видео урок. Всичко е обяснено и разбрано.

Кратка екскурзия в техниката за създаване на необходимите устройства:

  1. Необходимо е да има много дърво.
  2. Бетонен смесител.
  3. Необходим брой формуляри.
  4. Trampter или виброкомпресиращо устройство.
  5. Химикали за преработка.
  6. Място за сушене в междинния и крайния етап на матриците.

Дървесен чипс за арболит - изграждаме арбилитна къща 4

Производственият процес ръчно взети и обработени дървесни стружки са първият химически, след това разтвор, след това се смесва с вода, "течност стъклото" и - полутечни състояние - с цимент. По време на смесването постепенно се добавя вода. Съотношението на водата, стърготините и цимента е 4: 3: 3.

Освен това, сместа се поставя на няколко етапа във форма, намазана вътрешно от прилепване, и може да бъде покрита с мазилка или цимент с подсилваща подложка. Освен това формите се изсушават за 24 часа, след което се поставят под капака за 2-3 седмици до окончателното изсушаване.

Дърворезби за арболита със собствените си ръце - изграждаме икономично арболитната къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
От какво да се изгради сауна дърво, тухла или arbolit?От какво да се изгради сауна дърво, тухла или arbolit?
Изграждаме кофража за фондацията със собствените си ръцеИзграждаме кофража за фондацията със собствените си ръце
Каква е целта на неподвижния кофраж за основата?Каква е целта на неподвижния кофраж за основата?
Къщи от пяна блокове прегледи на собствениците на жилищаКъщи от пяна блокове прегледи на собствениците на жилища
Arbolit отзиви на строители и собственици на къщиArbolit отзиви на строители и собственици на къщи
Мраморна мазилкаМраморна мазилка
За чиповете за пушенеЗа чиповете за пушене
CSP загрява мнения за приложението на фасадите на частни къщиCSP загрява мнения за приложението на фасадите на частни къщи
Как да направите чипове за пушенеКак да направите чипове за пушене
Arbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блоковеArbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блокове
» » Дървени чипове за арболита изграждаме собствена икономично арбилитна къща
© 2021 BggeHat.com