Arbolit отзиви на строители и собственици на къщи

Arbolit - прегледи на строители и собственици на къщи 1Като цяло, какви са отзивите за този строителен материал? Строителите, които използват арболит, рецензии за този строителен материал са много различни. Естествено, както всеки друг строителни материали

, комбинирайки функциите на носещия стенен елемент и изолацията, arbolit има своите плюсове и минуси.

Ако говорим за това какви арголит прегледи имат от страна на строителите и завършилите, то те могат да бъдат разделени на два етапа на строителство - изграждането на кутията и вътрешната и външната декорация на стените.

Изграждане на кутия от арболит

Arbolita, както е известен, schepobetona на вариация, която позволява изграждане на блокове от този материал носещи стени на 3 етажа височина. В същото време, топлоизолационните свойства на материала са толкова високи, че когато дебелината на стената в средните райони на Русия не се нуждаете от допълнителна изолация. И дебелината на стената от арболита от 60 сантиметра отстранява необходимостта от инсталиране на допълнителна изолация и за северните райони.

Прегледите на арболитите от строителите на етапа на изграждане на кутията са най-положителни. Този материал не само позволява строителните стени да бъдат построени икономически, тъй като не изисква разделяне на товарните конструкции и нагревателя. Този материал също е красиво нарязан, възможно е да се очертаят не само правоъгълни, но и заоблени конструкции.

Ето един съвет от Владимир Шчеглов, строител, Вологда: "Арболитът е отличен строителен материал. Разбира се, не е възможно да се изградят градски високи сгради, но за частно строителство това е най-много. Можете да поставите стената незабавно, без да поставяте резерв за нагревател или за монтаж на плочи. Можете да използвате външната си повърхност, след това незабавно под довършителната облицовка или облицовката.

В него захващанията се държат нормално. Обикновено държи гредите на пода, не се разпада, като газобетон или газообразен силикат. И не мислете как да го отрежете, както например в случай на глинесто-бетон, който не отрязва, а само се разрушава или се разпада.

Е, термични (топлоизолационни - Ед. Ед.) Характеристики на него на надморска височина. Вие също не може да се притеснявате базалтова вълна, нито пяна от полистирол. Къщата е не само издигната, но вече изолирана. Разбира се, не трябва да спасявате много и да изграждате тънки стени в един блок. Така че вие ​​и стените на нормален превозвач няма да работят и няма да има топлина. Вграждаме два, три блока - след това получаваме солидна стена, която не изисква допълнително затопляне. "

Arbolit - ревюта на строители и собственици на къщи 2

Външна и вътрешна декорация на стени от арболит

Относно въпроса външна и вътрешна декорация на стени от арболита, тогава има различни мнения. Завършилите, които се занимават с интериор, не винаги са щастливи.

Ето какво казва Семьон Фрачо, ковчежникът, Перм: "С вътрешните стени на арболита има постоянни прегради. Най-важният недостатък е, че арболитът се издува през всички ветрове. Необходимо е да мазилка отвън и отвътре. В противен случай винаги ще има чернови в къщата и ще похарчите много пари за отопление на такава къща. Точно не правете нищо, не произвеждайте производители на дори блокове. Пантери като наложени блокове, така че и сика, ние, финишира, тогава е необходимо да се отреже, победи и се смила.

Най-важният plus arbolita - той безопасно държи всички скрепителни елементи. Като цяло, всеки. Самобръчковите винтове и гвоздеи, дори без дюбели или патрони, се държат в блок. Ако вратите са монтирани, рамки на вратите, конски блокове - всичко е лесно да се направи. Това не са празни блокове, от които всичко пада, а не газова глина, където самореза със специална котва ".

Arbolit - ревюта на строители и собственици на къщи 3

Нека чуем какво казват собствениците за арболита, ще дадем отзивите им по-долу. Веднага ще направим резервация, че сред собствениците има такива, които са дошли в вече готови къщи. И има хора, които са построили къщата си, като се започне с първите клечки, когато се обозначават основите.

