Недостатъци и предимства на газобетон

Както всички строителни материали, газобетонът има своите предимства и недостатъци. Що се отнася до основните недостатъци, те зависят от повишената хигроскопичност на газобетон.

Един от първите недостатъци е абсорбцията на влага, която се получава благодарение на порестата структура и поради тази причина бетонът от околната среда изсмуква вода. Ако се намокри в дъждовно, влажно време, няма да изсъхне. Когато температурата намалее, водата започва да замръзва и съответно се разширява. Този процес води до намаляване на топлоизолацията и образуването на пукнатини. За да не се притеснявате за състоянието и техническите характеристики, е необходимо да защитите стените от влиянието на пара и влага.

Също така, газобетонът е крехък. Самият той няма да се разпадне, но в резултат на движението на земята може да се образуват пукнатини. И в резултат на това, тапетите ще се разкъсат, ще има разделяния в слоя от мазилка. Само тези последствия са основните недостатъци на къщите, изработени от газобетон.

Има трудности при декорирането на стаята. Тези, които искат да видят стени с картини, рафтове, малки шкафове, ще трябва да направят всичко по силите си, за да инсталират специални дюбели и ключалки. В допълнение към тези недостатъци, газобетонът е снабден с редица предимства, които облекчават недостатъците в конструкцията на стени от газобетон.



Трябва да се отбележи, че цената на газобетона е ниска, тя е най-евтиният компонент. Благодарение на високата топлоизолация, през студения сезон, изолацията на помещенията, има по-малко разходи, а в топлината се поддържа комфортна прохлада. Пяната бетон също е шумоизолирана.

Устойчива на размножаване на бактерии и гъби. При изграждането на стени с газобетон, няма да е необходимо стените да се третират с антисептици. Много удобен газобетон в експлоатация. Лекота на инсталиране, подреждане и обработка на блокове, спомага за запазване на свързващите съединения, плюс - ускорява конструкцията. Бетоновият бетон е огнеупорен. Сейф.

Има митове за бетон, твърдят, че ако правилно работи с продукта, вещества, които са част от материала (вар, алуминий), водят до корозия на армировката, както и да бъдат опасни за човешкото здраве. Ако вземем предвид факта, че този продукт се произвежда в няколко етапа на обработка с промяна на компонентите, тогава това твърдение може да се счита за невярно. Също така не можете да критикувате лошата изолация и чупливостта на газобетона. Ако е избрано правилно, то ще запази топлината в стаята добре.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Оригинално завършване на фасадата на къщата от блокове с газобетонОригинално завършване на фасадата на къщата от блокове с газобетон
Мазилка на стени от фасадни довършителни работиМазилка на стени от фасадни довършителни работи
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Реалната цена на полагането на газобетон на куб е оценката на конструкцията на стенитеРеалната цена на полагането на газобетон на куб е оценката на конструкцията на стените
Състав на газаСъстав на газа
Бетонови плочиБетонови плочи
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Газов блок за изграждане на къщаГазов блок за изграждане на къща
Газов блок за изграждане на модерна къщаГазов блок за изграждане на модерна къща
Използване на газобетон в строителството на къщиИзползване на газобетон в строителството на къщи
» » Недостатъци и предимства на газобетон
© 2021 BggeHat.com