Изграждане на къща от газови блокове

Популярността на евтини жилища край Киев, която е построена от корпорация Eurodom на газобетон блокове ", произведени чрез SIP технология", нараства постоянно.

Газеният бетон е строителният материал, който днес е спечелил признание и голяма слава не само сред клиентите, но и от самите проектанти и строители. Много собственици, благодарение на завидните характеристики на популярния материал, избират уютното си, топло и красиво жилище от бетонни блокове.

Какво представлява газобетонът?

Какво представлява газобетонът?

Това е модерен строителен материал, използващ иновативни технологии и представляващ един от типовете клетъчен бетон. Основните съставки на газобетона са: смачкан кварц, негасена вар, циментова замазка, алуминиев прах, прясна вода и някои химически компоненти. Реакцията на смесване на тези "реагенти" изходни материали причинява отделянето на въглероден диоксид и генерира множество пори. Това явление е причина строителният материал да се нарича газобетон. В резултат на тази трансформация, получената консистенция се увеличава значително по обем и в хода на хидратацията се втвърдява надеждно. От получения материал, строителните блокове се изрязват и се поставят в автоклав "в продължение на 12 часа" за обработка с пара при налягане от около 12,0 атм при температура + 190 ° С.

Плюсове и минуси на газобетон

Изграждането на къщи от газовия блок има редица предимства и недостатъци, за които просто трябва да знаете.

Да разгледаме някои предимства на газовите блокове, с които те са надарени

  • ниска топлопроводимост;
  • забележителни свойства на топлоизолацията и устойчивостта на замръзване;
  • добра циркулация на въздуха и висока пропускливост на водните пари;
  • точност на размерите и относително малко тегло;
  • екологична чистота;
  • надеждна пожароустойчивост;
  • висока якост;
  • дълъг живот на "около 30-35 години";
  • Икономически по отношение на времето на ерекция "периодът на полагане в сравнение с тухла е по-кратък от 3-4 пъти", а цената на самия материал. В допълнение, свързващият материал е много по-малък при работа с газов блок;
  • устойчиви на образуването на вредни микроорганизми "плесени и гъбички";
  • добра абсорбираща повърхност, която ви позволява бързо да хванете строителната смес или специалното лепило.

В допълнение към предимствата на газобетон има своите недостатъци:

  • ако не се придържате към необходимата технология при полагане на блоковете, то през зимата жилището може да бъде хладно и влажно;
  • този материал има по-ниска хидроизолация и механични свойства в сравнение с повечето традиционни строителни материали.

Специфичност на жилищното строителство от газов блок

Специфичност на жилищното строителство от газов блок

По време на строителството на вилни къщи блокове от газобетон могат успешно да се използват за монтаж както на лагерни, така и на неносещи стени.

При проектирането на къща е важно да се изберат правилно газовите блокове според предназначението им, съгласно указаното етикетиране на материала "в зависимост от плътността и теглото". На територията на Украйна най-популярни са газобетонни блокове с индекси:

  • D350 е предназначен за подреждане на вътрешни прегради и изолация. Материалът е снабден с якост само около 0.7-1.0 МРа, но има добра топлопроводимост "0.08-0.09 W / m ° C";
  • D400 се използва най-често в строителството на частния сектор, в къщи с леки товари. Този материал е много популярен при топлоизолацията на отворите за прозорци и врати;
  • MD500, с по-висока плътност, се използва успешно в нискоетажна конструкция на "1-3 етажа". Параметрите на неговата якост "2-3 MPa" позволяват да издържат достатъчно голям натоварване от припокривания.

Изграждането на къща от газ блокове не е много различно, например, от процеса на издигане на къща от тухла.

Работният процес започва с подреждането на основата. Поради ниското тегло на стените от бетонно бетон, корпусът може да бъде издигнат на фундамент с плитка подложка дори в територия със слабо носещи почви. Освен това, монтирането на стени от бетонни блокове изисква допълнителна защита от влиянието на влагата, идваща от основната конструкция, тъй като порестата структура на газобетон може лесно да се съхранява и съхранява.

Поради това, хидроизолацията на първия ред на уреда е просто необходима.

Ако говорим за строителната смес, използвана при полагането на блокове от газобетон, най-добре е да се използва циментово-пясъчен разтвор или специално лепило.

При изграждането на къща от газови блокове е желателно да се използват подробности за максималната височина, което ще позволи не само да се повиши къщата по-бързо, но и да се направи с най-малките шевове.

За да се предотвратят пукнатини, трябва да се извършва хоризонтално укрепване на всеки три реда блокове и също така ще бъде излишно да се подсили зидарията с монолитен колан.



Преди да закупите материала, е необходимо да направите подходящо изчисление на необходимия брой блокове за издигане на жилищна сграда.