От една страна, имаме прегледи на арболита от хора, които не виждат материала в окото. В крайна сметка, тя е скрита от тях под вътрешни и външни довършителни работи.



От друга страна, ние имаме мнението на хората, които лично са избрали и купували блокове, които водят или самостоятелно са извършили полагането на блокове. Хора, които са се занимавали с довършителни работи или наемали и контролирали изпълнители. Тези собственици на къщи познават арболита като материал, както се казва, "отвън и отвътре".

Василий Каменски, Тиюмен, купи готов дом от арболит: "Ние се преместихме в нашата къща през 2014 г. Щастлив е да купи малка къща с площ от 139 квадратни метра. В същото време те купуват за почти същата цена, тъй като продават градския си апартамент.

Ами материалът на стените? Те (стените) са изработени от арболит. Къщата е топла, добре дишаща, много приятна миризма, няма мирис, както в къщи от бетон, бях с приятели.

Стените са дебели, надеждни, можете веднага да видите, че къщата е добре построена. Топло през зимата. Разполагаме с газов котел, така че потреблението на газ е доста задоволително. "

И това е, което собствениците на жилища пишат в ревютата, че са построили къщата си от земята.

Arbolit - ревюта на строители и собственици на къщи 4

Сергей Sydorchuk, Набережние Челни, той построи arbolita: "Аз избрах този материал, само защото не е необходимо след построяването на кутията е нещо, по-мъдри, изолирани стени. Вземете правилната дебелина веднага. Помислете за топлинната устойчивост на калкулатора и го включете в плана.

Чрез закупуване - дори и добри блокове все още да изглеждат. Плюс блокове, които няма да се разпаднат, всичко това са shchepobeton.

При доставка - да, това е скъпо. В региона не винаги е възможно да се купуват нормални блокове. Сега трябваше да карам от района на Киров. Това е вагонът, поръчан и разтоварен тук. Фура не можа да стигне до мястото, трябваше да наеме кран-борд и да носи много.

На блоковете за съхранение, закупени през есента, лежаха до пролетта и поне щяха да бъдат нещо. Съседът лежеше в полиетиленовите блокове - се разпадна през зимата. След това купува керамзитобетон и започва да построява къща.

При полагане - са поставени нормално, възможно е да се поддържа брой, размерите позволяват. Режат нормално. Придържа се припокриване от дъската 200х50 плюс кашон плюс DSP 22 мм. Силата е добра.

При довършителни работи - тук namuchalsya. Отначало исках да шият вътре в GKL, но той удари отвсякъде. Реши да мазилка. Отвън, аз все още не реших какво да правя, може би ще направя и мазилка. Така че в продължение на две години живеем в къщата. "

Такива са ревютата на арболитите от собствениците и строителите.

Arbolit - ревюта на строители и собственици на къщи 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какви са стандартните размери на блок пяна за стени и прегради?Какви са стандартните размери на блок пяна за стени и прегради?
Отзиви от прегледи на панелите, недостатъци и предимства на панелитеОтзиви от прегледи на панелите, недостатъци и предимства на панелите
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Нагреватели Polinor, Ecover, IsoSoft, Bassful, Polypom отпывы и характеристики утеплителейНагреватели Polinor, Ecover, IsoSoft, Bassful, Polypom отпывы и характеристики утеплителей
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Какви са размерите на газовите силикатни блокове?Какви са размерите на газовите силикатни блокове?
Arbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блоковеArbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блокове
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Arbolit недостатъци на материала при изграждането и експлоатацията на частна къщаArbolit недостатъци на материала при изграждането и експлоатацията на частна къща
Как да се изгради една къща МатериалиКак да се изгради една къща Материали
» » Arbolit отзиви на строители и собственици на къщи
© 2021 BggeHat.com