Изчисляване на блокове газ за изграждане на къща калкулатор за определяне на необходимия брой блокове:

Да приемем:

Дължина на къщата: a = 12 м, ширина: b = 10 м. Тогава периметърът ще бъде равен на:

  • Р = 2а + 2Ь- или Р = 12 * 2 + 10 * 2-Р = 44т
  • Височината на къщата е h = 3 м, след това площта на стените на къщата ще бъде:
  • Sst = Р * h-S = 44 * 3 = 132 кв.м.

Въз основа на получените данни е възможно лесно да се изчисли необходимия брой блокове съгласно формулата, дадена по-долу:

  • RBL. = "Sst-Spr" * Vbl "* k / Sbl;
  • където, Rbl. - броят на газовите блокове с определена дебелина;
  • Spr - площ на отворите на прозорците и вратите;
  • Sbl - площта на един газов блок
  • Vb - дебелина на газовия блок;
  • k - съотношение на отпадъците "за класически дизайн - 5 от общия брой единици, а за по-сложните варианти приблизително -15"

За нашия пример вземете следния размер на газовия блок за изграждане на къща: дължина = 0,625 м "625 мм", ширина = 0,4 м "400 мм", височина = 0,25 м "250 мм".

След това:

  • Sbl = 0,625 * 0,4 * 0,25 = 0,0625 m2 - Spr = 12,5 m 2 - "вероятно"
  • RBL. = ((132 - 12.5) * 0.4) * 1.05 / 0.0625 = 1004 бр.

Характеристика на довършителните работи

Характеристика на довършителните работи

След изграждането на жилище от газов блок започва серия от довършителни работи, които също имат свои собствени особености. Една от тях: фасадата на газобетонната сграда трябва да бъде завършена едва след приключване на цялата работа по интериора. Тъй като, в крайна сметка на "мокър процес" "подове, стени мазилка, полагане на плочки и така нататък." Образът на един вид двойка, която се дължи на порестата структура на газобетонни стени, свободно може да излезе. В допълнение, довършителните работи се извършват най-добре през лятото.

Един от най-използваните методи за екстериорна декорация на къща, изработена от бетон, е сайдинг покритие. Тъй като е монтирана върху щайгата, пролуката между стената и стената е вентилационна и има активно движение на въздуха, което позволява да се реши проблемът с кондензата. Тъй като газобетонът с висока влажност не притежава толкова висококачествени свойства, спазването на неговите нормални характеристики на влага води до по-дълъг експлоатационен живот.

За външно довършване, специални смеси от гипс се нанасят и върху газобетон.

Интериорната декорация на газираната бетонна стая също има свои собствени нюанси, тъй като тя олицетворява естетическите дизайни на дизайнерите, които допринасят за създаването на комфортен климат в къщата. Следователно, преди да вземете решение за материала за довършителни работи, ще трябва да имате предвид както неговите експлоатационни качества, така и изискванията за пропускливост на парите. Важно е не само да се увеличи циркулацията на въздуха, но също така, че вътрешната довършителна обработка на блокове от газобетон трябва да бъде максимално изолирана от парата. Правилно поставени приоритети при избора на довършителни материали - основната задача на строителите. Силно се обезкуражава едновременно да се проектира фасадата с непропусклив материал и да се извърши интериорна декорация от паропропускливост.

Дома на проектите и цените на газовите блокове

Дома на проектите и цените на газовите блокове

Тези, които не са доволни от стандартните проекти на къщи, произведени от блокове от газобетон, могат успешно да реализират своя проект, тъй като този строителен материал прави възможно да използвате цялото си въображение. При определяне на цените на стандартните къщи от блокове от газобетон се взема предвид цената на всички разходи за един квадратен метър. обща площ "съгласно таблицата."

В заключение, имайте предвид следното: ако ние говорим за строеж на къща от газобетон, тогава такива жилища ще служи, без да губи своите първоначални технически характеристики като на няколко поколения от собствениците на жилища. Този топъл и уютен дом става гордостта си само когато сте отговорен подход при избора на висококачествени строителни материали, придържайте основните изграждане на основи с помощта gazoblokov и ползва услугите на компетентни и опитни програмисти.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Технология на производство на блокове газ у домаТехнология на производство на блокове газ у дома
Топлопроводимост на газови блоковеТоплопроводимост на газови блокове
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Какво представлява газовият блок?Какво представлява газовият блок?
Газов блок за изграждане на къщаГазов блок за изграждане на къща
Газов блок за изграждане на модерна къщаГазов блок за изграждане на модерна къща
Аерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложениеАерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложение
Сортове светлинни стени блоковеСортове светлинни стени блокове
» » Изграждане на къща от газови блокове
© 2021 BggeHat.com